SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Horda AIK
1 - 2
Vederslöv-Dänn.IF
Horda AIK1 - 2Vederslöv-Dänn.IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 03 maj, 19:00
Plats:Munkavallen
Tävling:
Matchnummer: 141306023
Samling:17:30
Div. 5 SV | Horda AIK - V/D IF 1-2 (0-1)
2019-05-07 22:05
Det var tvära kast och hårda vindar i Horda i fredags när vi åkte västerut för bortamatch mot Horda AIK. Vi lyckades efter lite möda och besvär få med oss tre poäng hem i bagaget.
Hela fyra nya spelare och fem ändringar blev det i startelvan jämfört med matchen mot Delary/Pjätteryd av olika anledningar. Trots detta hade vi stora förhoppningar om bra möjligheter till vinst inför matchen. När vi kom på plats insåg vi snabbt att det skulle bli ännu tuffare än förväntat. Horda hade i sin inför matchen-rapport indikerat att planen inte var av bästa skick och ja, det var ingen lögn. Det var bara att genast ställa in skallarna på ännu mer kamp och felstudsar, något som alltid är lättare sagt än gjort.

Mycket riktigt visade det sig snabbt vara svårt att bedriva något vidare spel, underlaget ställde till det för båda lagen. Tydligast blev det när Emil Rönn missade en rensning som en Hordaspelare snappade upp, med en fin teknisk aktion lobbade han bollen högt över Emil som sprang hem mot det övergivna målet. Turligt nog fick bollen en rejäl studs och letade sig upp i ribban istället för in i mål och i kunde reda ut situationen. Detta var egentligen det enda farliga Horda lyckades frammana under den första halvleken. Något skott över utifrån kom de till också, men inget Emil behövde förta sig alls för att lösa. Vi lyckades dock inte skapa mycket mer rejäla farligheter. Många av våra lägen saknade skärpan i sista aktionen. Men på en fin djupledsboll av Oskar Månsson kom Oscar Hagberg farande från högerkanten och hann före målvakten och förpassade bollen i mål till 0-1 för oss.

Under pausen pratade vi om vikten av att titta lite mer på djupet och våga nytta de ytorna som fanns bakom motståndarnas backlinje. I en sådan situation fick Anton Rapp bollen vid kortlinjen och han chippade in den mot Adam Thellsson som slog till med ett riktigt konststycke till mål. På volley i dålig vinkel tryckte han upp bollen i nättaket och 0-2 var ett faktum. Efter 2-0 började det bölja mer i spelet. Horda gick rakare och vi gick rakare, vilket ihop med underlaget gav ett rejält hawaii-spel. Horda brände ett bra läge att reducera. Vi hade bra lägen runt straffområdet som borde lett till bra målchanser att utöka, men där vi slarvar i sista leveransen. Sen kommer reduceringen med 20 minuter kvar, allt detta inom loppet av några minuter alltså. Horda skjuter ett distansskott som Emil lämnar retur på och de sätter returen.

Efter reduceringen trycker Horda på för en kvittering. Framförallt får de tryck efter att ha lyckats få en hel del fasta situationer och det är på två av dem som de skakar fram sina bästa lägen. En nick över på en hörna och en frispark slagen när muren ställde upp som Emil räddade fint. Mitt i detta får vi fortsatt bra omställningslägen och på ett av dem får Florian Maug ett jätteläge att stänga matchen med 1-3, men skottet går rakt på målvakten. Vi lyckas dock hålla ut och tre sköna poäng trillar in på kontot, till besvikelse för ett vilt kämpande hemmalag.

Matchen går på intet sätt till historien som någon välspelad tillställning, men vi är nöjda med att få med oss tre poäng även på detta sättet när spelet kanske inte stämmer fullt ut av olika anledningar.

Matchinformation

Startelva:

Emil Rönn Gunnarsson
Mulle Blomberg – Filip Johansson – Daniel Håkansson – Anton Svensson
Oskar Månsson
Anton Rapp – Erik "Bebbe" Svensson
Adam Thellsson – Jacob Roström – Oscar Hagberg

Bänk:
Dino Sabanovic, Alfred Rapp, Viktor Karlsson, William Karlsson, Florian Maug

Målskyttar:
29 | 1-0 | Oscar Hagberg (ass. Oskar Månsson)
58 | 2-0 | Adam Thellsson (ass. Anton Rapp)


<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner