SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Räppe
vs
Vederslöv-Dänningelanda Idrottsförening
RäppevsVederslöv-Dänningelanda Idrottsförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 12 augusti, 19:00
Plats:Bortamatch
Räppe - V/D IF 1-4
2019-08-12 22:38
Det blev en klar vinst i höstpremiären mot Räppe borta. 1-4 skrevs slutresultatet till och det var bud på ytterligare grönvita mål efter 5 ramträffar och flera frilägen. Tjejerna ska ha en stor eloge för  sättet vi genomför matchen på - hårt slit kryddat med skönspel!

Ännu inget sjukhus i sikte så Räppevallen var skådeplats för kvällens drabbning. Det är närapå lokalderby mot Räppe och tredje gången i år som vi ställdes mot de gula (enkel seger i träningsmatch i våras och jämn match på Dänningevallen i maj). 
En kraftig regnskur på uppvärmningen och uppklarnande väder gav i det närmaste idealiska förutsättningar på den jämna och välklippta planen.
Räppe började rätt bra men det var V/D som skapade de första lägena. Emelie nickade en hörna tätt utanför. Strax efter gjorde Jonken ett par snabba dragningar i straffområdet med avslut i snäv vinkel och målis räddade till ny hörna. Räppe stack upp i en kontring innan Linnéa kom på ett friläge och sköt på målvakten. 
Ettan kom till slut på ett lobbskott från Wilma. Det var ett fint anfall där vi växlade över från Klara på högerbacken via Selma och Emelie till en framstörtande Wilma på vänsterkanten. Gött!
Vi hade bud på ett mål till när Linnéa sprintade förbi på högerkanten och slog in den till Jonken som sköt i burgaveln. Räppe satte i den 31:a minuten kvitteringen efter en tveksamt dömd frispark som dök lurigt och Vendi tappade den till öppet mål för Räppe. Vendi revanscherade sig strax efter när hon gick ut och bröt ett farligt inlägg. 
Det kändes i detta skede som vi bjöd in motståndarna i matchen men sista tio på första halvlek var suveräna!
2-1 gjorde Jonken på retur. Lova stod för en smörpass till Linnéa som sköt och tvingade målis till returen. Någon minut efter målet kom ett nytt mönsteranfall där Rosita bröt på mitten och spelade till Linnéa som kombinerade med Johanna och spelade bakåt till Emelie som sköt pricksäkert ned mot stolpen. Målvakten gjorde en jätteräddning till hörna.
1-3 målet kom som en logisk följd då vi nu hade flow i matchen. Wilma kastade ett snabbt inkast till Jonken som vände förbi sin försvarare, sköt via målis till Kajsa som fick öppet mål från 1 cm (typ). Skönt för Kajan som jobbat ihop till ett mål efter flera fina inhopp de senaste matcherna!
Andra halvlek bjöd på en bra start från V/D som snarast ökade tempot. Selma gled igenom i mitten men fick tyvärr en knuff i ryggen mitt i skottögonblicket. Sedan blev det en chanskavalkad och för att inte trötta ut läsarna (och slippa skriva referat halva natten :) tar jag här enbart upp ramträffarna: 
Klara sköt efter hörna klockrent i vä stolpe.
Jonken fick friläge efter en sagolik pass från Wilma och sköt i samma stolpe. 
Emelie prickade ribban efter en fin framspelning av Gusten.
Saga V prickade virket i form stolpe - stolpe efter hörna. Ryktet säger att bollen var inne men domaren friade. Mycket glädjande att vi skapade så många farligheter på hörnor, det är en gren där vi har en del utvecklingspotential men som sagt ett stort steg framåt idag. 
Vi tappade nu spelet en period och lät Räppe sticka upp dock utan några större farligheter. Så skönt då att Tova fick näta i sin första spark för kvällen! Deras duktiga målvakt missbedömde Fridas genomskärare och hamnade på mellis vilket Tova skickligt utnyttjade. 

Vi ledare tackar och bockar för en mycket väl genomförd match! Spelar vi så här resten av hösten kommer poängen välla in.

Det var inte lätt att dela ut betyg idag då samtliga 16 spelare gjorde bra insatser. Men...
En duva går till Jonken som såg pigg ut i comebacken och var inblandad i väldigt mycket framåt.
Två duvor går till Selma som gjorde fina framspelningar och är ett ständigt hot med sitt härliga löpsteg.
Tre duvor går till den stenhårda vänsterbacken som kliver fram och plockar ner sina motståndare gång på gång. Idag stod hon också för många fina uppspel och assist till Tova. Grattis till en toppeninsats Frida!


<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner