SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vederslv-Dnningelanda IF B (9-m)
5 - 0
Älmhults IF B
Vederslv-Dnningelanda IF B (9-m)5 - 0Älmhults IF B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 31 augusti, 18:15
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 142307066
Samling:17:00, Dänningevallen
Aktivitetsinfo: Flyttad från 2020-08-29 12:00
Trupp:Alva Malmgren
Amanda Johansson
Anna Färdig
Elin Svensson
Ellen Gustafsson
Emelie Stenemo
Emma Bengtsson
Emma Gustavsson
Frida Wilkens
Ida Stenemo
Johanna Ylvén
Julia Karlsson
Kajsa Bladh
Klara Jörnehag
Linnéa Andersson
Lova Gustavsson
Nellie Bertilsson
Nora Lindqvist
Rosita Larsson
Saga Vouti
Selma Wolff
Siri Gustafsson
Siri Vouti
Tella Fritzén
Tilde Iversen
Tova Ek
Vendela Sjöberg
Wilma Gustavsson
Ett väloljat maskineri
2020-08-31 22:02
VD-Damerna bjöd ikväll på en ny härlig fotbollsföreställning på Dänningevallen.
Upprullning med klass gav en kassaskåpssäker seger  med 5-0.
Älmhult på besök denna måndagskväll den siste augusti. En härlig fotbollsafton bjöds vi på av ett taggat gäng tjejer. Gasen i botten från start och redan i femte minuten presenterar sig kvällens gigant. Hon blev i söndags snuvad på ett nickmål men tog nu revansch. På en fint slagen hörna från Wilma nickar Jånken in bollen i bortre gaveln. Det rullar nu på fint och vi skapar lägen efter fina anfall och ger inte motståndarna något utrymme. Deras hetaste chans i första är när vi rullar lite nonchalant i försvaret och Nellie bombar en motståndare i huvudet, men hon kan lugnt plocka ner nicken. Gusten, Johanna och Wilma styr och ställer på mitten och vaskar fram läget till 2-0. Johanna kan utnyttja motståndarslarv och "två fotar" sig fram till fritt läge och placerar in bollen. 3-0 kommer två minuter senare när vi kontrar i 30:e minuten. Från försvaret spelar vi oss snabbt upp genom mitten och ut till vänster där Selma stormar fram, hon spelar snett in till Emelie som i sin tur dunkar upp bollen i nättaket. Vi fortsätter halvleken med klar dominans och med fem minuter kvar fullbordar Jånken sitt hattrick. Vi vinner ett inkast högt upp till vänster, Amanda kastar in till Johanna som går på genombrott och avslutar sedan med ett distinkt skott.

Hatten av för totalfotbollen i första halvlek bara att åka vidare i andra. Det blir också så och Älmhultstjejerna som för dagen inte är så många får slita hårt. De gör det bra och lyckas stänga ner oss i andra så att inte siffrorna drar iväg. De är fysiska, rullar på ganska bra och krigar men är rätt uddlösa framåt. Vi är inte lika distinkta i våra avslut men visst kunde vi gjort tre till fyra mål till i andra. Emelie har bra lägen, Elin är nära Alva får också något läge. Och så var det så Selma. Hon har sprungit och kämpat men bollen har inte velat gå in rätt sida stolpen i höst. Idag är målvakt och annat också i vägen men när vi bjuds på en ny fin upprullning är det dags. Bollen spelas till slut ut till Emelie på vänsterkanten, hon tar sig runt och bjuder nu tillbaka till Selma som hur enkelt som helst placerar in 5-0. Sista halvtimmen är vi fortsatt stabila och det är närmare 7-0 än en reducering. Det är endast vid en trippelhörna av ÄIF som vi känner lite oro för nollan bakåt. Men på den första sträcker Nellie ut sig i hela sin längd och räddar och den andra petar Söderling bort efter lite kalabalik, den tredje tar vi så bort och kontrar på.

Som sagt inte mycket att klaga på denna afton utan bara sitta och mysa som tränare och åskådare. Stor eloge för samtliga lirares inställning vilket gläder ett grönt VD-hjärta.
Extra fjädrar i hatten för Johannas makalösa uppvisning, Wilmas slit och kreativitet och Amandas "outtröttliga" spring och insats som både höger- och vänstermittfältare.


<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner