Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vederslöv-Dänningelanda Idrottsförening
vs
Madesjö
Vederslöv-Dänningelanda IdrottsföreningvsMadesjö

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 26 maj, 15:00
Plats:Dänningevallen
Samling:13:45
Trupp:Anna Färdig
Ellen Gustafsson
Emma Bengtsson
Emma Gustavsson
Emmy Wicksén
Frida Wilkens
Julia Karlsson
Kajsa Bladh
Linnéa Andersson
Lova Gustavsson
Nellie Karlsson
Saga Söderling
Saga Vouti
Selma Wolff
Vendela Sjöberg
Wilma Gustavsson
Knapp förlust mot Madesjö IF
2019-05-26 20:04
Gästerna från Nybro drog längsta stråt och vände hem i från Dänningevallen med tre poäng.
Efter regn kommer solsken. I dag fick vi spela en skön stund i solen efter förmiddagens i hållande regn, och efter en sur förlust idag får vi hoppas på mer torrt krut i nästa match.

Det var annars härligt att se vår start på matchen då vi rivstartade som vi ville. Bra spel och rörelse och redan efter fem minuter dribblar Linnéa sig fram till skottläge men skjuter tätt över. Vi stannar kvar högt i banan och pressar aggressivt på följande inspark. Där vinner vi bollen och Linnéa spelar in till Wilma som elegant skjuter in 1-0. Fortsatt bra från de gröna men en missbedömning av en utspark fem minuter senare ger efter en nickskarv friläge. Där är Madesjö kliniska och kvitterar tyvärr. Halvleken blir ändå en av årets bästa mot årets tuffaste motstånd. Vi rullar upp ett fint anfall som hamnar hos Selma. Hon tar ner till Saga V som möter med ett bra direktskott men målvakten stoppar. Motståndarna har bra klipp i dojan och visar det på en farlig frispark ganska långt ut ifrån vänster. Ett rejält långskott är på väg att segla in men Vendela boxar bollen över ribban. Strax efter har de också en farlig hörna. Den får Vendela åter igen visa prov på sin fina inställning då hon går ut och boxar undan. Bollen studsar sen lite flipperspel och med en sista sekunden rensning får vi undan den. Sista fem minuterna trycker vi så på igen. Vi har åter igen ett bra anfall med några snabba passningar tar Saga S emot bollen och levererar Julia på kanten och det vaskas fram en hörna. Denna är bra slagen men nickas undan framför mål men inte bättre än att Gusten får skottläge. Tyvärr blir träffen lite för mycket utåtskruvad och bollen missar mål. I sista minuten får vi så en hörna till och nu kör Lova och Wilma sin variant och Wilma får skottläge med vänstern. Hon får på ett bra skott mot stolproten men målvakten gör återigen en lite för vass räddning.

Andra halvlek vill vi höja oss ändå lite till men det verkar också motståndet ha tänkt på. Det blir ett ställningskrig och trots bra defensiv kommer vi inte till något ordnat spel. Det är sedan en period när vi hamnar för långt ifrån i markeringsspelet och bjuder in till farliga avslut. När vi sen själva har bollen hjälper vi varandra för dåligt och det blir mest en mans shower. Det hänger ett motståndarmål i luften och när det i 68:e minuten kommer är det inte mycket vi kan göra åt det. De rullar upp oss duktigt, med snabbt passningsspel på vänsterflanken tar sig ner och spelar in till fri spelare i mitten som trycker in bollen i nättaket. Detta blir matchavgörande och trots att vi rycker upp oss efter målet kommer vi inte åt motståndarna. De är starka defensivt och när vi försöker blir vi effektivt och ibland lite bryskt bortplockade. Vi gör en bra slutforcering men det slutar vid halvchanser och vi får se oss besegrade mot ett bättre lag.

Detta var det klart jämstarkaste motståndet vi stött på och ändå så nära poäng. Riktigt bra kämpat tjejer. Slitet tog på krafterna vilket märktes när en krampande Frida i den så övrigt stabila backlinjen kröp ut.
Frida visar i dag upp sin fina högsta nivå under i stort sett hela matchen och tilldelas därmed 3 dextrosol.
Wilma får tugga i sig 2 dextrosol efter att ha farit runt på hela banan, jagat bakåt och gjort mål framåt.
Vendela som kanske inte har sprungit så mycket får ändå den sista dextrosolen då hon visar att vi har det bra ställt på målvaktssidan. Vältajmade utrusningar, resoluta utboxningar och säkert skopande, och så bjöd hon till på köpet på ett snyggt dribblingsnummer.

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner