SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alvesta GOIF
2 - 1
Vederslöv-Dänningelanda IF (9-m)
Alvesta GOIF2 - 1Vederslöv-Dänningelanda IF (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 06 juni, 17:00
Plats:Virdavallen
Tävling:
Matchnummer: 142402037
Samling:16:00, Virdavallen
Snöplig förlust på Virdavallen
2018-06-06 22:00
F16 fick idag torsk med 2-1 mot ett förstärkt Alvesta.
Alvesta borta och extra förstärkta av några A-lagspelare blev de idag för svåra. Första halvlek är hemmalagets och trots att vi bitvis försöker och lyckas spela bra är de mycket hetare. De får utdelning när de på ett fint högerinlägg möter bollen på halvvolley och sätter 1-0 otagbart för Nellie i målet. Vi blir efter detta lite oorganiserade och får således en liten dipp i vårt spel. I 20:e minuten utnyttjar de vår passivitet när de sätter 2-0 rakt igenom Nellie trots nästan ingen vinkel alls. Det blir iallafall inte mer av dippen utan nu knyter vi åt näven och blir lite tuffare. Vi skapar en hörna som Lova slår in riktigt fint, bollen hamnar hos Saga V som skjuter både en och två gånger men bollen smiter strax utanför. Försvarsmässigt ser det mot slutet bättre ut men Alvesta har två farliga skott som går ut via ribban.
Andra halvlek blir sedan våran. Vi steppar upp ordentligt och Nellie K är nära att reducera i upptakten. Nu spelar vi mer på backen och tar bort motståndarnas eviga långbollande tidigt i banan. Rörelse och hjälp till den som har bollen fungerar mestadels bra. Det leder till att Tella får bollen till höger på mittfältet och spelar in till Kajsa som blir fri framför mål, tyvärr blir det inte mål då målvakten på något vis lyckas parera undan bollen. Vi får iallafall in en reducering med åtta minuter kvar. Vouti slänger på offensiv planhalva in ett inkast som Nellie tar emot. Hon vänder bort bevakningen och skickar in ett präktigt långskott över den chanslösa målvakten. I slutforceringen borde vi fått med oss ett mål till men lyckas tyvärr inte. Alvesta kontrar och har två farliga hörnor. Den första räddar Nellie våghalsigt framför motståndarnas fötter och den andra smiter tätt utanför. De sista försöken hinner vi inte med då domaren blåser av utan tillägg trots att vi käkat boll tre fyra gånger och haft ett par spelare liggande på banan. Det plus att de två gånger under matchen spelar hem till egen målvakt gjorde att vi surade till lite på domaren mot slutet men det går inte bara att skylla bort sig, vi behöver bli mer effektiva framför eget och motståndarnas mål för att vinna matcher. Trots allt bra kämpat med två avbytare visar vi att orken och viljan finns när vi återigen gör en riktigt bra andra halvlek. 

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner