SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vederslöv-Dänningelanda IF
2 - 6
Ronneby BK B (9-m)
Vederslöv-Dänningelanda IF2 - 6Ronneby BK B (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 06 september, 16:00
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 142306075
Samling:14:45
Trupp:Amanda Johansson
Anna Färdig
Annie Wyss
Elin Svensson
Ella Bengtsson
Ellen Gustafsson
Emelie Stenemo
Emma Gustavsson
Frida Wilkens
Ida Stenemo
Johanna Ylvén
Julia Karlsson
Kajsa Bladh
Klara Jörnehag
Linnéa Andersson
Lova Gustavsson
Nora Lindqvist
Rosita Larsson
Saga Vouti
Selma Wolff
Siri Vouti
Tella Fritzén
Tilde Iversen
Vendela Sjöberg
Wilma Gustavsson
Missar i massor på hemmaplan
2020-09-06 20:10
Blott 26 timmar efter slutsignalen igår, lördag, går startskottet för vår andra match denna helgen.
När slutsignalen ljöd i denna match var det efter 90 oerhört frustrerande minuter!
Vi börjar likt vädret idag, ganska ostadigt, men med enstaka solglimtar. Det är således helt logiskt att Ronneby sätter första målet. 0-1 i 6e minuten och det märks tydligt att vi är lite sega från gårdagen. Men det är inte helt konstigt då inte mindre än 10 spelare står med i båda laguppställningarna. Vi har en tung period där Vendela får rädda oss om och om igen. Vi räknar till minst 3 st riktigt bra utrusningar där Vendela antingen räddar friläge eller städar bort chansen innan den blir riktigt farlig.

Desto mer glädjande så verkar våra gröna krigare vakna till liv nu. Vi börjar spela bättre, rullar boll och visar oss bättre för varandra. Detta ska vi snart få bra resultat på. Vi skapar tryck och får en hörna med oss. Den går långt mot bortre yta, nickduell mellan Tilde och Ronneby-spelare där bollen studsar tillbaka in i straffområdet och Linnea tajmar detta fint och placerar in bollen i bortre hörn, helt otagbart för målvakt. Utjämnat! Skönt!

Vi trummar vidare och 10 minuter efter utjämning så tar vi även ledningen. Här har vi vunnit boll högt upp i banan, Tilde gräver fram bollen på högerkanten och serverar Elin inne i mitten. Ett skott som går nära ribban. Målvakten lyckas inte tippa den över utan bara tillräckligt med touch på bollen för att den retsamt ska dimpa ner bakom henne och rulla sakta in i mål. Vi har rest oss igen efter en jobbig start. Mer av vårtspel börjar sitta och vi skapar chanser igen. En av de bättre i första halvlek hade kandiderat till årets mål om den burit frukt. Vi börjar med utrull från vendela till Emma G på vänsterbacken, därifrån vidare upp på yttermittfält, in på IM vi spelar bort motståndare med ett riktigt fint passningsspel.
Bollen går vidare upp i banan och ut mot högerkanten, där Tilde får den, spelar in till Wilma som sätter den i djupled tillbaka till Tilde. Inlägget är det bra tryck i och Emelie möter det med låret. Tyvärr går bollen över ribban denna gång, men ett starkt bevis på att när vi väl får till vårt spel är det ruskigt roligt att titta på!

Ronneby håller kvar vid sin spelidé, nämligen spela ett par passningar på egen planhalva och därefter söka sin ståtliga och fysiska nummer 14 uppe på topp med en längre boll. En taktik som visar sig vara vägvinnande. Ronneby skapar 2 målchanser till och båda dessa går vägen via 14. Först spelas en Ronnebyspelare fri och det är utjämnat, 2-2. Med halvlekens sista spark kommer hon även fri och sätter säkert 2-3 invid Vendelas högra stolpe. Oerhört tungt, men vi försöker repa mod och kommer ut taggade i till andra halvlek.

Vi gör även så och kommer ut med spel i blicken, bollen löper flera gånger på ett snöre, vi är starkare i duellerna och vinner boll högt upp i banan vilket gör att vi skapar massvis med chanser. Och då menar vi massvis! Löpbollar på kanten där vi tvingar backarna till chansbrytningar i sista sekund (Saga V går en riktigt tuff match mot ytterbacken här) vilket ger oss hörnor som vi skickar in med kvalité och är sånär att sätta dit. Vi har även ett par frilägen där målvakt får en oklippt tånagel på bollen och styr ut till hörna, eller så smiter bolluslingen precis utanför stolpen när vi ska skjuta förbi Ronnebys spelare som får kämpa till tusen för att täcka av skott och ytor. Vi kan utan problem räkna till 12 st kvalificerade målchanser som vi tyvärr inte lyckas förvalta. En av de bästa chanserna vi skapar är när Linnea är före målvakt på en boll i djupled, petar den förbi men hamnar ur vinkel och därför spelar in bollen i mitten. Sagas avslut tar dock på Ronneby-spelare som rusat in framför målet och det blir återigen en ny hörna.
"Symtpomatiskt för matchbilden" om Erik Niva skulle ha satt ord på det...

Det är således en riktigt tråkig kalldusch när Ronneby på kontring lyckas sätta 2-4. Vi tappar lite fart här innan vi återigen börjar skapa chanser, men det vill sig verkligen inte den här andra halvleken. Vi sätter inte fler bollar och när Ronneby återigen kan kontra in 2-5 så går luften ur oss. Vi försöker kämpa för hedern de sista minuterna, men det märks att vi inte har någon energi kvar. Slutresultatet skrivs till 2-6, samtliga mål har givetvis vår nemesis nummer 14 en del i. Vi kan konstatera att den fysiken och spelförståelsen är rätt ovanlig i division 4a. Det märks med andra ord att hon brukar vara kapten i Ronnebys division 2 lag och en motståndare vi hade ruskigt svårt att hantera.

Återigen en bra insats spelmässigt, vilket vi såklart ska vara stolta över. Men det är oerhört frustrerande att vi inte får mer utdelning frammåt idag.
Dagens stjärnor går till 
  • Emma G som gör ett oerhört jobb på innermitt, dels defensivt med att ta bort många av motståndarnas uppspel, men även tar stor del i vår speluppbyggnad.
  • Elin S för en stark insats där hon lyckas vinna mycket boll högt upp i banan och kliver i starkt i många av duellerna. Även skönt att hon får bryta sin måltorka idag.
  • Saga V eftersom hon återigen är en av de som springer mest på planen och är tuff i duellerna och jobbig att möta. Hennes blåsparkade fötter tyder på att motståndare får ta till alla knep som finns för att freda sig.

Vi försöker slicka såren och kämpar vidare i denna intensiva höst!
// Vid tangenterna TR<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner