SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Moheda IF B (9-m)
1 - 5
Vederslöv-Dänningelanda IF B (9-m)
Moheda IF B (9-m)1 - 5Vederslöv-Dänningelanda IF B (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 24 augusti, 18:30
Plats:Moheda IP
Tävling:
Matchnummer: 142307064
Samling:17:15
Trupp:Alva Malmgren
Amanda Johansson
Anna Färdig
Elin Svensson
Ella Bengtsson
Ellen Gustafsson
Emelie Stenemo
Emma Bengtsson
Emma Gustavsson
Frida Wilkens
Ida Stenemo
Johanna Ylvén
Kajsa Bladh
Klara Jörnehag
Linnéa Andersson
Lova Gustavsson
Nellie Bertilsson
Nora Lindqvist
Saga Söderling
Saga Vouti
Selma Wolff
Siri Vouti
Tella Fritzén
Tilde Iversen
Tova Ek
Vendela Sjöberg
Wilma Gustavsson
Femetta i Moheda
2020-08-24 22:16
En ny go VD-seger idag!
1-5 borta mot Moheda B.
Soligt och fint fotbollsväder i Moheda denna afton och ännu en seger att räkna hem.
Vi visar tidigt att vi är det starkare laget och har mycket bollinnehav. Det är vi som styr spelet men faller in lite i motståndarnas tempo. Det är då skönt att vi i 20:e minuten rullar upp ett fint anfall. Dagens forwards avslutar på bästa vis när Selma kliver runt och spelar fram Linnéa som "lårar" in bollen. Efter målet blir vi kanske lite bekväma och slappnar av lite för mycket för vi är inte alltid så noggranna som vi vill vara. En farlig chans dyker upp när den alltid så säkra Ellen plötsligt missar en boll. Tella är dock vaken och tar djupledslöpningen som behövs och avvärjer i sista stund. När spelet inte flyter på riktigt som vi vill är det gött att ha systrarna Gustavsson i laget på mitten plockar de in det mesta och framför allt Wilma ligger bakom mycket i offensiven genom fina framstötar och fina vändningar av spelet. Vi är dock lite för raka i spelet i första halvlek och kommer inte till riktigt till de chanserna vi vill ha. Men visst får bland annat Saga V och Selma lägen som kunde blivit mål. Det känns farligt ett par gånger vid Mohedas hörnor men det är egentligen när vi bjuder på lägen som de får sina farligaste chanser. Vendi får göra en jätteräddning efter övermod i backlinjen och när hon senare själv bjuder på läge dyker hon hejdlöst ner och räddar och Ellen rensar undan. Skönt att vi i 35:e rullar upp motståndarna igen och Elin med en skön överhoppning ställer Linnéa i friläge och hon enkelt rullar in tvåan.

Till andra halvlek vill vi få igång laget och spelet på riktigt det behövs skärpning annars kommer motståndarna att hugga på våra bjudningar.

Andra blir också bättre, mer tålamod i spelet och resolutare i närkamperna och så höjde vi tempot så att Moheda fick en jobbig kväll. I 50:e minuten Rullar Saga V och Selma upp ett fint anfall Linnéa får bollen och servera Lova skottläge. Hon drar till och med en liten touch på vägen går bollen i en fin båge in till 0-3. Lite böljande spel följer på detta då både vi och Moheda har en del farligheter. Efter att Saga V räddat bakom Vendi startas en bra kontring Selma kampar och bollen rinner i genom till Linnéa som sprintar loss från halvplan men blir bryskt tacklad i skottögonblicket. Staff? Nej tyvärr inte. Vi ligger på bra efter det med fina längre anfall och motståndarna kommer endast åt oss på kontring som backarna och Vendi tar hand om. I 66:e minuten punkterar vi matchen då vi bjuds vi på matchens behållning. Ett kanonanfall där vi med flera passningar spelar ut Moheda. Vi har bollen i backlinjen hos Ella till höger. Hon spelar upp till Söderling i mitten, hon vänder ner till Tella på höger backen. Därifrån går bollen tillbaka i mitten där Saga V driver fram och spelar ut till vänster igen och Amanda står för en fin prestation när hon bryter in och spelar fram Linnéa. Linnéa vänder bort sin back och rullar behärskat in sitt hattrick.
I slutet bjuder först Vendi på en frilägesräddning sen snor Linnéa till sig en inspark och skjuter 0-5. Siri V är kreatör i ett nytt fint anfall då hon på högerkanten fintar sig fram och ger Söderling ett fint inlägg som hon möter på volley. Avslutet är bra men tar tyvärr en back i huvudet och på returen har både hon och Siri två tre skott innan bollen rullar ut till hörna. Det sista som sen händer är att Vendi tyvärr får kapitulera (och köra huvudet i stolpen) när Moheda tröstmålar med en drömträff i bortre gaveln.

Gott att vi steppar upp i andra och dödar matchen som vi sa i halvlek. Många fina kämpar idag med. Extra bra insatser idag hos Selma som prisades av speekern, Tella som visade på fint backspel och fläckfritt passningsspel. Vendi som spelar så bra i målet att hon måste ge motståndarna extralägen för att visa upp sig och så till lagkapten Linneá som visar vägen med fyra pytsar.


<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner