Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vederslöv-Dänn.IF
3 - 0
Agunnaryds IF
Vederslöv-Dänn.IF3 - 0Agunnaryds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 17 april, 18:30
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 141306011
Samling:17:00
Div. 5 SV | V/D IF - Agunnaryds IF 3-0 (0-0)
2019-04-23 22:03
Vi lyckades följa upp premiärsegern med ytterligare en viktoria mot ett hårt kämpande Agunnaryd. Segern satt ganska långt inne, men i slutet av matchen visade vi att vi är starkare över 90 minuter och till slut blev det en resultatmässigt komfortabel seger.
Två ändringar i startelvan och fem ändringar totalt i truppen blev det trots 3-0 i premiären och att många spelare har fått mycket speltid i försäsongen visar sig hittills positivt. Det skulle till slut även visa sig att duktiga och pigga inhoppare skulle fälla avgörandet i matchen.

Agunnaryd backade som väntat hem och fokuserade på att ligga rätt i försvarsspelet och skickade över taktpinnen till oss direkt från start. Något de lyckades bra med länge under matchen. När vi slarvade i passningsspelet gick de på kontring, men saknade lite kvalitet offensivt för att lyckas vaska fram några riktigt heta chanser på det. De lyckades dock hålla oss borta från att skapa överdrivet mycket under den första halvleken. Det lilla vi skapade var dock högklassiga målchanser som man normalt sett inte har råd att missa i samma match. 3-4 riktigt klara lägen varav 2 solklara frilägen lyckades vi bränna under första halvlek. Detta gjorde att vi gick till paus med 0-0. Trots stort spelövertag var långt ifrån alla spelare nöjda med vår första halvlek. Vi manade dock till fortsatt tålamod och tryckte på att det kommer ge utdelning till slut.

Den andra halvleken började likadant. Vi hade bollen, men lyckades inte omvandla det till chanser då Agunnaryd effektivt stängde ner ytorna. Så på en 50/50-boll kom Bebbe klart först och petade den förbi deras mittback. En mittback som inte såg (och troligtvis inte hade mycket annat att välja på) någon annan lösning än att riva ner Bebbe. Tilltaget renderade i ett andra gula kort och Agunnaryd var nu en man mindre med 28 minuter kvar att spela.

Precis efter utvisningen började vi så byta den offensiva trion och in istället kom Adam, Daniel A och Wille. Efter förtjänstfullt arbete av startspelarna kom det nu in pigga ben för att göra livet än jobbigare för motståndarna. Det skulle visa sig ge utdelning. I den 77e minuten hittade Adam fram till Anton Rapp i straffområdet som gjorde sin mittback med en fin dragning och satte fart mot kortlinjen. Väl där spelade han in bollen hårt med vänstern och försvararen som försökte nicka undan inspelet styrde in den i eget mål, 1-0 var ett faktum.

Agunnaryd gjorde nu ett allvarligt försök att gå för ett kvitteringsmål och de lyckades vaska fram någon chans och få till lite oreda i vårt försvar. Vi hade dock pigga ben i omställningarna och när Wille och Daniel A satte fart fick deras back kapitulera. Daniel A avslutade anfallet med en klassisk tåfjutt som målvakten såg ut att ha bra koll på, då klev en av tuvorna på planen in i handlingen och såg till att styra bollen i en rejäl båge över en ställd målvakt och matchavgörande 2-0 kunde skrivas upp på tavlan. Vi avslutade sedan med att Adam hittade ett fint inlägg till Bebbe som nickade in sitt första mål för kvällen och andra för säsongen.

Underlaget gör det svårt att vara spelförande och våra instruktioner om att spela med marginal påverkar säkerligen, men vårt tålamod och bredd i truppen ger tre poäng i matchen. I nästa omgång väntar en riktig värdemätare när topptippade Delary/Pjätteryd gästar Dänningevallen fredagen 26 april kl. 18.45. Ses där!

Matchinformation

Startelva:

Emil Rönn Gunnarsson
Elias Gustavsson – Filip Johansson – Tobias Söderberg – Anton Svensson
Daniel Håkansson
Anton Rapp – Erik "Bebbe" Svensson
Oscar Hagberg – Claes Åkesson – Mattias Larsson

Bänk:
Mulle Blomberg, Adam Thellsson, Erik Fransson, Daniel Andersson, William Karlsson

Målskyttar:
77 | 1-0 | Självmål
89 | 2-0 | Daniel Andersson (ass. William Karlsson)
90 | 3-0 | Erik Svensson (ass. Adam Thellsson)

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner