Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vederslöv-Dänningelanda IF (9-m)
3 - 1
Hovshaga AIF
Vederslöv-Dänningelanda IF (9-m)3 - 1Hovshaga AIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 30 maj, 19:00
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 142402032
Samling:17:45
Trupp:Alma Fransson
Ellen Gustafsson
Johanna Ylvén
Kajsa Bladh
Klara Jörnehag
Linnéa Andersson
Lova Gustavsson
Lovisa Danielsson
Maja Magnusson
Nellie Karlsson
Saga Söderling
Saga Vouti
Tella Fritzén
Vendela Sjöberg
Revansch på Hovshaga
2018-05-31 21:15
Stekhett derby i stekhet sol och vi fick revansch på HAIF i och med segern med 3-1.
Onsdagkväll och dags för läge att ta revanch på Hovshaga. Vi ville få igång rull på bollen och aggresivitet i vårt agerande. Det lyckades vi bra med och tog kommndot från start. Riktigt bra blev det redan i 4:e minuten. Vi bryter bollen utanför eget straffområde och Johanna tar fart och driver upp bollen. Hon ser forwards löpningar och sätter bollen i djupet på Nellie K som i och för sig ser ut att vara offside ändå får springa vidare. Hon sätter upp högsta fart och i friläge skjuter hon via målvakten till 1-0. Härligt att äntligen få en sådan start. Vi har sedan ganska bra koll på matchen och periodvis rullar vi bra. HAIF  är inte ofarliga och när vi missar lite i kommunikationen hugger de direkt och kan ostört kvittera.
När andra halvlek drar igång börjar motståndarna ta över matchen. Vi får inte riktigt ordning på spelet men skaffar oss en hörna. Julia slår den perfekt in till Linnéa A som nickar, men bollen smiter precis utanför. Sen har Hovshaga sina bästa chanser. Två gånger om är de nära att överlista oss men räddande änglar är först Johanna som täcker skott från nära håll, lite senare Lova som rensar undan i sista stund. Där efter kommer de matchavgörande situationerna. Först står Ellen för en enastående prestation. Hon bryter bollen på mitten, snurrar runt och täcker boll. Sedan lägger hon en fin krossboll bort till en fri Linnéa A som dunkar in 2-1. Något senare får vi en ny hörna. Bollen går tillbaka till hörnläggare Julia som slår ett inlägg. Saga V försöker första gången men blir blockad. Linnéa provar andra men målvakten står ivägen. Tredje gången gillt blir det Alma och då sitter 3-1. Efter detta kan vi spela av matchen även om HAIG har lite chanser. Den farligaste är när de skjuter hårt i ribban och bollen studsar ner i ryggen på Vendela men sedan smiter precis rätt sida om stolpen.
Sammantaget blir det en rättvis seger där vi visar på bra moral, effektivitet och kämpaglöd. Många goda insatser och en oblyg debutant i Maja Johansson. Gott tjejer!

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner