SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vederslöv/Dänn.IF
0 - 2
Tingsryd United FC
Vederslöv/Dänn.IF0 - 2Tingsryd United FC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 31 augusti, 18:00
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 141305101
Samling:16:30
Div. 5 Södra | VDIF - Tingsryd United FC 0-2 (0-2)
2018-09-05 17:36
Det blev en tung förlust i striden om kvalplatserna när Tingsryd gästade Dänningevallen i fredags. Bortalaget var starkare och gick ifrån matchen med tre poäng.
Anton Rapp hade sannerligen en poäng när han på bänken utbrast "det känns att det börjar bli höst". Vädergudarna hade bjudit på regn i stora mängder dagarna före matchen och det var inte utan att det fanns en viss osäkerhet kring planens beskaffenhet, men den skulle visa sig hålla alldeles utmärkt. Gästerna kom från en tung förlust mot Växjö BoIS medan vi kom från seger mot Ingelstads IK. Icke desto mindre var det en match med stor betydelse för det båda lagen och troligtvis var det något som spelade in i hur matchen artade sig, lika väl som att den regnblöta planen skulle komma att spela in.

Vi började matchen relativt piggt och hade ett par fina sekvenser. Den bästa av dem kom redan i den fjärde minuten var Claes ack så nära att ge oss ledningen då han skarvade ett inlägg från Mattias över målvakten, men bollen smet strax utanför stolpen. Glädjen över en helt okej start skulle snabbt ryckas ifrån oss. I den tolfte minuten tog nämligen gästerna ledningen på hörna. 0-1 var ett faktum och blott 12 minuter var spelade. Mycket tid att vända på matchen kunde man då tänka sig. Tyvärr tappade vi lite av spelet, gästerna kändes allt hetare än oss och vi började få mer och mer problem med att bollen stack ifrån oss. Kanske spelade matchens betydelse en viss roll också. Trots att vi tappade lite var matchen fortfarande jämn. Tingsryd lyckades dock spela sig till halvlekens stora chans i den 35e minuten när deras forward kom fri med Emil i målet. Emil fick ut en fot och lyckades styra bollen till hörna. Gästerna var inte nöjda med en ettmålsledning till halvtidsvilan utan lyckades snöpligt nog för vår del utöka sin ledning precis före pausen. Efter att ha spelat in bollen från höger mot bortre delen av straffområdet kunde deras vänsterytter lägga in 0-2.

Ett psykologiskt tungt mål för vår del och det var ett allt annat än muntert hemmalag som kom in till omklädningsrummet när domaren aviserade halvtidspaus. Visa av att vi tagit oss ut tunga lägen tidigare lovade vi varandra att ge allt för att vända på steken. Tyvärr hade vi inte riktigt förmågan denna matchen. Vi spelade upp oss i andra halvlek och höll Tingsryd borta från klara chanser att utöka, men lyckades dessvärre inte skapa tillräckligt heta målchanser för att ta oss ikapp det underläge vi hamnat i.

Vi tar nu sikte mot de kvarvarande matcherna och ska göra allt för att vara med i kampen om kvalplatserna så länge som möjligt.

Startelva:
Emil Rönn
David Krieg - Daniel Håkansson - Tobias Söderberg - Anton Svensson
Oskar Månsson - Johannes Svensson
Linus Andersson - Claes Åkesson - Mattias Larsson
Daniel Andersson

Bänk:
Erik Svensson, Erik Fransson, Anton Rapp, Max Gustavsson, Oscar Hagberg

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner