SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Nöbbele BK
2 - 5
Vederslöv/Dänn.IF
Nöbbele BK2 - 5Vederslöv/Dänn.IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 08 september, 13:00
Plats:Värnövallen
Tävling:
Matchnummer: 141305107
Samling:11:30
Div. 5 Södra | Nöbbele BK - VDIF 2-5 (1-2)
2018-09-14 19:40
Sett till siffrorna blev det en betryggande seger i måstematchen mot Nöbbele BK, men ack så siffror kan ljuga ibland. Matchen var bra mycket jämnare än slutresultatet skvallrade om.
Vi stod inför matchen i ett läge där vi var pressade att vinna för att inte tappa mark i kvalstriden inför de två matcherna mot serieledande LEIF och serietvåan Moheda IF. Nöbbele å sin sida ville säkerligen bryta den trista sviten att inte ha vunnit mot något av de övriga lagen på topp 6.

Vi fick en smakstart redan efter 7 minuter när Linus slog en längre boll bakom Nöbbeles mittbackar. Samtidigt hade Flo tagit sig in centralt från sin ytterposition och tog duell med målvakten som rusade ut. Flo segrade i duellen och fick bollen framåt och där höll sig Bebbe påpassligt framme och slog in bollen på volley. Det skulle sedan dröja över 20 minuter innan Nöbbeles målvakt fick vittja nätet igen. Däremellan hade Nöbbeles måltjuv Filip Bengtsson ett avslut som rensades på mållinjen av det grön/vita försvaret. På ett anfall från högersidan i den 29e minuten skulle sedan vår ledning komma att utökas. Oscar H slog ett stigande inlägg som Erik F hoppade högt och lyckades stoppa och få fram den mot Claes som inte kom till avslut, men så dök Bebbe upp som gubben i lådan och drog återigen in bollen i mål på volley. Glädjen var kortvarig då Nöbbele lyckades kvittera i den 35e matchminuten och halvtidsställningen var 1-2 när domaren blåste av för paus.

Känslan i paus var nog ändå att vi var det bättre laget, men att Nöbbele inte på något sätt var ofarliga när de gick till anfall. Tyvärr skulle deras farligheter bli än fler i inledningen av den anda halvleken. Vi fortsatte hota främst på kanterna, men de stod för de flesta farligheterna och bland dem hittade vi någon räddning på mållinjen, någon räddning av Jim i målet och ett skott tätt utanför i bra läge. Vi lyckades ändå freda målet fram till den 65e minuten då Filip Bengtsson kom igenom på en omställning och gjorde 2-2. Efter kvitteringen lyckades vi höja oss ett snäpp igen och när både Jacob Roström och Anton Rapp kom in fick vi in det som skulle visa sig bli matchvinnarna för dagen. I den 78e minuten fick Jacob R bollen på högersidan, han väggspelade med Anton R och sköt sedan distinkt in bollen i bortre gaveln på ett tillslag. 2-3 var ett faktum och denna gången gick vi inte ner oss. Vi fortsatte trumma på framåt och i slutminuterna hände mycket. Först fick vi straff efter hands på en hemmaspelare, det innebär också spelarens andra gula kort och utvisning. Claes var säkerheten själv från straffpunkten. Strax efter var det dags för Jacob R och Anton R att avgöra helt. Jacob gjorde sin ytterback med en tvåfotare och lyfte in bollen till Anton vid bortre stolpen. Anton nickade säkert bollen ner i marken och in i mål som om han inte gjort annat. Segern var ett faktum och tre viktiga poäng in på kontot.

Startelva:
Jim Lindsten
Linus Andersson - Niclas Magnusson - Tobias Söderberg - Jakob Gull
Claes Åkesson - Johannes Svensson
Oscar Hagberg - Erik Fransson - Florian Maug
Erik Svensson

Bänk:
Anton Svensson, Jacob Roström, Oskar Månsson, Emil Rönn, Anton Rapp

Målskyttar:
7 | 0-1 | Erik Svensson (ass. Flo Maug)
29 | 0-2 | Erik Svensson (ass. Erik Fransson)
78 | 2-3 | Jacob Roström (ass. Anton Rapp)
90 | 2-4 | Claes Åkesson (straff)
90 | 2-5 | Anton Rapp (ass. Jacob Roström)


<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner