Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Grimslöv/V Torsås (3)
3 - 1
Vederslöv/Dänn.IF (5)
IFK Grimslöv/V Torsås (3)3 - 1Vederslöv/Dänn.IF (5)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 mars, 12:45
Plats:Tallevi, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 140990066
Samling:11:15
Tr. match | IFK Grimslöv/V T - V/D IF 3-1 (0-0)
2019-03-11 20:15
I lördags åkte vi till Tallevi i Vislanda för spel mot division 3-laget IFK Grimslöv/V Torsås. Matchen slutade 3-1 för Grimslöv, men det kunde onekligen slutat annorlunda.
Ett gediget försvarsspel från vår sida gör att Grimslöv får problem att skapa några direkta farligheter. De får främst skjuta på distans, något som Emil inte har några problem med. Något läge i straffområdet lyckas de vaska fram, men då fredar vi målet väl. Det är uppenbart att vårt stabila försvarsspel gör motståndarna frustrerade och när de gör misstag i passningsspelet är vi inte sena på att försöka utnyttja det. Framförallt lyckas vi ställa om på vår högerkant och sätta bollen på djupet för Oscar Hagberg som vållade problem för motståndarna under den första halvleken.

Halvlekens klart vassaste målchans har just Oscar Hagberg när han glidskjuter i ribban från nära håll. Han hade även två vänsterskott som målvakten inte fick några problem med.

Det är en uppenbart besviken motståndartränare som höjer rösten åt sina spelare i halvtidspausen. Samme tränare berömmer sedan spelarna på vår bänk för en väl utförd första halvlek i inledningen på den andra halvleken. Vi gör ett par planerade byten i paus och kan inte annat än försöka fortsätta på inslagen väg.

Det fungerar väl i ungefär 15-20 minuter. Efter ca 60 spelade minuter är det till och med vi som tar ledningen när Mattias hittar Claes som är säkerheten själv strax utanför straffområdet. Tyvärr blir glädjen kortvarig när vi ger bort bollen till Grimslöv bara minuten senare, något som slutar med att bollen ligger i nätet och 1-1 är ett faktum.

Måhända väckte vårt ledningsmål motståndarna då de tar över matchen mer och mer. I takt med att vi blir lite tröttare och gör ytterligare lite byten får de lite mer klara chanser. Det är inga mängder av chanser vi släpper till, men när Robin Frank får spela på volley i straffområdet gör han 2-1. De lyckas sedan utöka till 3-1. Vi är dock inte utan chanser. Tvärtom har vi ett fortsatt bra hot i djupled och på ett inspel från kanten lyckas Jacob Roström glidskjuta i ribban likt Oscar.

Resultatet till trots tar vi med oss en väldigt fin insats defensivt och bra tendenser i anfallsspelet. Med ökad effektivitet i de båda straffområdena hade säkerligen resultatet sett annorlunda ut i matchen, men Grimslöv visar varför det är dem och inte vi som spelar i div. 3 2019.

Matchinformation

Startelva:
Emil Rönn Gunnarsson
Linus Andersson - Filip Johansson - Tobias Söderberg - Anton Svensson
Daniel Håkansson
Anton Rapp - Erik Svensson
Oscar Hagberg - Adam Thellsson - Dino Sabanovic

Bänk:
Claes Åkesson, Jake Sarvit, Jacob Roström, Mattias Larsson

Målskyttar:
60 | 1-0 | Claes Åkesson (ass. Mattias Larsson)

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner