SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vederslöv-Dänningelanda Idrottsförening
vs
Alvestad
Vederslöv-Dänningelanda IdrottsföreningvsAlvestad

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 16 juni, 17:00
Plats:Dänningevallen
Samling:15:45
Stryk med 0-2 mot Alvesta
2019-06-16 21:09
Blev idag inte tredje raka segern och inte samma fina spel som de senaste matcherna. Mot ett lite för starkt AGIF hade vi tyvärr inte farten och aggressiviteten att ta poäng i afton. Vi laddar om och tränar hårt för Grimslöv i sista matchen för vårsäsongen.
Med förhoppning om nya friska poäng rivstartade vi återigen en match med bra fart. Första anfallet lovar riktigt gott när bollen går som på ett snöre. Den hamnar hos Selma som vänder in med bollen och lägger sen ut på vänsterkanten där Wilma sprintar fram. Hon tar sig ner och spelar snett bakåt där vi fyller på med mycket folk. Kajsa får läget utanför straffområdet men får tyvärr inte ordning på skottet som smiter utanför. Efter det här växlar Alvesta upp och vi har lite svårt att komma åt dom. Det blir mycket kamp och där är de starkare i det mesta. De skapar däremot inte jättefarlig lägen och vi kan sticka upp och hota. Wilma tar sig igenom och skjuter strax utanför. Lova vinner en andraboll, rycker framåt och spelar Emelie som går på avslut. Ett bra skott som det blir retur på men vi når inte fram på den och de vita kan rensa undan. Vi har sedan ett bra anfall men sista passen till Saga V är offside. Istället sätter Alvestas duktiga kapten igång ett effektivt anfall som leder till 0-1. Bollen går genom deras centrallinje upp till forward som ohotad får vända upp och spela ut på friläge till höger. Nellie rusar ut och är på bollen men den fortsätter mot mål och där är nästa forward först och trycker in bollen. Det tar till 30:e minuten innan vi själva har nästa målchans. Då är vi lite mer aggressiva och pressar på, det blir inte något riktigt avslut då vi stressar lite i sista passen men Selma vinner tillbaka bollen vänder runt och skjuter strax över ribban. Det är lite senare bra rull igen mellan Lova, Wilma, Linnéa och upp till Emelie men tyvärr inget mål. Sista kvarten är sen åter Alvestas då de aggressivt pressar på. Backlinjen reder ut de flesta halvchanserna och Nellie plockar in det som blir över.

Paus och lite sega ben får vila. Det märks att det varit lite få träningar och mycket studentfirande för vi är inte riktigt där i tempo och tajming. Vi intalar oss ändå att chanserna finns och att vi behöver höja oss ett snäpp. Ställningskriget fortsätter i andra halvan och gästerna gör det mer förtjänstfullt än oss. När vi äntligen får till ett bra anfall är vi farliga. Wilma får bollen vänder ut till Selma, nu på högerkanten, och hon drar sig neråt och spelar in bollen i straffområdet. Det blir lite kalabalik framför mål och sista chansen går till Saga S men målvakten kan rädda. Nästa bra tillfälle går också genom Selma på kanten. Hon bryter fram i en kontring och spelar Emelie som byter kant mot Saga V. Hon vänder och vrider och får till ett inspel som rensas till hörna. Det dyker upp en och annan halvchans till så som frispark från Wilma och när Saga och Saga väggar sig fram till skott. Ingen utdelning och då sticker Alvesta upp i 75:e och får en frispark till höger. De lyrar in bollen i målområdet och där är vi alldeles för veka. De är först med skallen och sen studsar bollen på något vis in i till 0-2. Tungt och luften går lite ur oss. Vi mäktar inte med någon tvåmålsvändning med kvarten kvar även om vi kämpar och sliter. Närmast är vi när Alma spelar fram Emelie på vänsterkanten, hon kampar till sig skottläge, avslutar tungt men Alvestas stabila målvakt gör en bra räddning.

Det blir hemmatorsk och hängande huvuden. Alvesta kom på besök med lite för mycket rutin och vilja för oss idag. Då vi inte heller var på topp offensivt lyckas vi inte få dit lägena som dök upp. Vi får ta lärdom och bygga på vår egen rutin med den här matchen och se till att returen, säsongens sista match, blir till vinst till oss på Virdavallen.

Vi var resultatet till trots ganska stabila bakåt i dag där Ellen återigen står som härförare. Vi ger hennes resoluta och hårdföra försvarsspel 3 studentmössor.
Selma får de 2 mössorna för en gedigen insats i 90 minuter, då också mycket offensivt kretsat kring henne.
En studentmössa får Saga Söderling som än en gång visar på kanoninställning när hon får hoppa in.

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner