Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Damlagets nya hemsida!
Nu finns vi här på SportAdmin istället för på laget.se.

Följ gärna oss på sociala medier! Hela föreningen har en gemensam Facebooksida: https://sv-se.facebook.com/vederslov/
Vi i Damlaget har också en Instagram: https://www.instagram.com/vdifdam/

Surfa till https://www.laget.se/VDIFDAMER om du vill se vad vi haft för oss genom åren.
Inbetalning till träningslägret senast 28/1
2020-01-12 17:56
För de som anmält sig till lägret:

Nu är det dags att betala in 2 000 kr per spelare i deltagaravgift för träningslägret i Barcelona. Du betalar in avgiften på vårt lagkonto i Swedbank 8169-5 914 935 381-6. Märk betalningen med ditt namn.

Vi är totalt 22 spelare och 5 ledare som ska med. 

OBS avgiften ska vara inbetald senast 28/1, annars avbokas din plats.
/Uggis
Påminnelse uppstartsmöte
2020-01-05 13:04
Vi lägger en liten påminnelse här med så ingen kan missa att vi kör möte på tisdag. Vi har fått in många svar men ett par stycken eftersläntrare har ännu inte svarat. (Vi behöver ha hyfsad koll på hur många vi blir).
Tyvärr verkar möjligheten att sätta kallelse via appen försvunnit för denna aktivitet så antingen får man gå in själv i appen eller svara via mailet.

Vi syns på tisdag!
Julcupen sammanfattning
2019-12-29 21:50
När en bra möjlighet presenterar sig är det svårt att låta bli att ta den. Därför begav sig en trupp om 7 hoppfulla till Lessebo på söndagskvällen för deltagande i Lessebo GOIF Julcup 2019 (klass F19). På schemat, 3 gruppspelsmatcher och därefter möjlighet till slutspel om resultaten gått rätt väg.
Jul cupen i Lessebo.
2019-12-27 15:16

Hej. Lite hastigt och lustigt så blir det en cup till innan nyår.

Den spelas på söndag kväll och vår första match är kl18:45

mot Emmaboda. Övriga lag i gruppen är Madesjö och Växjö DFF.

Vi samlas kl17:15 vid affären på Högstorp.

Ni som kunde vara med är:

Vendi, Nellan, Söder, Selma, Lova, Wilma, Saga och Elin.

Ni som har era matchställ hemma glöm inte dom!!

Fjärdeplats i Scandic Växjösparken
2019-12-01 22:52
En lång dag går mot sitt slut och dags för Duvan att summera cupen i Tipshallen. Att komma fyra av 25 lag är otroligt starkt gjort!  
På full tid blev det fem vinster, en oavgjord och en förlust. Genomgående för hela turneringen är att vi lyckades med Tobias intention, nämligen att spela fin fotboll med mycket rull på marken.
Segrarna kom till på lite olika sätt: 
Mot Moheda och Vinslöv var det fina kombinationer och fyndigt passningsspel som gav många mål. Särskilt mot Vinslöv satt också presspelet klockrent och det var en redigt bra match! 
Mot Räppe vann vi trots bitvis riktigt dåligt och tempofattigt spel. Matchens behållning var anfallet där Karlsson drog sin spelare på hö-kanten och löpte in mot mitten samtidigt som Jonken tog en löpning i djupet, fick bollen i steget och smekte in en passning till Stenemo som satte den i öppet mål.
Matchen mot Nike i gruppspelet var snudd på en bragd!
Vi hade scoutat dem på nätet innan och Lommalaget hade krossat motståndet i div 4 Skåne - segrar med bland annat 12-0,12-1, 9-0 och... 25-0! Att vi på första 12 min lyckas göra tre mål genom hypereffektivt anfallsspel är grymt bra gjort. Två reduceringar och otäck forcering på slutet men Lommaiterna kom aldrig ikapp. 

Kvartsfinalen mot Växjö DFF:s divison 3-lag (vän av ordning undrar hur de som arrangörer kunde ge dispens till sig själva i denna turnering för div 4-lag) vanns med 1-0 efter att Linnea läckert vänt upp och pangat in matchens enda mål i bortre hörnet. Förgrundsfigur var Nellan som gjorde några avgörande räddningar då DFF pressade på hårt för en kvittering.
En fjäder i hatten för 🦉och 🕊 som tog 3:e skalpen mot Växjö DFF sedan starten 2009. Ettan kom i poolspelet för 7-åringar, tvåan i F16-serien på Fagrabäck och nu var det alltså dags igen denna magiska första Adventssöndag. 😊

Semifinal mot Nike lag 2 och coach Tobias hade redan 10 minuter före matchen gåshud/pickeskinn (eller som Gunde Svan kallar det ståpäls) av spånning! 
Matchen blev rafflande och efter 1-1 stundade förlängning där en spelare från vardera laget fick kliva av varannan minut. Avgörandet föll på ett kontring efter en hörna och det var bara sex spelare kvar på den stora planen då... En en gång hade vi pressat Nike som enligt den grekiska mytologin är Segerns gudinna. Just idag räckte inte namnet ända fram då Nike föll i finalen mot Hovås/Billdal. 

Match om tredje pris mot Olofström - många trötta ben och hjärnor. Vi tog ledningen efter hörna men förlusten med 1-3 får nog ändå anses rättvis med tanke på hur matchbilden blev. 

Sammantaget en mycket väl genomförd turnering där samtliga tjejer kvitterar ut höga betyg för sin insats! Spelmässigt blev det också blev ett bra avstamp inför säsongen 2020 och Tobias och co har verkligen ett spännande lagbygge...

Till sist lite statistik i form av resultat, målskyttar och assist (ass inom parentes och står det 2 namn har Duvisboy räknat även andraassisten på hockeymanér):

V/D-Moheda 1-0 Karlsson (Lova)
V/D-Nike 3-2 Lova (utan ass), Linnea (Jonken och Vouti) samt Nellie K (Stenemo)
V/D-Räppe 1-0 Emelie (Jonken och Karlsson)
V/D-Vinslöv 2-1 Emelie (Rosita) och Logus (Linnea och Ellen)
V/D-Växjö DFF 1-0 Linnea (Bengan och Gusten)
V/D-Nike 1-2 Selma (Linnea och Wilma)
V/D-Olofström 1-3 Johanna (Semlan)

/Tobias, Fredrik, Ulf och Anders
 
Våra samarbetspartner