SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vederslöv-Dänningelanda Idrottsförening
vs
Ingelstad
Vederslöv-Dänningelanda IdrottsföreningvsIngelstad

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 september, 11:30
Plats:Dänningevallen
Samling:10:15
Stabil derbyseger
2019-09-22 21:28
En gedigen insats i årets sista hemmamatch. Tjejerna strålade ikapp med solen och spelade ut hela registret, vilket gav en stabil derbyseger med 4-0.
En strålande förmiddag i Dänningelanda och lokalderby mot Ingelstad IK stundade. Som vanligt peppade vi laget med att gå in ordentligt i närkamper och med aggressivitet och samlat presspel ta tag i spelet. Detta följdes i dag till punkt och pricka och till stor belåtenhet hos tränartrojkan.

Vi startade piggt och Lova bjuder tidigt på två fina framspelningar varav Linnéa är nära att näta på den andra. Tyvärr parerar målvakten och returen kommer vi inte åt. I femte minuten kliver Bengan, som startat piggt, fram och bryter en passning men får i samma duell en vridning i foten och måste hjälpas av planen. Vi är nere på bara två avbytare ett tag men Bengan biter senare ihop och tejpad kommer hon tillbaka i andra halvlek. Härlig inställning! En stund senare får vi ett gyllene läge att ta ledningen. Kajsa kastar kvickt ett inkast från mittplan som Johanna nickskarvar till Linnéa. Hon vänder om och frispelar Emelie som kan rusa mot mål. Avslutet lyckas tyvärr inte och målvakten kan ta den i skopan. Vi styr det mesta av spelet med bra aggressivitet och detta gör att vi strax kan ta ledningen i matchen. Vi bryter en inspark på mitten och Emelie tar emot bollen och vänder upp för att sedan frispela Linnéa som nu behärskat rullar in 1-0 till vänster om målvakten. Ingelstad skapar inte särskilt mycket framåt men försöker med en och annan kontring och när det blir som farligast är Ellen där och städar undan. Vi har sen bud på mål igen, efter anfall från vänster bryter Linnéa in men Saga tar över för skott. Det tar i insida stolpe och vi är så när på att få dit returen. Lova får mot slutet nästa läge när hon efter att ha vridit och vänt lite drar till med ett långskott som smiter strax över ribban. Till sist i 44:e minuten får vi utdelning igen. Efter aggressiv press tar Johanna skott. Det blockas men Wilma snappar upp bollen, fintar och drar till. Återigen en bra räddning men returen går ut till höger där Saga möter upp och i snäv vinkel trycker hon med kraft in bollen.

Bara att berömma första halvan men visst hade vi velat ha lite mer utdelning så vi ber varandra spela smart, behålla aggressiviteten och öka skärpan framåt. Skönt då att vi rivstartar andra halvan också. Emelie snurrar till sig ett bra skottläge efter Wilmas framstöt på vänsterkanten men bollen går mellan mål och målvakt ut till inspark. I 50:e minuten har Linnéa ett dubbelläge men deras duktiga målvakt (utespelare?) får fast bollen. Tova och Emelie saxar sedan sig fram till skottläge men bollen tippas till hörna. Den slås fint av Johanna och Emelie är där och nickar men inget mål nu heller. Vi krigar nu på bra och det är inte många lägen som motståndarna bjuds på. Vi käkar fullständigt upp dem på mitten där de med kraft och rutin försöker spela sig fram. Visst hade vi inte protesterat om det hade blåsts straff när Ingelstad vid ett av de få gångerna de kom in i straffområdet blev bort sopade av Frida. Reducerat där och det kanske hade blivit lite nervigt. Nu friade Leif och lite senare kunde vi äntligen punktera matchen. Linnéa driver in från vänster och spelar in mot Emelie som stormar fram och precis innan målvakten är där tåar hon in 3-0. Inte så långt efter det här gör vi också 4-0. Ett bra anfall där Lova snurrar upp motståndet och spelar ut till Wilma, den här gången på högerkanten. Hon rycker fram och slår in bollen hårt och lågt och så kan Linnéa skicka in sitt andra för dagen.

Som sagt en härlig och stabil insats från varje lagdel idag. Vi solade oss i glansen och visst var segern i underkant men motståndarna krigade också på bra med bara tolv spelare. Nyckeln idag var resolut och aggressivt  spel inifrån mitten av banan och det gör att vi delar ut solstrålar i mittens rike.

Gusten får de tre framför allt för hennes dominans i första halvlek, med pondus och egen hejarklack och till och med när hon inte ser något i solen nickar hon undan det mesta.
Johanna får två solstrålar för stabilt och klokt spel med fötterna och för att skärma av deras speluppläggare genom hela tillställningen.
Lova får en solstråle för sin alltid så gedigna arbetsinsats och blick för spelet.

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner