SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ingelstad
vs
Vederslöv-Dänningelanda Idrottsförening
IngelstadvsVederslöv-Dänningelanda Idrottsförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 10 juni, 19:00
Plats:Bortamatch
Samling:17:30, Dänningevallen
Derbyseger
2019-06-11 21:26
Dags för årets första riktiga lokalderby, mot Ingelstad. Ett litet avstånd mellan hemmaplanerna men ett stort spelmässigt avstånd mellan lagen. Vi visade oss bättre på det mesta och stod för ännu en stabil insats.
Härligt att få ta den korta svängen till Ingelstad för match. Lokalderby med riktigt taggade tjejer. Ingelstad som haft en bättre säsongstart än väntat och har legat före oss i serien blev en munsbit för oss när vi med bra GO och stabilitet tog andra raka segern. Som vi gjort det senaste så är det återigen en bra start av oss med tryck direkt efter avspark. Första tio dominerar vi helt och skapar omgående några bra lägen. Bland annat när Wilma serverar Saga V som trycker iväg ett bra skott. Sen sticker Ingelstad upp och oroar lite och då är det skönt att vi lyckas vända och göra 0-1. Vi vinner boll på vänsterkanten och lägger upp på Wilma som löper ut och ner mot kortlinjen. Hon slår ett inlägg mot Emelie på första stolpen och hon kan i sin tur skarva in bollen i mål. Lite arbetsro efter det här och vi kan fortsätta att föra spelet men Ingelstad är bra på de fasta situationerna. En IIK frispark på mittplan blir farlig när vi inte går dit ordentligt och det blir hörna. Den följande inåtskruvade hörnan blir också farlig. Nellie B kan inte komma åt den och den dimper ner i målområdet men vi är först och kan rensa undan. I resten av halvleken är det sen närmare att vi utökar ledningen än att det blir kvitterat. Bästa möjligheten är när vi återigen anfaller på vänsterkanten. Frida startar nerifrån med en fin pass upp på ytan framför Nellie som driver ner och spelar in mot bortre stolpen. Där får Selma fritt läge men hennes träff blir inte optimal och bollen smiter strax utanför. Nellie jobbar sen till sig ett eget läge när hon pressar och vinner boll. Hon skickar ett långskott över målvakten men även detta avslut strax utanför. Mot slutet har vi också en bra kontring. En lång boll upp på Emelie som kan hålla i och lägga ut på en fri yta ute till höger. Där rusar Selma fram på sin kant och får med sig Vouti i mitten. Passen går fram och hon kan avsluta men målvakten gör en stabil räddning.

Paus och vi får hämta andan lite. Inte mycket att säga utan nu gäller det att mala på och höja skärpan i avsluten. Återigen bra start på halvleken. Några fina pass ger Wilma skottläge. Målvakten räddar men vi vinner strax boll igen. Genom Selma denna gång och hon spelar ut till höger mot Saga V. Hon måttar inlägg mot Emelie som provar en ny skarvning men den här gången är målvakten med på noterna. Nellie har sen ett farligt skott efter ett bra anfall som hon själv drar upp på vänsterkanten. Hon passar till Emelie som i sin tur hittar in till Saga V. Hon tar emot och lägga bak till Nellie för nyss nämnda avslut. Innan de första tio minuterna har vi också bud på straffläge. Selma dribblar sig loss och spelar fram Emelie som avslutar på mål, samtidigt som skottet går får hon en spark mot foten som skulle kunnat renderat i signal från domaren. Nu tar det inte så lång tid innan Emelie ändå ska få utdelning. I 58:e minuten har Kajsa precis hoppat in och hon tar bollen på högerkanten och dribblar fram, får hjälp av Nellie som går på inlägg och där inne dyker Emelie upp och nickar in 0-2 målet. Tio minuter senare är dags igen. Firma Karlsson/Stenemo levererar igen. Nellie får ett inkast högt upp till vänster, kastar snabbt till Emelie som vänder upp och pangar in 0-3 och ett härligt hattrick är fullbordat. Vi äger nu matchen helt och det är nära mål igen när Wilma bryter igenom efter att snyggt ha vänt bort motståndaren. Ett tungt skott men en bra räddning. Det är då lite ologiskt att det i den här perioden vi bjuder på ett reduceringsmål. Vi är inte riktigt resoluta på en långboll. Nellie B missar sin utrusning, bollen går förbi och de kan i kamp med Ellen trycka in bollen i det öppna målet. Gott ändå att vi två minuter senare i den 80:e minuten punkterar matchen. Wilma spelar upp mot Saga S som dragit på sig markering men hon släpper bollen förbi sig på den fria ytan till vänster. Där får Nellie öppen gata från mittplan och då är det inte många som hinner med henne. Bra driv med bollen och iskallt avslut till vänster om målvakten. Ingelstad mäktar sen bara med ett par chanser då bollen vid ett tillfälle tar i ribban och vid en farlig kontring där de vänder bort oss i mitten. Men då kämpar Frida sig hemåt och tacklar så Nellie enkelt kan rädda avslutet. Där emellan hade det även kunnat bli en femetta då Wilma återigen brutit igenom och lossat stora kanonen men tyvärr ingen utdelning för henne idag.

Som sagt en alldeles lysande tillställning för de grönklädda damerna på Ingelvi ikväll. För andra matchen i rad går samtliga spelare ut och gör en i stort sett prickfri insats. Några på nya positioner andra stabilt på sina vana och inhoppare som tar för sig. Härligt men svårt att dela ut särskilda plus idag med.

Ett plus får ändå de båda inhopparna Kajsa och Saga S dela på då de omgående visar sina kvalitéer och är inblandade i varsitt viktigt mål framåt.
Två plus får en extra taggad Nellie K som visar sina klasskamrater var skåpet ska stå på fotbollsplan.
Till sist lyfter vi på hatten och ger Emelie tre plus för sitt fina anfallsspel och sina tre baljor.

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner