Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Konga SK
0 - 4
Vederslöv/Dänn.IF
Konga SK0 - 4Vederslöv/Dänn.IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 oktober, 13:00
Plats:Örmovallen
Tävling:
Matchnummer: 141305131
Samling:11:30
Div. 5 Södra | Konga SK - VDIF 0-4 (0-1)
2018-10-11 19:44
Bättre sent än aldrig. Här kommer referatet för säsongens sista match när vi bortabesegrade Konga SK med 4-0. En på förhand betydelselös match som skulle visa sig få nerv ändå!
Sett till tabelläget var matchen relativt avslagen på förhand. Vi hade en fjärdeplats att slåss för och Konga var klara som 7or i serien oavsett utgång. Något snack om vilket lag som skulle vinna matchen kändes det aldrig riktigt som att det var, utan vi tog kommando direkt från start och det var en match som vi bara skulle vinna. Nu undrar ni säkert var den efterfrågade nerven kommer in i bilden och det ska vi komma till.


Avgörandet i skytteligan

Det framkom nämligen under matchens gång att det pågick en intern strid om den efterfrågade skytteligasegern i laget mellan tre spelare. Före matchen hade vi följande ställning i den interna skytteligan:

Claes Åkesson 7 mål (varav 5 på straff)
Daniel Andersson 7 mål
Erik Svensson 6 mål

Det skulle dröja länge innan en vinnare för 2018 kunde koras. Claes Åkesson, för dagen uppflyttad som anfallare, fick ett ypperligt läge mitt i den första halvleken när han bara hade att sätta dit foten och göra ett volleymål, men sköt hål i luften. Han skulle komma att revanschera sig i den 36e minuten nör han gick iväg i djupet och fick en fin passning av David K och satte den intill den bortre stolproten. Intern skytteligaledning!

Daniel "Mösen" Andersson ville inte vara sämre. Ganska omgående i den andra halvleken gick han ikapp Claes efter att ha dunkat in bollen i det bortre hörnet snyggt framvrickat av Oscar Hagberg. Bara minuten senare blandade även Erik "Bebbe" Svensson sig in i striden igen när han tog bollen på egen planhalva och avancerade med den och böjde in den stiligt i det bortre hörnet av målet, en riktig pärla enligt de som såg. Undertecknad missade tyvärr målet, men "Bebbe" har lovat att göra ett likadant mål nästa säsong med.

Det var nu tränarna la sig in i bilden, utan vetskap om den rådande skytteligastriden. "Mösen" och Claes byttes ut och bara minuterna senare flyttades "Bebbe" upp som offensiv mittfältare. Detta till stor protest från de bägge skyttligakombatanterna. "Bebbe" lyckades inte utnyttja sitt övertag och med ungefär 10 minuter kvar av matchen fick han lämna planen till fördel för "Mösen". Även Claes hade kommit in vid detta skedet. Tiden var knapp och det verkade som att vi skulle få avgöra vinnaren genom en hederlig omgång kluns. Så bestämde sig Jacob R för att i sista minuten dribbla sig förbi på vänsterkanten och hitta in till "Mösen" som i sin tur helt osjälviskt spelade bollen snett bakåt till Claes som säkert placerade in 4-0 målet och tog hem den interna skytteligan. Detta innebar följande slutställning enligt de officiella dokumenten.

Claes Åkesson 9 mål (varav 5 på straff)
Daniel Andersson 8 mål
Erik Svensson 7 mål


En trotjänares sista match

Matchen var inte bara den sista för säsongen, utan också den sista för denna sejouren för huvudtränare Ola Gustavsson. Ola meddelade laget i veckan före match att matchen skulle bli hans sista och att han inte kommer att fortsätta nästa säsong. Efter många år i föreningen kände han att det nu blivit dags att lämna över taktpinnen och hur tränarsituationen kommer bli nästa säsong kommer att klargöras på hemsidan framöver. Vi kommer även att lägga upp en intervju med Ola gjord av den eminente Mattias Fransson.

Laget passade på att ge Ola den avskedsmatch han förtjänade både genom bra spel och en fin vinst. Vinsten innebär att VDIF även 2018 slutar på en fjärde plats i tabellen. Guldhjälmen för dagen gick givetvis till Ola!


Matchinformation

Startelva:
Jim Lindsten
David Krieg - Filip Johansson - Tobias Söderberg - Rasmus Lönnborg
Oskar Månsson - Erik Svensson
Jacob Roström - Daniel Andersson - Florian Maug
Claes Åkesson

Bänk:
Emil Rönn, Oscar Hagberg, Erik Fransson, Max Gustavsson

Målskyttar:
36 | 1-0 | Claes Åkesson (ass. David Krieg)
48 | 2-0 | Daniel Andersson (ass. Oscar Hagberg)
49 | 3-0 | Erik Svensson
90 | 4-0 | Claes Åkesson (ass. Daniel Andersson)

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner