SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vederslöv/Dänn.IF
4 - 2
Rottne IF
Vederslöv/Dänn.IF4 - 2Rottne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 mars, 10:00
Plats:Fagrabäck Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 143121001
Samling:08:30
Toyota Cup | V/D IF - Rottne IF 4-2 (2-1)
2019-03-11 20:33
Årets första riktiga tävlingsmatch  är spelad. Rottne IF stod för motståndet och det blev vinst med 4-2 i en match som var spännande in på slutet.
Vi inleder inte matchen helt övertygande men vaskar ändå fram tillräckligt vassa chanser första tio minuterna för att leda med ett mål.  Istället är det Rottne som ställer om snabbt i samband med en inspark något som tar alldeles för många gröna spelare på sängen. De lyckas ta sig hela vägen till vårt straffområde och placera in 0-1 i bortre burgaveln. Ett kanske inte helt logiskt ledningsmål, men inte helt oväntat då det såg defensivt skakigt ut i inledningen av matchen från vår sida. Vi spelar dock upp oss och börjar ta kommando mer och mer.

Så i den 22a minuten stegar Claes fram för att slå en hörna. Ingen vill röra bollen så den studsar helt sonika in i den bortre delen av målet och vi har kvitterat. Tio minuter senare kommer Rasmus upp på vänsterkanten och hittar in fint med ett inlägg till Adam som sökt sig mot den bortre stolpen och nickar in bollen till 2-1. Vi går till pausvila med en ledning och känslan är att vi i grunden är det bättre laget och kunde haft ledningen med ytterligare något mål sett till chanserna, men måste göra jobbet fullt ut för att få med oss en vinst.

Så visar det sig också bli. Vi fortsätter att skapa chanser offensivt, men är inte kyliga eller effektiva nog i de avgörande lägena. Så kommer en felpass på offensiv planhalva som Rottne ställer om på och återigen får de ta sig hela vägen. Denna gången kommer målet efter ett inspel. I den 58e matchminuten står det alltså 2-2 med chans för pendeln att börja svänga över. Vi har dock inga planer på att släppa greppet om matchen utan svarar direkt genom att göra 3-2 bara minuten senare. Jacob Roström slår ut sin gubbe på vänsterkanten och spelar in bollen mot bortre stolpen. Där kommer både Erik S och Daniel A löpandes i full fart och Erik vidhåller att det var han som fick foten på bollen för att distinkt sätta den.

Rottne vägrar dock att ge sig och Jim får kliva in i handlingen och göra något viktigt ingripande för att hålla oss i förarsätet. I takt med att Rottne gick för kvitteringen öppnade det sig upp för omställningar. På en sådan hittade Jake fram till Anton R som gjorde bort en spelare och kontrollerat avgjorde matchen med 4-2 målet.

Vi inleder cupspelet med en viktig seger och nästa vecka ställs vi mot Lenhovda i Hovmantorp söndag kl. 14.00. På lördag möter vi även Moheda IF i en träningsmatch på Fagrabäck kl. 12.30.

Matchinformation

Startelva:
Jim Lindsten
Viktor Karlsson - Martin Hansson - Jonathan Arvidsson - Rasmus Lönnborg
Claes Åkesson
Erik Svensson - Adam Thellsson
Oscar Hagberg - Daniel Andersson - Jake Sarvit

Bänk:
Linus Andersson, Filip Johansson, Elias Gustavsson, Anton Rapp, Jacob Roström

Målskyttar:
22 | 1-1 | Claes Åkesson
33 | 2-1 | Adam Thellsson (ass. Rasmus Lönnborg)
59 | 3-2 | Erik Svensson (ass. Jacob Roström)
86 | 4-2 | Anton Rapp (ass. Jake Sarvit)

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner