SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Alvesta GoIF
0 - 6
Vederslöv-Dänn.IF
Alvesta GoIF0 - 6Vederslöv-Dänn.IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 augusti, 13:00
Plats:Virdavallen
Tävling:
Matchnummer: 141306096
Samling:11:30
Div. 5 SV | Alvesta GIF - V/D IF 0-3 (0-6)
2019-08-18 20:05
Höstens första seriematch för A-laget slutade med storseger borta mot Alvesta efter en bra insats där vi redan i paus hade med oss en 3-0 ledning.
Vi visste att det skulle bli en match mellan två lag som gärna vill spela bollen längs marken och vara spelförande. Precis så blev det framförallt under den första halvleken och kommandot spelmässigt skiftade mellan de båda lagen. Vi inledde bra och rullade på fint och hade bra kontroll bakåt. Alvestas backlinje jobbade dock förtjänstfullt på våra djupledsbollar mot Bebbe i det blöta gräset och höll oss ifrån de stora farligheterna. Redan i den 8e minuten skulle dock kvällens första mål komma. Bebbe hamnade i duell med målvakten vid straffområdeslinjen och bollen gick i en hög båge ut mot Adam som plockade upp den och tog emot. Målvakten hade nästan hunnit tillbaka till målet när Adam avlossade skottet, men lyckades inte styra bollen utanför utan det blev nätrassel och 1-0.

Direkt i samband med målet tog Alvesta över taktpinnen och fick lite tryck på oss. Vi började slarva allt mer och hantera underlaget lite sämre. 2-0 målet kom därför lägligt för oss. I en offensiv situation brottade Alvestas målvakt ner Linus och domaren blåste straff. Adam var säker från straffpunkten och även om målvakten gick åt rätt håll lyckades han inte rädda straffen. Vi spelade sedan upp oss lite igen och 3-0 målet var väldigt fint. Adam fick bollen på kanten och hittade en passning i sidled mellan målvakt och backlinje till Mattias som kunde lägga in bollen i öppet mål. Sista minuterna av första slarvar vi återigen en hel del, men det är med en stabil ledning vi tar paus.

Att komma in i andra halvlek med en relativt stor ledning brukar vara lite problematiskt för oss, så också denna gången. Vi hade dock bra koll på de farliga ytorna defensivt och även om Alvesta förde spelet så hade vi koll på läget. Något som också gav oss möjligheter att ställa om och kontra och på så sätt utöka vår ledning ytterligare. Först gjorde Jacob 4-0 på en kontring framspelad av Adam. Sen kom Oscar Hagberg in med 15 minuter kvar och på sin första bolltouch gjorde han 5-0 assisterad av Daniel Andersson och i slutminuterna sprang han till sig ett friläge efter en lång boll av Emil och chippade fint in matchens sista mål.

På tisdag åker vi till Delary för match mot serietvåan Delary/Pjätteryd kl. 18.45.

Matchinformation

Startelva:

Emil Rönn Gunnarsson
Elias Gustavsson – Filip Johansson – Tobias Söderberg – Alfred Rapp
Linus Andersson
Oskar Månsson – Anton Rapp
Adam Thellsson – Erik "Bebbe" Svensson – Mattias Larsson

Bänk:
Daniel Håkansson, Oscar Hagberg, Claes Åkesson, Daniel Andersson, Jacob Roström

Målskyttar:
8 | 1-0 | Adam Thellsson
23 | 2-0 | Adam Thellsson (straff)
29 | 3-0 | Mattias Larsson (ass. Adam Thellsson)
67 | 4-0 | Jacob Roström (ass. Adam Thellsson)
78 | 5-0 | Oscar Hagberg (ass. Daniel Andersson)
90 | 6-0 | Oscar Hagberg (ass. Emil Rönn)

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner