SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vederslöv/Dänn.IF
0 - 0
Liatorps IF/Eneryda IF
Vederslöv/Dänn.IF0 - 0Liatorps IF/Eneryda IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 september, 15:00
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 141305112
Samling:13:30
Div. 5 Södra | VDIF - LEIF 0-0 (0-0)
2018-09-16 21:25
Toppmatchen mot Liatorps IF/Eneryda IF som gick av stapeln under lördagen slutade mållöst, detta innebär att vi fortfarande i allra högsta grad är med i kampen om tredjeplatsen.
För första gången för säsongen var vårt grön/vita gäng inblandade i en helt mållös match. Att den matchen skulle komma mot just LEIF var kanske ingen högoddsare egentligen. De har visat upp en ramstark defensiv och varit tämligen blygsamma i målproduktionen framåt jämfört med vissa andra topplag i serien. Det har dock inte hindrat dem från att ta ett starkt grepp om serieledningen och vi visste att det var en tuff match som väntade.

Vi tvingades till en sen förändring i startelvan när den tilltänkte högerbacken Linus Andersson fick kasta in handduken under uppvärmningen, han ersattes av Anton Svensson som klev in som vänsterback och Jakob Gull tog klivet över som högerback. Det skulle visa sig att inte ens en sen defensiv förändring skulle påverka stabiliteten bakåt för dagen.

Matchen kommer inte gå till historien som en av de mer chansrika, men det var en uppvisning i disciplinerat försvarsspel från de båda lagen. Det var två lag som ville vinna matchen, men främst genom att stänga igen defensivt och inte bjuda motståndarna på några chanser. Detta tillsammans med två duktiga målvakter gjorde att målen uteblev för dagen.

Vi visste sedan tidigare att LEIF är vassa på sina fasta situationer och det var en viktig defensiv uppgift att lösa. Detta gjorde vi alldeles utmärkt och samarbetet mellan utespelare och målvakt gjorde att Jim kunde komma ut och plocka ner mycket av frisparkarna och hörnorna på ett förtroendeingivande sätt. Jim stod dessutom för två helt matchavgörande räddningar på de två frilägen som vi lite olyckligt släppte till LEIF. Båda gångerna var Jim bra med och överlistade motståndaren, dessa aktioner ihop med en i övrigt stabil insats gjorde att han belönades med guldhjälmen som bäste VDIF-spelare efter matchen. De två frilägena och de fasta situationerna var det farligaste LEIF hade i matchen.

Tyvärr var vi inte mycket vassare framåt. Vi hade lite goda intentioner stundtals och lyckades främst ta oss runt på kanterna, men var sedan lite för tama sista tredjedelen. I den andra halvleken lyckades vi dock vaska fram några rätt bra chanser dels genom ett inspel från Jacob Roström som Florian Maug sånär nådde fram till och i slutminuterna en dubbelchans där först Alfred Rapp fick ett skottläge i straffområdet som blockades och på returen tvingade Oskar Månsson LEIFs målvakt till en bra räddning.

Summa summarum får 0-0 anses vara ett rättvisande resultat för såväl chanser som matchbild och styrkeförhållandena lagen emellan för dagen. Vi tar med oss en disciplinerad insats defensivt och bygger vidare på det inför de tre sista matcherna i vad som onekligen lär bli en rafflande avslutning av årets seriespel. Vi kommer under veckan att gå igenom förutsättningarna i toppstriden för de återstående omgångarna, så håll utkik. Det vill ni definitivt inte missa för att ha full koll inför de sista omgångarna.

Startelva:
Jim Lindsten
Jakob Gull - Niclas Magnusson - Tobias Söderberg - Jakob Gull
Oskar Månsson - Johannes Svensson
Oscar Hagberg - Erik Fransson - Florian Maug
Daniel Andersson

Bänk:
Linus Andersson, Jacob Roström, Filip Johansson, Alfred Rapp, Anton Rapp


<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner