Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vederslöv-Dänn.IF
4 - 3
Häradsbäck/Ryd
Vederslöv-Dänn.IF4 - 3Häradsbäck/Ryd

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 23 augusti, 18:45
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 141306100
Samling:17:15
Div. 5 SV | V/D IF - Häradsbäck/Ryd 4-3 (0-0)
2019-08-24 21:59
Vilken oerhört underlig match åskådarna bjöds på mellan de båda lagen på Dänningevallen under fredagskvällen. Efter en målfri första halvlek trillade målen in på löpande band i den andra halvleken och åskådarna fick bevittna hela sju (!) mål.
Samtliga inblandade visste att det var en ytterst viktig match för fortsättningen av hösten som skulle utspela sig den fina fredagen. Ett revanschlystet hemmalag kom till match för tredje gången på sju dagar och det skulle komma att visa sig. Det var gästerna som började med bäst frenesi.

Andrabollarna brukar vara viktiga mot Häradsbäck/Ryd och så skulle det visa sig även denna afton. Tyvärr var det bortalaget som gång efter annan vann dem allt som oftast under den första halvleken. En halvlek där vi inte kom upp i den nivå som vi haft de två tidigare matcherna under hösten. Passningsspelet och rörelsen utan boll var svagt, vilket ledde till att Häradsbäck/Ryd blev laget som fick kommando. Vi lyckades dock hålla dem ifrån att skapa några mängder av chanser, men skapade heller inte särskilt mycket själva. Halvlekens bästa chans var när en spelare i bortalaget kom fri med Emil, men Emil stod för en fin och viktig räddning. Trots en mindre bra halvlek spelmässigt gick vi till pausvila med 0-0.

Vi visste sedan vårens match att vi mötte ett av seriens mest effektiva lag när det kommer till att ta tillvara på chanser och det skulle vi bli varse i andra halvlek. En halvlek som kan beskrivas som minst sagt händelserik.

Blott fem minuter in fick bortalaget en vänsterhörna. Den slogs in och vi lyckades inte rensa undan den och efter lite flipperspel var bollen i mål bakom Emil, en minst sagt tung start. Efter ett byte i paus och ytterligare lite tid utan markant förbättring gjordes två byten till strax efter målet. Nu skulle matchen svänga över lite till vår fördel. Tobias Söderberg var den som visade vägen när han distinkt nickade in Claes hörna i den 59e minuten. Vi var på gång och det såg bättre och bättre ut. Vi började trycka på och skapa chanser. Bebbe drev mot backlinjen och blev i samma situation upphakad ett flertal tillfällen i straffområdet, till slut kunde domaren inte göra annat än blåsa straff. Claes stegade fram och 2-1 var ett faktum. En ledning som inte höll länge.

Två minuter senare var det dags för ny hörna för gästerna och efter en lobbnick mot bortre stolpen var det kvitterat. 20 minuter kvar av matchen som svängde fram och tillbaka resultatmässigt. Daniel "Mösen" Andersson kom in på topp och vi började få fast bollen mer på offensiv planhalva. Just Mösen var sedan den som spelade fram ytterligare en inhoppare, Oscar Hagberg, till ett läge till vänster. Oscar satte fart och fick en tackling från sidan, domaren var omutlig och pekade återigen på straffpunkten. Claes klev fram återigen och lika var lika säker som vanligt. 3-2 med kvarten kvar.

Förutsättningarna såg ännu lite bättre ut när gästerna sedan fick en spelare utvisad i den 84e minuten, men gästerna lät sig inte påverkas av det. Vi tappade boll på offensiv planhalva bara minuten efter utvisningen och Häradsbäck nyttjade det på bästa sätt. Fri med målvakten valde deras spelare att lägga bollen till rätta och en glidtacklande Martin Hansson som skulle täcka skottet kunde inte försvinna utan gled rakt in i motståndaren. En solklar straff. Emil Göransson gjorde inga misstag och det verkade som att vårt sena segermål mot Delary/Pjätteryd sist denna gången skulle bytas ut mot ett sent kvitteringsmål bakåt.

Nu var goda råd dyra och det fanns inte mycket tid kvar att spela för. Gästerna gick på defensiv för att slå vakt om en poäng och vi försökte hitta läge att gå framåt. Oscar Hagberg kom till ett fint läge där han försökte lobba bollen över målvakten som dock var med på noterna. Skulle vi få fler chanser? Slarv i passningsspelet i backlinjen gjorde att frispark orsakades och det följdes av dubbla gula kort, ett till vardera lag. Viktig tid gick till spillo och det kändes som att vår chans till ett sista läge försvann där.

Så var dock inte fallet, domaren hade tilläggstid på ungefär tre minuter på klockan och vi gick framåt en sista gång. Efter lite flipperspel i offensivt straffområde dök bollen upp hos Claes Åkesson och man hade inte gärna valt en annan spelare att få i läge där och då. Claes tog emot och la upp för vänsterskott. Ett skott som enligt utsago styrde på (också inhoppande) Viktor Johansson och letade sig in vid den högra stolpen. Eufori i Vederslöv/Dänningelanda-lägret. För andra matchen i rad hade vi hittat ett sent segermål och även om domaren officiellt gett målet till Claes så är det alltså nyförvärvet Viktor Johansson som är sist på bollen och avgör för andra gången på lika många matcher.

Återigen visar vi att när vi har samtliga spelare tillgängliga så har vi en fantastisk bredd i truppen. För tredje matchen i rad kliver samtliga avbytare in och gör stora avtryck på matchen. Segern ger oss hopp i slaget om topplaceringarna då övriga topplag tappade poäng under omgången. Vi går mot en spännande avslutning i vad som får anses vara en väldigt bra division 5-serie. Guldhjälmen går välförtjänt till Claes Åkesson som för dagen ligger bakom samtliga mål och nu har varit målskytt eller assistläggare till 6 av lagets 7 senaste mål, ett imponerande facit.

Matchinformation

Startelva:

Emil Rönn Gunnarsson
Elias Gustavsson – Filip Johansson – Tobias Söderberg – Alfred Rapp
Linus Andersson
Oskar Månsson – Anton Rapp
Claes Åkesson – Erik "Bebbe" Svensson – Adam Thellsson

Bänk:
Daniel Håkansson, Oscar Hagberg, Martin Hansson, Viktor Johansson, Daniel Andersson

Målskyttar:
59 | 1-1 | Tobias Söderberg (ass. Claes Åkesson)
68 | 2-1 | Claes Åkesson (straff)
75 | 3-2 | Claes Åkesson (straff)
92 | 4-3 | Viktor Johansson (ass. Claes Åkesson)

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner