Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tingsryd United FC
6 - 3
Vederslöv-Dänningelanda IF (9-m)
Tingsryd United FC6 - 3Vederslöv-Dänningelanda IF (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 20 juni, 19:00
Plats:Björkvalla IP (Väckelsång)
Tävling:
Matchnummer: 142402053
Samling:17:30, Dänningevallen
Toppat Tingsryd Tufft för Tjejerna
2018-06-22 22:24
Match på fina vallen i Väckelsång. en match vi trodde oss får styra och ställa i men som tack vare förstärkt motstånd blev till förlust.
Björkvalla i Väckelsång bjöd ikväll på en fin gräsplan som dukat för fin fotboll. Det blev inte riktigt den match vi tänkt oss då Tingsryd som inte tagit många poäng rustat extra för att se till att det blev seger i sista matchen innan uppehållet. Vi skulle ändå bjuda upp till kamp och sätta ordentlig press på dom. Början blev tuff med två mål i baken första kvarten. Först en hopplös löpduell på vänsterkanten som avslutades otagbart för Vendela i målet. Sen kommer en farlig hörna som vi ser ut att reda ut men de får till baka bollen och sätter den i mål. I 15:e minuten driver Alma in i straffområdet och blir manglad med en armbåge i huvudet (solklar straff) men vi får bara inkast. Det blir ändå bra för vi sätter igång snabbt och lyrar in bollen mot Saga S som nickar snett inåt där Kajsa trycker in bollen med hjälp av en försvarare. Tingsryd är matar på och skaffar återigen en hörna som vi tyvärr är för passiva på och höftar ner bollen till motståndare som kan panga in 3-1. Vi viker som vanligt inte ner oss utan krigar på. Särskilt Nellie K och Ellen skapar med sin fart och aggressivitet en del lägen. Först spelar Nelli fram Ellen som skjuter bra men målvakten räddar snyggt. Ellen pressar fram på högerkanten och vinner boll och spelar snett in till Johanna som trots vänstern får iväg ett bra avslut. Nellie sprintar på i djupled och får två bra lägen när hon till sist skjuter egen retur över. Bakåt gör Vendela en jätteräddning på ett friläge i sista minuten.
Synd att vi inte fick hål på dom där. Andra halvlek och några nya damlagsspelare dyker tyvärr upp. Spelet är lite hafsigt från båda håll och det gynnar mest Tingsryd som i farliga lägen prickar både den ena och den andra stolpen. Vendela gör också en bra räddning efter hörna. Men så sticker vi upp. Emma krossar över till Ellen som slår ett inlägg till Saga S. Hon bryter fram och tar sig förbi motståndarna och gör 3-2. Tyvärr blir det sen ganska snabbt 4-2 när de åter igen springer igenom på vänsterkanten. Tingsryd har i samma veva en ny farlig hörna som vi på något vis reder ut. Sen går vi upp igen, Johanna dribblar vid kortlinjen och blir kapad, konstigt att det inte blir varning men frispark får vi. Lollo lyrar in den och den rensas men Maja kliver fram, spelar tillbaka ut till Lollo som skjuter direkt och det är match igen 4-3. Nu har vi dom lite i gungning och någon halvchans att kvittera men tyvärr håller det inte. De sista minuterna rinner de igenom tre fyra gånger lika dant och samma vindsnabb tjej. Vendela stoppar till hälften men slutresultatet blir till 6-3. Vårsäsongen får trots de tre sista förlusterna ses som riktigt bra. Med lite tur i laguttagningarna hade vi kunnat ta något poäng till men det kan kvitta vi vet att vi håller måttet bra i serien och ofta spelar bra sista delen av matcherna.
Nu tar vi sommarlov, gott jobbat!

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner