Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ingelstads IK
1 - 3
Vederslöv/Dänn.IF
Ingelstads IK1 - 3Vederslöv/Dänn.IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 24 augusti, 18:30
Plats:Ingelvi
Tävling:
Matchnummer: 141305095
Samling:17:00
Div. 5 Södra | Ingelstads IK - VDIF 1-3 (0-2)
2018-08-25 15:15
”Dom säger att vår framgångssaga den har tagit slut, men vi kommer åter..” Segersången ekar fortfarande i bortalagets omklädningsrum på Ingelvi efter 3 sköna gröna poäng.
Ingelvi var matcharenan för dagen och i en match av derbykaraktär kunde man kanske förväntat sig ett större publiktryck, men det osäkra väderläget spelade säkert in. Det var inte bara derby utan även en match i toppstriden mellan två lag som i allra högsta grad är med och slåss om de två kvalplatserna i första hand då LEIF verkar ha skaffat sig ett för stort försprång i tabelltoppen.

Det syntes tydligt att det var en viktig match med mycket på spel då inget av lagen ville göra några misstag i inledningen. Inledningsvis var det nog ändå de grönklädda spelarna som hotade lite mer i sina offensiva försök. När den försiktiga starten börjat bjuda på lite mer utsvävningar så fick vi en kanonperiod i matchen där effektiviteten från senaste matchen verkade hålla i sig. Vi kom runt några gånger på kanterna, men var inte där när bollen spelades in. Så i den 15e minuten kom ledningsmålet som en skänk från ovan. I en tilltrasslad situation snappade Daniel "Mösen" Andersson upp att målvakten var långt ute när bollen dök upp hos honom och på halvvolley en bit utifrån placerade han in 1-0 efter att bollen gått i en hög båge och studsat in på rätt sida om stolpen. Bara minuterna senare kom vi runt på högerkanten och Linus slog ett inlägg när vi hade fyllt på med mycket folk i straffområdet. Bollen passerade målvakten och i mitten stod "Mösen" och kunde nicka in 2-0 i öppet mål.

Efter de två målen mattades vår offensiv något och vi fokuserade främst på att ligga rätt i positionerna och inte släppa något gratis till Ingelstad. Det lyckades bra fram till halvtidspausen och det var med en till synes stabil 2-0 ledning som vi gick in till densamma. Att slå vakt om en ledning kan vara förrädiskt när man ska göra det för länge och det skulle visa sig att den där ledningen kanske inte var så stabil ändå.

För redan två minuter in i den andra halvleken gjorde Ingelstad det ack så viktiga reduceringsmålet efter att ha kommit runt på sin vänsterkant och slagit ett inlägg som till slut hittade in till en rödklädd spelare i straffområdet. Emil försökte rädda skottet, men lyckades inte mer än styra bollen i ribban och in. Ingelstad tog nu över och blev allt vassare, men vi stod pall och höll dem borta från de klara chanserna.

I i slutet av den andra halvleken fick vi återigen utdelning för vår truppbredd när två av inhopparna var ytterst inblandade i det avgörande 3-1 målet som satte spiken i kistan. Johannes fångar upp en boll i straffområdet och tar sig ner längs kortlinjen och spelar in bollen till Jakob Gull som har tagit sig in från sin yttermittfältsposition och styr in bollen. Båda två gjorde dessutom "comeback" efter att av olika anledningar inte varit med på ett par matcher.

Matchens lirare i de grönklädda gick till tvåmålsskytten Daniel "Mösen" Andersson, men segern var främst en laginsats där samtliga spelare spelade en viktig roll. Nästa match ställs vi mot Tingsryd United hemma på Dänningevallen.

Startelva:
Emil Rönn
Daniel Håkansson - Niclas Magnusson - Tobias Söderberg - David Krieg
Oskar Månsson - Claes Åkesson
Linus Andersson - Erik Svensson - Florian Maug
Daniel Andersson

Bänk:
Johannes Svensson, Jakob Gull, Mattias Larsson, Erik Fransson, Jacob Roström

Målskyttar:
15 | 1-0 | Daniel Andersson
18 | 2-0 | Daniel Andersson (ass. Linus Andersson)
75 | 3-1 | Jakob Gull (ass. Johannes Svensson)

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner