Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK S/RIF
0 - 3
Vederslöv-Dänn.IF
IFK S/RIF0 - 3Vederslöv-Dänn.IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 12 april, 19:00
Plats:Hofgårdsvallen - konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 141306002
Samling:16:30, Preem, Fagrabäck
Div. 5 SV | IFK S/RIF - V/D IF 0-3 (0-1)
2019-04-16 19:55
På grund av tidsbrist blir det ett något sent referat från seriepremiären som bjöd på vinst innan vi blickar vidare mot nästa utmaning då vi tar oss an Agunnaryds IF på Dänningevallen imorgon, onsdag.
Det var troligtvis årets bästa konstgräsplan vi kom till när vi anlände i Sävsjö på fredagskvällen. Publiktillströmningen var även den ett positivt inslag trots att inget av lagen spelade på sin faktiska hemmaplan.

Vi inledde matchen bra och försökte ta tag i matchen till en början. De flesta anfallen avslutades med inlägg och även om vi kändes farliga i alla de situationerna så lyckades motståndarna freda sig. Den farligaste inläggssituationen i matchen avslutades av en hemmaspelare som nickade bollen i egen ribba. Så på ett chansskott från distans fick vi oväntat utdelning. Daniel Håkansson vred runt med bollen och provade lyckan. Skottet var långt ifrån matchens hårdaste, men ändrade riktning på en motståndarback och ställde målvakten helt. Premiärmålet var långt ifrån det snyggaste vi kommer få se i år, men ack så efterlängtat. Efter ledningsmålet tog hemmalaget över något och visade även de att de inte var ofarliga framåt. Några större farligheter kom de inte till bortsett från ett läge där Emil tvingades till en fin utrusning och benparad innan motståndaren fick kontroll på bollen, utöver det var det mest skott som Emil hade bra kontroll på.

Vi tryckte på vissa detaljer i paus för att kväva deras anfallsspel något till den andra halvleken och det lyckades väl. Bortsett från ytterligare en fint tajmad utrusning av Emil hade hemmalaget svårt att skapa något farligt. Även om det kändes som att vi hade hyfsat bra koll på händelserna så kändes 1-0 ledningen bräcklig. Då klev matchens spelare Erik Svensson in i matchprotokollet på allvar. Först drog han till på distans i den 68e minuten. Skottet letade sig till kryssribban och på den efterföljande returen var Claes Åkesson påpassligt där och satte returen snyggt på uppstuds. Sju minuter senare avgjorde sedan Erik matchen totalt med sitt 3-0 mål. Ett snabbt anfall på vänsterkanten gav oss ett 2 mot 1 läge och Mattias satte en väl avvägd djupledspassning till Erik som rullade in bollen kontrollerat.

Sett över hela matchen får vi vara nöjda med insatsen. Det finns givetvis fortfarande saker att förbättra, men en hållen nolla och tre gjorda mål i en premiär är över förväntan. Hemmalaget bjöd på en bra och tuff match och vi önskar dem lycka till fram tills returmötet på Dänningevallen.

Matchinformation

Startelva:

Emil Rönn Gunnarsson
Linus Andersson – Filip Johansson – Tobias Söderberg – Rasmus Lönnborg
Daniel Håkansson
Anton Rapp – Erik Svensson
Oscar Hagberg – Claes Åkesson – Mattias Larsson

Bänk:
Linus Persson, Adam Thellsson, Erik Fransson, Oskar Månsson, Jacob Roström

Målskyttar:
16 | 1-0 | Daniel Håkansson (ass. Anton Rapp)
68 | 2-0 | Claes Åkesson (ass. Erik Svensson)
75 | 3-0 | Erik Svensson (ass. Mattias Larsson)

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner