SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vederslöv-Dänn.IF
1 - 0
Alvesta GoIF
Vederslöv-Dänn.IF1 - 0Alvesta GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 11 maj, 15:00
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 141306030
Samling:13:30
Div. 5 SV | V/D IF - Alvesta GIF 1-0 (0-0)
2019-05-14 20:42
De 70 åskådare som tog sig till Dänningevallen i lördags för att kolla på matchen mot Alvesta fick bevittna en gastkramande tillställning som fick sitt avgörande i slutminuterna.
Alvesta tog kommandot direkt från start och det där kommandot skulle de sedan behålla under större delen av matchen. Vi hade ordentliga problem att få igång vårt spel och det var bortalaget som blev spelförande. De lyckades vaska fram några bra lägen, men utan att få till något som Emil behövde förta sig på i första halvleken. Själva hade vi problem att skapa några riktigt bra lägen framåt och det var ett klart missnöjt hemmalag som ändå gick till halvtidsvila med 0-0.

Två byten i paus blev kontentan och direkt i den andra halvleken syntes det att halvtidspausen varit välbehövlig. Det var ett mycket positivare hemmalag som klev ut på planen och även om Alvesta fortsatte att spela bra så kändes det mer hoppfullt. Vi började också skapa lite chanser framåt där vi framförallt minns Erik Svenssons volleyläge i straffområdet. Alvesta hotade dock framåt och Emil Rönn fick kliva fram ordentligt i den andra halvleken. Inhoppande Yaxye Shariif Adan ställde till ordentliga problem för V/D IFs backlinje och tog sig till två eller tre riktigt bra lägen i andra halvlek, men precis som för övriga Alvestaspelare saknades skärpan i avslutande momentet eller så stod Emil för riktigt fina ingripanden.

Så i de sista skälvande minuterna kom ett avgörande i matchen som en blixt från klar himmel. Claes stegade fram för att slå en hörna i den 88e minuten och spelarna förberedde sig i straffområdet. Hörnan blev inte alls som Claes hade tänkt sig, men en lurig studs gjorde att den tog sig förbi Alvestas spelare i förstaytan och då kom lagkapten Filip Johansson framforsande och fick foten på bollen. Bollen tog en högbana och seglade in i det första hörnet utom räckhåll för spelare eller målvakt och vilt jubel utbröt från hemmalaget. Ställningen stod sig matchen ut och det blev tre sköna poäng för V/D IF. Gästande Alvesta åkte garanterat hem besvikna med resultatet då de stod för en fin insats och tveklöst var det bättre laget spelmässigt över 90 minuter.

Matchinformation

Startelva:

Emil Rönn Gunnarsson
Mulle Blomberg – Filip Johansson – Tobias Söderberg – Dino Sabanovic
Daniel Håkansson
Adam Thellsson – Erik "Bebbe" Svensson
William Karlsson – Claes Åkesson – Oscar Hagberg

Bänk:
Rasmus Lönnborg, Oskar Månsson, Viktor Karlsson, Jacob Roström, Florian Maug

Målskyttar:
88 | 1-0 | Filip Johansson (ass. Claes Åkesson)


V/D- tipset

Lägesrapport i V/D-tipset. 55 spelrader är inlämnade och efter 5 spelade omgångar är det 6 tips som ligger i topp med 4 rätt. Prislistan kommer bli som följer:

1:a - 1 300 kr
2:a - 700 kr
3:a - 400 kr
4:a - 200 kr
5:e-10:e - Trisslott


<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner