Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lagans AIK U (9-m)
1 - 2
Vederslöv-Dänningelanda IF B (9-m)
Lagans AIK U (9-m)1 - 2Vederslöv-Dänningelanda IF B (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 september, 12:00
Plats:Ringvallen
Tävling:
Matchnummer: 142307071
Samling:10:45
Trupp:Alva Malmgren
Amanda Johansson
Anna Färdig
Annie Wyss
Ella Bengtsson
Ellen Gustafsson
Emma Gustavsson
Frida Wilkens
Ida Stenemo
Johanna Ylvén
Kajsa Bladh
Klara Jörnehag
Linnéa Andersson
Lova Gustavsson
Nellie Bertilsson
Nora Lindqvist
Rosita Larsson
Saga Vouti
Siri Vouti
Tella Fritzén
Tilde Iversen
Vendela Sjöberg
Wilma Gustavsson
Kämpaseger i Sunnerbo
2020-09-05 15:44
Lagans och Vederslövs U-lag drabbade under lördagsförmiddagen samman på Ringvallen.
Efter en gastkramande holmgång kunde vi återigen räkna hem tre poäng till de gröna möerna!
Ömsom regn ömsom sol. Ömsom risigt ömsom vasst. Så kan vi väl kort sammanfatta dagens väder och spel. Kämpainsatsen var däremot gedigen rakt igenom.
Vi möttes upp av ett kraftfullt och aggressivt Lagan som gav oss problem hela första halvlek. De var lite hetare och vann således mer dueller. Kvarten in blir det riktigt farligt. Frida åker på en tryckare vid kortlinjen och de spelar in farligt framför mål men Vendela är orädd och på hugget och räddar. Själva får vi svårt att komma framåt när deras armbågar sitter i våra nackar. Linnéa krigar på en fin boll framåt, hon vänder upp men blir nersparkad. Wilma tar hand om frisparken som är farlig men millimetern utanför vänstra stolpen. Efter ett av våra senare anfall åker vi på en livsfarlig kontring. Full fart på deras vänsterkant där de lyckas sprinta sig förbi. Två spelare finns med i mitten och dit går bollen men nu står återigen Vendi i vägen med en följsam och briljant räddning. Det är mest Lagan nu och de matar på, framförallt med ett riktigt lokomotiv på högerkanten. Vi är ändå inte ofarliga. På ett fint anfall som går från höger via Siri på topp och över till Amanda som ropar från vänster. Hon drar till direkt men skottet tar i stolpen. Det är kanske inte helt rättvist när vi så tar ledningen i 40:e minuten. Tella slår en lång boll på djupet och med bara lätt press får vi en billig hörna. Nu hugger vi direkt. Wilma slår den utåtskruvad till Linnéa vid första stolpen. och hon nickar in bollen i det närmsta krysset. (se filmen på Intagram)

I paus gör vi som vi gjort ett par gånger nu. Talar om för varandra att det här kommer inte att hålla utan nu måste vi göra en bättre andra halva av matchen. Och visst blir det så och kampen tar vi nu bättre. Mer koncentration och lite tuffare attityd gör att vi tar över. Vi har en trippelhörna som är farlig där Saga V inte är långt ifrån att sätta tvåan. Bakåt läser vi också spelet bättre vilket gör att vi inte bjuder in motståndarna. I mitten av halvleken står vi för en bra vändning av spelet när vi vinner boll i mitten. Tilde och Siri tar sig sen framåt och Tilde kommer så när loss. Hon blir dragen och upphakad, tråcklar sig fram krockar med målvakt och precis när hon ändå får iväg bollen mot det öppna målet blåser domaren frispark... han ber om ursäkt men signalen har gått. Tilde får i stället dra till på frispark precis utanför straffområdet. Bollen går mot högra krysset men på något märkligt sätt lyckas målvakten rädda. Hade varit skönt med ett mål till där då det nu är ett rejält ställningskrig, många trötta ben och matchen kan gå lite hur som. Skönt då att det i 83:e blixtrar till igen. Siri vinner en kamp och tar bollen, spelar bak till Tilde som nu går på långskott. Det blir en perfekt "curl" in i bortre gaveln, otagbart för målvakten. Nu får äntligen Frida krypa av planen och vi ska städa av matchen. Det dyker upp något kontringsläge som vi tyvärr inte förvaltar och när vi tappar lite av aggressiviteten får motståndarna promenera förbi skruvar in reduceringen till 1-2. Lite mer nerv men vi är inte jätteoroliga. De får inga mer lägen och närmast nästa mål är vi när tre fria stormar mot mål men i stället för inspel blir det skott som målvakten räddar.

Domaren blåser av och vi kan jubla åt en härlig uddamålsvinst mycket tack vare vår starka defensiv. Många av våra yngre spelare gör idag fina 90 minuter och vi visar att vi orkar springa mer och smartare än motståndarna. Linnéa får en fin present som bortalagets bästa spelare men vi plussar hennes anfallskollega 15-åriga Siri V lite extra idag. Hon visar att hon hela tiden tar fina steg framåt i utvecklingen. Den "gula faran" Vendi sticker också ut. Utan hennes första halvlek hade vi inte fått med oss en seger idag. Så också ett plus till den respektlösa mittbacken Frida som med hjärnhand styr sin backlinje och fredar anfall på anfall.

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner