Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vederslöv-Dänningelanda Idrottsförening
vs
Liatorp/Eneryda
Vederslöv-Dänningelanda IdrottsföreningvsLiatorp/Eneryda

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 18 augusti, 18:00
Plats:Dänningevallen
Samling:16:45
Stor regntung seger!
2019-08-18 22:04
På en genomdränkt hemmaplan flöt ikväll det mesta med oss. När proppen gick ur i andra halvlek gjorde att segersiffrorna skrevs till hela 7-1.
Lagom till uppvärmningen började regnet falla över Dänningevallen och det fortsatte så genom hela kvällen. Det blöta underlaget och pölarna gjorde matchen lite chansartad men det var vi som bemästrade det bäst och tog hem en stabil seger. Trots att det var seriejumbon LEIF som besökte oss idag visade vi ingen underskattning utan gjorde en gedigen insats. Segern kunde varit om möjligt än större om det lossnat redan i första halvlek. Vi drog igång direkt och Wilma gör så när mål efter att ha snott åt sig bollen efter deras avspark. Det spelas i stort sett mot ett mål och vi är nära på hörna och på flera fina framstötar. Det blir bara ett mål i första halvlek. Det är i den 28:e minuten när vi ställer om och Klara tar en jättelöpning och måttar inlägg till Linnéa som rundar målvakten, blir nermejad, men lyckas peta in bollen. Hon väljer mål direkt istället för straff. Ett klokt val tycker vi.

Andra halvlek rivstartar vi igen och nu blir det utdelning. Kajsa stoppar efter fem minuter en dålig inspark och friställer Saga som kliver fram och bombar in 2-0. Fyra minuter senare slår Gusten en fin djupledsboll till Linnéa som fri med målvakten sätter sin andra balja för kvällen. Med matchen egentligen dödad släpper vi nu fram motståndarna i deras enda riktiga farligheter under matchen. Emelie "som tagit med hands flera gånger under matchen" täcker ett skott med armarna strax utanför straffområdet och det blir farligt frisparksläge. De drar till, och med en liten touch i muren som gör att Nellie inte hinner dit, reducerar LEIF. De har strax efteråt ett par lägen till varav ett skott tar i ribban. Men sen är det helt ridå ner för våra hårdföra gäster. Johanna slår en av sina fina hörnor och Emelie nickar in 4-1. Kolla fb och #vdifdam för videoklippet. Johanna fortsätter sen showen med två egna mål i 74:e och 79:e minuten. Bortregnade anteckningar gör att jag missade om någon assisterade men ett av målen var en riktig bjudning av målvakten. Gusten hinner sen visa att vi också kan spela resolut och glidtacklar sig till en varning, trots att vi tycker hon tar bollen först. I 89:e minuten gör så firma Andersson Ylvén snyggt 7-1 och fullbordar därmed Linnéas hattrick.

Återigen mycket nöjda tränare och tjejer trots att vi är genomblöta och fryser i mitten av augusti. Gott med så mycket mål de senaste matcherna men nu väntar två betydligt tuffare bortamatcher. Kvällens helgjutna insats gör att vi är lite oense om vilka som skall plussas mest i detta fantastiska gäng men nu när jag sitter här själv och skriver blir det en kompromiss.

Anfallet får tre tunga regnmoln för alla mål och chanser framåt.
Försvaret får två regnmoln för att de lyckas hålla så tätt när allt är så blött.
Mittfältet får ett regnmoln för all kamp, allt spring och allt klafsande på den regnsjuka planen.

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner