SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Madesjö
vs
Vederslöv-Dänningelanda Idrottsförening
MadesjövsVederslöv-Dänningelanda Idrottsförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 september, 12:00
Plats:Bortamatch
Samling:09:30
Förlust i Nybro
2019-09-07 19:23
Tyvärr räckte vi inte till borta mot Madesjö, klar förlust med 6-2. Siffrorna speglar matchen ganska bra. Vi lyckades inte hitta samma fina spel som i de senaste tre matcherna och motståndet var också det klart bästa vi stött på i serien i år.

Den tuffa bortamatchen mot topplaget Madesjö väntade idag och det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen direkt. De var lite snabbare i tanken och vann flest närkamper. Redan efter en minut tvingades Vendi göra en fin räddning och 1-0 efter en hörna kom fullt logiskt. 
V/D spelade upp sig betydligt och Emelie kvitterade i 15:e minuten på ett fint långskott. Assist Lova.
I 30:e minuten kom så ledningsmålet från de gröna - så gott! Johanna trampade förbi sin back och slog ett inlägg där Kajsa först sköt och Selma fick in den till slut. 
Vi hade behövt hålla ledningen halvleken ut men tyvärr lyckades Madesjö göra två mål på frilägen där de kom igenom ganska enkelt. 
Sammantaget en fullt godkänd halvlek ändå.
I paus pratade vi om att ligga närmare motståndaren över hela banan och att inte stressa för mycket i vårt eget spel. Första minutrarna såg det bra ut men sen gjorde Madesjö ett ursnyggt 4-2 mål när de sågade sig igenom med 6-7 precisa passningar. Hemmalaget fick råg i ryggen och spelade nu ut på ett helt annat sätt. Vi blev försiktiga och fick jaga oerhört mycket under någon halvtimmes tid. Två mål till föll och Vendi ska inte lastas för dem, tvärtom gjorde hon flera bra räddningar. En riktigt hemsk halvtimme faktiskt och vi försöker glömma den illa kvickt. Skönt då att vi jämnade ut spelet sista 10 och hade ett par halvchanser (Jonken skott och Söder nästanfriläge). 

Resultatet är inte mycket att säga om då vi föll mot ett klart bättre lag, kanske det bästa motståndet vi mött i div 4 på ett par säsonger. Madesjö är det enda damlaget i Nybro kommun och A-laget vann sin div 4 Kalmar serie redan förra helgen med 3 omgångar kvar genom skräckinjagande 11 raka och 42-0 i målskillnad.
Det laget hade spelledigt denna helgen och man behöver inte direkt vara Einstein för att förstå att de hade förstärkt rejält för att ta dubbla seriesegrar...

Vi tar med oss att vi lyckades göra två mål och att vi ändå stod upp in i det sista!

En uggla går till Gusten som är stark i närkampsspelet och gjorde sitt jobb både på mitten och på backen (förutom när hon fick en fluga i ögat)
Två ugglor går till Lova. Nästan alltid minst och bland de  yngsta men spelar med både hjärta och hjärna. Mycket viktig för det här laget. 
Tre ugglor går till Vendi i mål som hade en svettig dag men stod för många fina parader! Verkar inte ha fattat hur läskiga dobbar kan vara utan är helt skoningslös i utrusningarna...

Nu tar vi nya tag mot Hovshaga/Sandsbro nästa vecka.
/Duvis och co

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner