SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vederslöv-Dänn.IF
0 - 3
Delary/Pjätteryd
Vederslöv-Dänn.IF0 - 3Delary/Pjätteryd

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 26 april, 18:45
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 141306018
Samling:17:15
Div. 5 SV | V/D IF - Delary/Pjätteryd 0-3 (0-0)
2019-05-01 18:01
Mål förändrar fotbollsmatcher brukar de säga och i fredagens match fick vi se hur mycket det faktiskt stämmer. I en jämn match var det gästerna som drog det längsta strået och är fortsatt obesegrade i seriespelet.
Vi visste på förhand att det var starkt motstånd vi skulle ställas emot och det skulle visa sig vara sant. Ett favorittippat Delary/Pjätteryd stod på motståndarsidan med ett par förstärkningar från Älmhults IF inför säsongen, onekligen en spännande utmaning för att se var vi står.

Därför var det extra roligt att se att vi kom in i matchen på en gång. Vi låg bra defensivt vilket tvingade motståndarna att uteslutande lyfta långt i sina uppspel till en början, något som vår backlinje och målvakt inte hade några problem med. Själva försökte vi hitta en lite mer varierad speluppbyggnad och hittade utrymmen på innermittfältet lite oftare. Bästa chansen i första halvlek hade Oscar Hagberg när han kom fri, men den höga farten och studsen ihop med en bra utrusning från målvakten gjorde att han inte fick ordning på avslutet. Vore det inte för DIF/PIFs snabbe mittback Mikael Åkesson hade Oscar troligtvis kommit loss till fler lägen i den första halvleken. Men Mikael Åkesson var stundtals omutlig och sett över hela matchen kanske planens bästa spelare då han höll ihop motståndarlagets försvar på egen hand vid vissa tillfällen.

Utöver Oscars friläge bjöd inte den första halvleken på några större chanser, eller mindre heller för den delen. Två defensivt skickliga lag gjorde att större delen av spelet höll sig på mitten eller att försöken till djupledsspel avväpnades. DIF/PIF hade en period mitt i första halvlek där de tog över matchen och började hitta den längre bollen mer till sina innermittfältare snarare än bakom vår backlinje, vilket gjorde att de etablerade lite tryck. Men lyckades inte vaska fram något från det. I slutet på första halvleken hittade vi tillbaka igen och spelet jämnades ut.

Från åskådarplats var det uppenbart att det var en match där första målet skulle betyda mycket och så skulle det visa sig bli. Vi klev ut i andra halvleken och hittade återigen rätt defensivt ihop med att vi började skapa lite mer farligheter framåt. Adam hade något läge, Anton Rapp ett annat. DIF/PIFs målvakt och backar turades om att agera räddande änglar vid två-tre tillfällen och de uteblivna målen skulle visa sig kostsamma. Vid ett tillfälle kom DIF/PIFs målspruta Eldin Topic fri, men drog avslutet ett par meter över och matchen hade onekligen börjat bjuda på lite mer chanser. Så vid en frispark kring mittplan kom det första målet för gästerna. En grönklädd spelare nådde högst på bollen i första läget och försökte förlänga den ut till hörna, men där stod en motståndare på kortlinjen och snappade upp bollen. Han nickade kyligt in bollen mot mitten igen och där kom André Lassen framstörtande och vann nickduellen och nickade in 1-0 i 72a matchminuten. 

Ledningsmålet innebar att vi behövde gå än mer framåt och vi gjorde ett ärligt försök, men när 2-0 kom 5 minuter senare blev det ett för hårt slag. Målet kom på straff och de efterföljande minuterna var vi milt sagt oorganiserade. Detta utnyttjade DIF/PIF och gjorde även 3-0 två minuter senare. Vi lyckades återhämta oss och avsluta matchen lite bättre, men då var matchen redan avgjord.

Sett över hela matchen gör vi det klockrent i många hänseenden, vi gör det jobbigt för motståndarna och de får inte igång sitt spel som de vill. De visar dock sin styrka på fasta situationer och är effektivare i sina lägen än vi är. Något som gör att de vinner rättvist även om siffrorna kanske inte helt speglar matchbilden. En bra match för oss att få och vi blickar fram mot nästa utmaning då vi besöker Horda!

Matchinformation

Startelva:

Emil Rönn Gunnarsson
Elias Gustavsson – Filip Johansson – Tobias Söderberg – Rasmus Lönnborg
Daniel Håkansson
Anton Rapp – Erik "Bebbe" Svensson
Oscar Hagberg – Claes Åkesson – Adam Thellsson

Bänk:
Mulle Blomberg, Dino Sabanovic, Viktor Karlsson, Oskar Månsson, Jacob Roström

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner