SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Delary/Pjätteryd
2 - 3
Vederslöv-Dänn.IF
Delary/Pjätteryd2 - 3Vederslöv-Dänn.IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 20 augusti, 18:45
Plats:Delary IP
Tävling:
Matchnummer: 141306084
Samling:17:15
Div. 5 SV | Delary/Pjätteryd - V/D IF 2-3 (0-1)
2019-08-22 17:54
Vårens batalj mellan oss och Delary/Pjätteryd bjöd på en väldigt fin tillställning där vi stod upp bra i 60 minuter innan de blev för starka. Med det i minnet hoppades nog samtliga på plats att matchen skulle bli lika välspelad. Med facit i hand får det nog anses blivit så med råge.

Båda lagen visade tidigt hur de tänkt ta sig an matchen och gjorde det utan att lyckas fullt ut inledningsvis. Hemmalaget var dock det lag som tidigast satte tryck kring offensivt straffområde och skapade målchanser där Eldin Topic och Niclas Jansson hotade mest. Vi fick igång vårt anfallsspel undan för undan och när vi väl lyckades ta oss in på offensiv planhalva kändes vi vassa. När Claes Åkesson hittade fram till en framforsande Anton Rapp fick vi också kvitto på hur vassa vi var. Anton höll undan en försvarare och placerade skottet intill den högra stolpen och vi ledde med 1-0 redan i den 11 minuten, onekligen en kanonstart.


Delary/Pjätteryd var fortsatt det laget som hade mest boll och spelade något rakare, men vi stod emot bra defensivt och när det krävdes var vi där med en sista sekunden brytning eller räddning. Framåt var vi inte oävna och satte deras målvakt på prov ett par gånger, men underlaget och ett bra motståndarförsvar gjorde att vi inte kom in i sista tredjedelen så ofta som vi kanske önskat. Pausvila med 1-0 på bortaplan är dock aldrig fy skam och känslan inför andra var god.


Den känslan skulle snabbt stärkas då Tobias Söderberg nådde högst på en frispark slagen av Claes Åkesson och 2-0 var ett faktum. Tyvärr lyckades vi inte hålla vår tvåmålsledning mer än i 5 minuter då vi gick för hårt åt en felvänd Eldin Topic i defensivt straffområde. Emil var chanslös på straffen och hemmalaget fick vittring igen. Matchbilden fortsatte vara sig lik, men hemmalaget började spela ytterligare lite rakare och något offensivare. Detta gav dem ytterligare tryck framåt, men gav också oss mer yta att kontra på. I en sådan kontring rakar Claes in bollen för 3-1, men linjedomaren hittade en offside och vinkade bort målet.


I den 79e minuten kom sen kvitteringen. En svartklädd spelare fick lite för mycket tid på sig att måtta inlägget och där inne var seriens skyttekung Eldin Topic omutlig och skarvade snyggt in 2-2. Känslan var omedelbart att även ett segermål skulle kunna komma för hemmalaget. Vi justerade lite taktiskt och bytte igen för att gå lite offensivare samtidigt som hemmalaget ställde om till en mer normal uppställning igen. Med fem minuter kvar på matchklockan skulle våra två debuterande inhoppande spelare Martin Hansson och Viktor Johansson sätta en rejäl prägel på matchen. Martin klev framåt i banan med bollen och gjorde bort två spelare på egen hand för att sedan väggspela med Bebbe och ta ett avslut med vänstern. Ett avslut som målvakten räddade med en retur som resultat, på den returen stod Viktor påpassligt och lyckades hålla bollen nere och förpassa den i nät. Vi var återigen i ledningen och nu var det bara hålla ut för anstormningen som förväntades. Vi löste det galant och blev således första laget att besegra Delary/Pjätteryd för året i vad som var en väldigt bra division 5 match.


Imorgon, fredag, spelar vi tredje matchen på sju dagar när Häradsbäck/Ryd kommer på besök till Dänningevallen i slaget om fjärdeplatsen.


Matchinformation

Startelva:

Emil Rönn Gunnarsson
Elias Gustavsson – Filip Johansson – Tobias Söderberg – Alfred Rapp
Linus Andersson
Oskar Månsson – Anton Rapp
Claes Åkesson – Erik "Bebbe" Svensson – Adam Thellsson

Bänk:
Daniel Håkansson, Oscar Hagberg, Martin Hansson, Viktor Johansson, Jacob Roström

Målskyttar:
11 | 1-0 | Anton Rapp (ass. Claes Åkesson)
48 | 2-0 | Tobias Söderberg (ass. Claes Åkesson)
85 | 3-2 | Viktor Johansson

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner