SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vederslöv-Dänningelanda IF (9-m)
1 - 0
Kalmar Södra IF komb. (9-m)
Vederslöv-Dänningelanda IF (9-m)1 - 0Kalmar Södra IF komb. (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 08 augusti, 19:00
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 142402058
Samling:17:45, Dänningevallen
Seger i höstpremiären!
2018-08-14 20:57
F16 södra drog igång hösten och vi fick börja med en välförtjänt seger. Det blev spel i 9-manna då motståndarna inte var så många och efter några återbud hos oss så passade det bra. Det verkar också passa oss då vi fortfarande är obesegrade i denna spelform.
Kalmar Södra i blått och rödrandigt gästade oss i kväll. De visade sig vara ett fysiskt och jämnt motstånd om än något fula i mun. Starten var lite trevande men vårt spel med lägre och mer samlad press såg bra ut. Efter 15 minuter började vi vaska fram lite chanser. Saga V avslutade bra med ett vänsterskott. Lollo ryckte framåt i plan och spelade ut till Wilma som sköt och Tella var så när att stöta in bollen vid bottre stolpen. Vi fick en dubbelhörna som också borde gett ledning i matchen. Emma drar upp ett bra anfall på högerkanten spelar in till Johanna som skarvar till Lova. Hon slår en fin boll i djupled till Linnéa A på vänsterkanten, inlägget hamnar sen hos Alma men skottet träffar tyvärr inte målet. Fram till nu har motståndarna i stort sett inte getts en enda chans tack vare fint försvarsspel. Det sista som händer är också väldigt farligt. Vi ligger bra i pressen efter en inspark och snor åt oss bollen, Alma spelar fram Linnéa A som skjuter tätt utanför. Borde fått hål på dom i något av alla dessa lägen och med det spelövertaget men inget innan paus.
I andra är gästerna mer aggressiva och de första 10 är inget vidare men de skapar inte några farligare lägen. Vi har en bra kontring när Emma vänder spelet till Saga V som rusar fram, spelar in till Linnéa A som återigen är mycket nära... Sen äntligen, vi ligger bra i pressen och när motståndarna tvekar lite hugger Saga V, hon tar bollen och spelar fri Linnéa A som tredje gången gillt får bollen i mål. Strax efter rullar vi upp ett bra anfall och Saga V sätter bollen men det kommer en offsidesignal och det underkänns. Vi har nu tagit tag i taktpinnen igen och får på nytt igång ett bra anfall, skott kommer som målvakten tippar i stolpen, Johanna är först på returen men målvakten räddar på något vis till hörna. Den efterföljande hörnan blir riktigt farlig. Lova får efter slagen hörna tillbaka bollen på kanten tittar upp och slår ett kalasinlägg på bottre där Linnéa A nickar precis utanför. Sista minuterna blir sen nerviga. Kalmar får en bra chans från vänster, ett farligt skott som skruvar sig otäckt. Nellie är som tur med på noterna och tippar till hörna. Det resulterar i en dubbelhörna och det är farligt båda gångerna, i sista sparken skickar Saga V undan bollen från vårt målområde och vi kan andas ut med tre inkasserade poäng.
Gott jobb i värmen alla tjejer kul att ni snappade upp taktiken och rullade upp så många fina anfall.

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner