SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vederslöv-Dänningelanda Idrottsförening
vs
Räppe
Vederslöv-Dänningelanda IdrottsföreningvsRäppe

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 28 april, 15:00
Plats:Dänningevallen
Samling:13:45, Dänningevallen
Hemmapremiär
2019-04-28 17:57
Hemmapremiären mot nystartade Räppe GoIF blev en svängig historia med ett muntert avslut.
Match nummer två och dags att kliva ut på Dänningevallens gröna matta. Nystartade damlaget i Räppe stod för motståndet och lite nya ansikten i deras elva sen senaste träningsmatchen mot dem vittnade om en tuff uppgörelse. Vi startar matchen precis som vi vill. Tar initiativet och spelar runt och är aggressiva. Nellie K är tidigt framme och skapar lägen. Hon har två bra avslut men de är något långt ifrån och inga större problem för målvakten, men hon ska få jobba hårdare. Efter att vi vaskat fram ett antal hörnor kör Lova och Wilma i 11:e minuten sin variant. Lova går så på inlägg och efter en nicktouch hamnar bollen bak hos Saga som trycker in 1-0. Gott med en bra öppning men efter målet blir vi lite bekväma och hafsiga i spelet. Vi lyckas ändå få till lite chanser och rätt var det är blixtrar Linnéa och Wilma till. De väggar sig snabbt fram på vänsterkanten och Linnéa kan gå på avslut. Hon sätter bollen intill första stolpen och vi har 2-0. Nu skulle man tycka att vi ska kontrollera tillställningen men det verkar mer som att det gick för lätt och vi slarvar i markeringsspelet. Dålig hjälp och dålig inspark av Nellie B ställer en motståndare helt fri. Ett bra avslut men en än bättre räddning av Nellan räddar upp situationen. Någon bra kontring har vi men det blir tyvärr ändå ingen bättring av spelet och vi dippar nu ordentligt. I 39:e minuten blir vi så straffade första gången. Slarv i passningsspelet ger en kontring och reducering. Kvitteringen kommer bara minuten efter på en ny bjudning och passivt spel. Vi hoppas nu att halvleken ska ta slut så fort som möjligt men när vi ligger långt från markering passar de på igen. Nu är det förvisso ett fint anfall med bra passningsspel som motståndarna bjuder på men vi bjuder samtidigt på ytorna. Raset är komplett när bollen trillar in i sista halvlekens sista minut.

Sånt här spel håller inte och det är vi alla med på. En liten utskällning och rannsakning och så bestämmer vi oss för att vända det här. Vi börjar så spela lite bättre i andra och tar tag i taktpinnen. Linnéa och Kajsa jobbar fram hörna nummer hundra men tyvärr ingen utdelning på den. Det är sen väldigt skönt när vi efter 15 minuters spel kvitterar rättvist. Lova fyller på precis utanför straffområdet och sätter behärskat bollen i nät serverad av Linnéa efter ett fint anfall. Vi håller nu helt i taktpinnen och vår stabila backlinje släpper inte motståndarna över mittlinjen. Ett nytt fint anfall ställer Kajsa i ett bra läge i från vänster men skottet går strax utanför. En farlig frispark i från Emelie är vi så när att få dit men deras duktiga målvakt är ute och boxar och returen hamnar utanför. I 75:e minuten är vändningen komplett. Nellie K vinner boll på mitten och Wilma kan servera Saga som kan bryta igenom i mitten. Fri med målvakten gör hon inget misstag utan hennes andra mål för dagen är ett faktum. Motståndarna är nu ganska tröttkörda men de gör en liten forcering som resulterar i ett sällsynt besök på vår planhalva. Det är inget som stör oss idag utan vi är närmare utökning än kvittering. Lova slår återigen en fenomenal passning, den här gången till Selma som så när får göra mål. Rosita bryter på högerkanten och spelar fri Saga som bryter in från höger och får läge för ett tredje mål. Skottet är bra och så även räddningen. Vi har ett fint anfall med flera passningar inom laget. Emelie till Nellie K vidare ut på Alma och bakåt till Saga som dukar upp för Lova i mitten men skottet går tyvärr inte i mål. Domaren blåser så av och vi har tre sköna poäng på kontot.

Inte vår bästa match precis men vi gör mycket bra och kämpar och sliter. Den stora dippen i första höll på att ställa till det och sånt får vi sluta bjuda på. Segern får ändå ses som klart rättvis och i den resoluta backlinjen ger vi idag:
3 klippblock till en prickfri Emma Bengtsson.
2 klippblock till solida Lova som visar stort spel i båda riktningarna.
1 klippblock till Saga som med aggressivitet och hunger gör två baljor.

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner