SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vederslöv/Dänn.IF
2 - 1
Vissefjärda GIF
Vederslöv/Dänn.IF2 - 1Vissefjärda GIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 04 maj, 19:00
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 141305023
Samling:17:30
Div 5 Södra | VDIF - Vissefjärda GIF 2-1 (2-0)
2018-05-05 14:30
Är det något vi har lärt oss senaste veckan så är det att fotbollsmatcher handlar om att göra fler mål än motståndarna oavsett hur stora delar av matchen man är laget som äger mest boll. Denna gången hade vi marginalerna på vår sida.
Det var 16 revanschlystna spelare i truppen efter en neslig förlust mot Häradsbäck där vi spelmässigt gjort en fin insats. Mycket av fokuset har i veckan legat på de båda straffområdena då det är där fotbollsmatcher avgörs, så även idag. Denna fina fredagskväll ställdes vi mot ett Vissefjärda som inlett serien övertygande med 6 poäng och enbart förlust mot topptippade Ingelstad, vi visste att en tuff match väntade. Inte ens att vår lagkapten Johannes Svensson tvingades kasta in handduken med en kvart till matchstart skulle få stoppa oss denna match.

Vi försökte verkligen spela vårt spel i början av matchen och hade ett par anfall som såg lovande ut, men motståndarna var inte heller ofarliga när de kom till anfall. De hittade in bakom vår backlinje ett par gånger i matchinledningen, men lyckades inte få ut något av det. Ett av våra anfall ledde till hörna i den 15 minuten. Hörnan slogs in och bollen blev kvar i straffområdet. I den stökiga situationen som uppstod föll någon spelare, men domaren lät spelet fortgå och vips så hittade bollen fram till Tobbes fötter och han satte in den i mål, 1-0 till de grönvita. Halvleken fortsatte på ett liknande sätt och vårt spel fungerade helt okej. Det spelet skulle ge utdelning än en gång. Linus hittade ut till Oscar H på högerkanten som utmanade inåt i planen omgående. Med en fruktansvärt lång andratouch trodde nog alla att bollen var förlorad, men Oscar är snabb som vinden och gjorde det ingen väntade sig - han sköt direkt när han nådde upp bollen. Bollen hittade sin väg fram genom straffområdet och placerade sig längs gräset mellan målvaktens uträckta armar och stolpen. Vi hade utökat vår ledning.

Dessvärre tappade vi lite fokus direkt efter målet. Vissefjärda tryckte på direkt och vi fick ägna större delen av de kvarvarande 8-10 minuterna åt att försvara oss. De stod inte alls utan målchanser i första halvleken. Den som stack ut mest var när deras spelare kom i friläge med Emil, men Emil kom ut bra och tvingade spelaren att avsluta utanför.

I paus gjorde Vissefjärda någon korrigering och fick in en rätt tung forward. De flyttade även upp sina positioner något. Vi visste sen första halvlek att de skulle försöka hitta igenom oss genom att lyfta lite bollar varierat med att hitta in i mellan vår backlinje och mittfält och sticka in bollar på sina forwards därifrån. Så blev också fallet. Vi fredade oss från de flesta situationerna, men de tryckte ner oss rätt långt mot vårt straffområde och var heta på andrabollarna. Detta gjorde att när vi väl vann boll var det långt till motståndarmålet. I kombination med att våra innermittfältare fick jobba hårt på andrabollarna utan att kunna ta hand om dem i lugn och ro tappade vi lite av vårt spel.

De försökte och försökte, men nickade eller rensade inte backlinjen så var Emil Rönn där med förtroendeingivande ingripanden. Deras vassaste chans var ytterligare ett friläge ganska likt det i första halvlek och precis som den gången kom Emil ut bra och anfallaren la bollen utanför. Att de tryckte upp gav oss fina ytor för omställningar. Hade vi varit lite mer skärpta i de lägena hade vi kunnat avgöra matchen helt, men 2-0 stod sig länge. Ända till matchens sista minut till och med. Då hittade domaren en hands i vårt straffområde och pekade på straffpunkten. Emil var chanslös och slutresultatet skrevs till 2-1.

Kanske inte vår spelmässigt vassaste match för i år, men vi fick jobbet gjort och tog tre viktiga poäng. Nästa onsdag tar vi emot Ingelstads IK i en match där det förhoppningsvis kommer en rejäl publiktillströmning. Vi ses på vallen på onsdag igen, tack för ert stöd!

Startelva:

Emil Rönn
Linus Andersson - Niclas Magnusson - Tobias Söderberg - Anton Svensson
Jakob Gull - Erik Bebbe Svensson
Oscar Hagberg - Claes Åkesson - Mattias Larsson
Rasmus Lönnborg

Bänk:
Florian Maug, Daniel Håkansson, Max Gustavsson, Jacob Roström, Oskar Månsson

Målskyttar:

15 | 1-0 | Tobias Söderberg
37 | 2-0 | Oscar Hagberg (ass. Linus Andersson)

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner