SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alvesta
vs
Vederslöv-Dänningelanda Idrottsförening
Alvesta vsVederslöv-Dänningelanda Idrottsförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 26 september, 19:00
Plats:Bortamatch
Samling:17:30, Dänningevallen
Knapp förlust i sista matchen
2019-09-26 22:48
Alvesta är en bekanting vi stött på många gånger och som vanligt blev det en jämn och tight match. Tyvärr gick Alvesta segrande ur striden idag och slutresultatet skrevs till 3-1. Det var inget fel på kämpatakterna idag men vi hade marginalerna och några avgörande domslut emot oss.
Det var bortamatch men ändå lite hemmakänsla då Granvallens konstrgräs var skådeplatsen för kvällens drabbning. Spelet blev som vanligt lidande av det snabba konstgräset då många passningar blir för långa och rinner iväg, det blir många inkast samt att liksom är svårt komma loss med bollen - grötigt värre. Duvan kallar den typen av spel för ”konstgrässyndrom”. Att dessutom inte belysningen är fullgod på Granvallen påverkar också lite och särskilt domaren verkade lida av ljusbrist då han missade två hands (borde varit två VD-straffar) och dömde in ett mål när Vendi räddade den på mållinjen. 
Nog med bortförklaringar så kör vi här en kort resumé av matchen:
Alvesta var hetast första fem men sedan tog V/D över och skapade flera heta chanser - friläge Linnea retur Emelie, långskott över av Jonken, genombrott av Selma där Gusten snodde andrabollen och sköt i snäv vinkel. Fullt logiskt då att vi gjorde ettan genom Linnea som löpte ifrån sin back och lade den fint vid stolproten. Emelie och Linnea fortsatte att skapa oreda i Alvestas backlinje och då väldigt olyckligt att AGIF lyckades kvittera på en hörna. Spelet kom av sig och Alvesta utnyttjade våra bolltapp för att ska lägen. Vendi var flera gånger påpassligt långt ute och avstyrde. Vi skapade inte så mycket mer i första halvleken (förutom handssituationerna som tidigare nämnts). 
I andra halvlekens inledning gjorde AGIF återigen mål på hörna efter en tilltrasslad situation där hela bollen enligt uppgift inte var över linjen. Surt.
Vi försökte rulla lite mer vilket tyvärr renderade i färre klara chanser framåt. Wilkens showdribblade på vä-kanten och spelade via Jonken utåt höger där det sånär blev ett friläge för Kajan. Direkt efter det kontrade Alvesta snabbt och kom tre mot en vilket gav tre-ett. 😢
Efter det orkade vi inte skapa så mkt framåt. Alvesta är tuffa att möta och hade god hjälp av sina inlånade division 3-spelare. Men sammanfattningsvis ändå en väl genomförd match med olyckligt slutresultat.

Det var en stjärnklar kväll i Gransholm så idag delar vi ut stjärnor:
En stjärna går till Bengan som alltid gör ett rejält backjobb, kliver fram i rätt lägen samt har vårdade uppspel.
Två stjärnor går till Jonken som matchen igenom får tampas med deras stjärnspelare nr 35. Lyckas trots stor skillnad i styrka vinna en del närkamper och spelar vårdat med bollen. Är kreativ framåt även om det inte bjöds på så många lägen idag. 
Tre stjärnor går till Saga V. Match efter match går hon all in och kämpar för laget oavsett vilken position hon hamnar på. Aggressiv och löpstark.

Fem stjärnor går till coach Freddan som gjorde sin sista seriematch som huvudtränare. I 2,5 säsonger har du lett det här laget på ett härligt vis!
I ur och skur har du varit på plats på Vallen och spelmässigt har laget gjort stora framsteg i år. Tack Fredrik! 👍⚽️

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner