SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö DFF
4 - 6
Vederslöv-Dänningelanda IF (9-m)
Växjö DFF4 - 6Vederslöv-Dänningelanda IF (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 01 maj, 19:30
Plats:Fagrabäck
Tävling:
Matchnummer: 142402012
Samling:18:30
Seger mot DFF
2018-05-01 22:28
En heroisk kämparinsats kryddad med hypereffektiv kontringsfotboll gav seger i stora staden.
På Fagtabäcks konstgräs tog vi ikväll en historisk seger. För en gångs skull var vi det effektivaste laget på planen. Växjö bjöd på ett ruskigt farligt anfallsspel första minuterna och matade in luriga inlägg. Vi redde ut stormen och Alma snodde åt sig en boll på mitten. Hon passade vidare till Johanna som sedan serverade Saga S i ett guldläge som hon behärskat förvaltade till 0-1 och tystade hela stan. DFF kom av sig något men fortsatte med bra rörlighet och vi fick kämpa i defensiven. Kvitteringen var inte mycket att göra någonting åt när de från 20 meter skickar bollen stenhårt i krysset. Det var snyggt men deras nästa mål bjuder vi på, en hörna som vi är alleles för passiva på. Moralen är det dock inget fel på utan vi vaskar fram en egen hörna och i efterspelet av den snor Nellie Karlsson åt sig bollen nere på kanten och lobbar snyggt in 2-2 vilket blir halvtidsresultatet.
Andra halvlek börjar ungefär som första med mycket boll för hemmalaget. Men så ska det återigen gå vår väg. Tova bryter fram från vänsterbacksplatsen och skickar på ett rejält inlägg i medvinden. Målvakten lyckas stoppa upp bollen men den kommer ändå studsande till Saga V som väder runt och sätter 2-3. Inte så mycket senare vänder vi snabbt på spelet och Saga S dukar upp för Wilma som snyggt skruvar in 2-4 vid den bortre stolpen. Nu blir motståndarna rejält konfunderade och tappar mycket av sitt spel. Tyvärr bjuder vi då in dem på en enkel reducering när vi schabblar i bakåtspelet. Det är då skönt att plocka fram ännu en fin kontring. Johanna får bollen och skickar upp Söderling på en lång boll i djupet. Hon hinner upp den precis innan linjen, vänder upp och skickar in den mot framstormade gröna krigare. I röran som blir är Wilma G sist på bollen och trycker dit sin andra och dagens 5 balja. DFF fortsätter jaga men försvaret reder ut de mesta av lägena på ett härligt uppoffrande sätt. Synd bara att en ny hörna dimper ner framför mål och att vi låter motståndarna peta dit bollen till 4-5 och återigen kontakt. Det närmar sig slutet när vi får en frispark som blir farlig. Bollen slås in och Lova kan så när avsluta från nära håll men motståndarna blockar. Hon får vända hemåt och hittar Saga V och hon kan prickskjuta in 4-6. Sista tio krigas det sen heroiskt och vi håller undan till en underbar seger. Vi lyfter på hatten för alla härliga tjejer som är så väl värda detta.

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner