SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vederslöv-Dänningelanda Idrottsförening
vs
Hovshaga
Vederslöv-Dänningelanda IdrottsföreningvsHovshaga

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 04 juni, 19:00
Plats:Dänningevallen
Samling:17:45, Dänningevallen
Äntligen storseger
2019-06-06 17:24
Äntligen blev det proppen ur för våra damer. Efter många missade chanser och lättvindiga baklängesmål stämde det mesta för oss i dagens 5-0 seger mot Hovsaga/Sandsbro. 
I den sköna kvällssolen sken vi ikapp med motståndarnas gula tröjor och plockade hem en lika skön trepoängare. Vi rivstartade matchen med att ta kommandot genom bra passningar och aggressiv press. Redan i åttonde minuten jobbar Anna och Saga fram ett inkast långt upp på högerflanken. Anna kastar in mot straffområdet där Emelie (för dagen på topp) stöter fram bollen mot mitten. Wilma kommer med bra fart och får en tå på bollen då hon slänger sig fram och skruvar in ledningsmålet. Vi orkar hålla uppe tempot en kvart tjugo minuter och skapar också då lite chanser. Linnéa är så när att nicka in en hörna. Nellie, med sin sedvanliga aggressivitet, pressar till sig ett eget läge men lobben går tyvärr strax utanför. Dessa båda har sedan fler liknande lägen men även då utan att få utdelning. Vi tröttnar och motståndarna tröttnar nu en stund och spelet blir därefter. Kvalitén sjunker och det böljar lite fram och tillbaka. Men till motsats från tidigare dippar i matcherna släpper vi inte till så mycket bakåt. Vi är också närmast att utöka ledningen. Systrarna Gustavssons hörnvariant ger så när utdelning när Wilmas pressade skott hamnar mellan benen på målvakten. Hon vet varken om vad som hände eller vart bollen tog vägen men in skulle den denna gång heller. Lite slarv på egen utspark håller sen på att förstöra för oss. Det blir till en farlig hörna som vi reder upp och sen går det snabbt i kontringen. Upp på Linnéa till Emelie och sen full fart på Nellie men skottet smiter utanför igen. I sista minuten har vi vaknat till igen och spelet är bättre. Det sista anfallet är riktigt bra. Bollen hamnar hos Saga på högerkanten, hon spelar till Emelie som tar emot och spelar bakåt till högerback Gusten. Hon vänder direkt på spelet med en fin krossboll över till Nellie som sprintar fram och skjuter återigen bra men denna gång tätt över.

En välbehövlig paus i värmen då båda lagen har lite tunt med avbytare. Vi kan nu också få skruva på några detaljer. Fortsätta spela tajt defensivt och försöka bli lite mer koncentrerade i sista passen och avsluten. Spelet blir nu lite bättre igen och vi kan åter ta kommandot. Redan efter sju minuter får vi så äntligen utdelning igen. Frida lägger en fin boll ut på vänstra ytan där Emelie sprintar in, tar med sig bollen mot mål och lobbar snyggt in sitt första mål för säsongen till 2-0. Nu får vi mer lugn och självförtroende i spelet och kan rada upp chanser. Det är så när att Nellie spelar fri Linnéa men mittbacken läser rätt. Nellie sprintar åter ute till vänster och slår nu ett fint inlägg som hamnar hos Alma på andra kanten. Skottet är lurigt men målvakten lyckas peta ut till hörna. Frida spelar upp på Linnéa som kan vända bort sin försvarare och frispelar Emelie, men målvakten gör nu sin mest kvalificerade räddning och lyckas även hålla bollen till sig utan att släppa retur. Linnéa får sen avsluta ett vackert anfall som startar i bra presspel. Frida vinner boll, spelar bak till Ellen som spelar åter till Frida. Hon hittar nu Wilma framåt i banan som i sin tur passar Lova som kan slå sista fina passen till Linnéa. Synd att det inte blev mål där men strax efteråt ringer det för 3-0 i alla fall. Det är i 75:e minuten som Frida kastar inkast till Saga som vänder in åt och friställer Wilma i mitten som enkelt rullar in bollen. Matchen är nu vår helt och hållet. Selma drar upp två fina anfall efter varandra. Först genom att rycka fram i mitten och spela Emelie som avslutar med ett bra skott returen blir till en nick strax utanför. Andra gången också det med ett fint ryck i mitten och nu spelar hon fri Saga på kanten som avlutar mot krysset. På något vis lyckas dock målvakten få bort bollen. Det blir så sista fem som vi sätter spiken i kistan med två snabba mål. Backarna bryter motståndarna och spelar upp på Emelie som vänder ut mot Saga på vänsterkanten och den här gången får hon utdelning till 4-0. Två minuter senare får vi frispark en bit in på offensiv planhalva. Wilma slår in den fint mot straffpunkten där Emelie kan störta fram och kröna en bra match med sitt andra mål i matchen.

Mycket nöjda tränare ser tillbaka på en kassaskåpssäker seger som är i hamn tack vare att vi har toppar på alla positioner och det är inte lätt att dela ut extra stjärnor. Gott mos tjejer!

Om vi nu måste får det ändå bli så här att vi ger en stjärna till Ellen då hon och backlinjen genomgående ger Nellie B en lugn afton.
Två stjärnor till Nellie K som frenetiskt oroar motståndarna vid i stort sett varje tillslag.
De tre stjärnorna får en formtoppad Wilma, med stort spel över hela planen och tre poäng framåt.

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner