Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Lammhult
2 - 1
Vederslöv-Dänn.IF
IFK Lammhult2 - 1Vederslöv-Dänn.IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 14 juni, 19:00
Plats:Norrvalla
Tävling:
Matchnummer: 141306056
Samling:17:30
Div. 5 SV | IFK Lammhult - V/D IF 2-1 (2-0)
2019-06-17 17:33
Vilken match det kom att bli på Norrvalla i Lammhult i fredags. Hemmalaget drog det längsta strået, men gästande V/D IF verkade ha lika många liv som en katt och höll sig kvar i matchen till slutsignalen. Detta trots en mängd motgångar som onekligen hade sänkt många lag.
Speakern hann inte ens starta klockan innan första motgången för bortalaget kom. Efter att V/D IF haft ett bra första anfall i matchen ville inte hemmalaget vara sämre. En frispark ett par meter in på offensiv planhalva skulle visa sig leda till matchens första mål efter flipperspel i straffområdet. 1-0 till Lammhult med 50 sekunder spelade av matchen.

Bortalaget hade sedan något bra läge där de med lite skärpa hade kunnat kvittera, men blott tio minuter in på matchen var det dags för nästa kalldusch. Ett inkast mitt på offensiv planhalva mynnade ut i ett inlägg som V/D IF-försvaret inte fick undan och där kunde Tobias Johansson nicka in 2-0 i röran. Ett ohyggligt effektivt Lammhult som i gjort mål på sina två första målchanser.

Resten av halvleken präglades av ett bortalag som försökte hitta målchanser genom att spela sig fram och ett Lammhult som kunde säkra bakåt och spela längre mot sina forwards som vann allt i luften. Chanserna var inte så många åt något håll, men V/D IF skrek vid två tillfällen på straff och med en mer medgörlig domare så hade det nog inte varit alls omöjligt. Men fotboll är en bedömningssport och domaren valde att fria båda gångerna. Utöver detta kom Mattias Larsson runt ett par gånger på sin vänsterkant, men ingen lyckades ta tillvara på inspelen i mitten.

Det var ett bortalag som på intet sätt gett upp striden som kom ut i andra halvlek och började med att visa fin energi. Blott tre minuter in på halvleken skulle dock nästa kalldusch komma. Emil Rönn och Alfred Rapp ställde till det för varandra och Emil tvingades kapa Lammhults spelare som kom fri för att försöka freda målet. Domaren pekade omutligt och korrekt på straffpunkten. Upp stegade Lammhults målvakt Christian Holmi, normalt sett väldans säker från straffpunkten. Emil väntade dock ut honom och kunde blockera skottet som var hårt, men mitt i målet. En straffräddning som givetvis gav hela laget energi.

Det dröjde dock inte länge så låg bollen ändå i målet bakom Emil, men turligt nog hittade den assisterande domaren en offside och ytterligare ett liv var förbrukat. V/D IF visade fortsatt att man inte tänkt ge upp i första taget och i den 52a minuten reducerar Erik Svensson. Mot alla odds är matchen ännu mera öppen. Glädjen är dock kortvarig och i den 57e minuten pekar domaren återigen på straffpunkten för Lammhults favör. Även denna gång är det inget snack om domslutet, helt korrekt. Ny straffskytt och ny straffräddning av Emil Rönn blir resultatet av straffen! Daniel Andersson utbrister glatt "det är honom vi ska ha" och återigen ger räddningen laget energi.

V/D IF går onekligen för att komma ikapp, vilket gör att Lammhult får ett par bra kontringslägen. Två av de lägena leder sånär till frilägen som Emil får avstyra. Utöver dessa lägen är det mest bortalaget som kommer till chanser. Adam Thellsson har ett skott i ribban och utöver det har Mattias Larsson en nick tätt utanför.

Så kommer återigen en motgång. En offensiv frispark för Lammhult nickas ut till inspark för V/D IF. Domaren har dock hittat en ojusthet och halar upp det röda kortet till Linus Andersson och vi får avsluta sista 5 minuterna med en man mindre. Där och då kändes matchen helt körd för bortalaget, men de lyckas få till en sista forcering. En forcering som Lammhult lyckas reda ut och är fortsatt obesegrade på hemmaplan.

Lammhult står efter händelserna som rättvisa segrare, men fick slita klart hårdare än vad de borde behövt sett till händelseutvecklingen mot ett bortalag som aldrig gav upp oavsett mängden motgångar.

Vi noterar även att Hugo Fransson var med i A-lagssammanhang för första gången för V/D IF. Hugo är född 2004 och helt klart en del av föreningens framtid. Tyvärr blev det ingen speltid denna gången, men vi kan vara säkra på att det inte är det sista vi ser av Hugo i den grön/vita A-lagsdressen.

Matchinformation

Startelva:

Emil Rönn Gunnarsson
Elias Gustavsson – Filip Johansson – Tobias Söderberg – Rasmus Lönnborg
Daniel Håkansson
Linus Andersson – Erik "Bebbe" Svensson
Adam Thellsson – Daniel Andersson – Mattias Larsson

Bänk:
Hugo Fransson, Alfred Rapp, Claes Åkesson, Rasmus Lönnborg, Mulle Blomberg

Målskyttar:
52 | 2-1 | Erik Svensson

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner