SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vederslöv/Dänn.IF
3 - 1
Furuby IF
Vederslöv/Dänn.IF3 - 1Furuby IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 20 april, 18:45
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 141305010
Samling:17:15
Referat | Div. 5 Södra | VDIF - Furuby IF 3-1 (1-1)
2018-04-25 21:04
En fantastisk hemmapremiär är avklarad. Soligt väder, bra publik och en för premiärdatum fin plan var en gedigen grund för en relativt välspelad fotbollsmatch. Vi stod för en spelmässigt väl utförd hemmapremiär som förhoppningsvis lockar publiken att komma igen.
Ett bra arbete av planansvariga gav oss utmärkta förutsättningar att rulla boll och det tvekade vi inte på att göra. Vi tog kommando över matchen direkt och spelade stundtals väldigt fint. Under långa perioder i den första halvleken lät vi knappt Furuby låna bollen och än mindre ha den i sitt innehav på vår planhalva.

Till slut gav spelövertaget utdelning. Ett överlångt inlägg från vänster hittade hela vägen över till Jacob R som tog emot den och slog ett nytt inlägg från höger. Det inlägget hittade fram till Rasmus som tog emot med bröstet och vände om och avslutade distinkt och bollen hittade nätet. Första hemmamålet för året var ett faktum och nu skulle vi fortsätta på samma spår och utöka den ledningen, trodde vi. Domaren hann inte mycket mer än att sätta igång spelet förrän årets hittills största kalldusch kom över oss. En lång boll från en furubyspelare hittade in bakom vår backlinje fram till en löpande motståndare som kyligt satte bollen över en utrusande Emil Rönn och det var kvitterat. Känslan när vi gick in till pausvila var att helt plötsligt hade Furuby fått lite luft under vingarna.

Trots den snabba kvitteringen och en liten eventuellt psykologisk fördel för Furuby hade vi ändå en klar känsla att vi var det bättre laget för kvällen och att det skulle lösa sig om vi fortsatte på samma sätt. Att vi sedan fick resultat i målprotokollet nästan omgående i andra halvlek gjorde inte saken sämre. Bebbe gav oss ledningen efter att Rasmus stått för en nätt skarv med foten och spelat bollen vidare till honom. Vi fortsatte sedan trumma på och på en offensiv hörna pekade domaren plötsligt på straffpunkten. Undertecknad förstod inte varför, men straffexekutor Claes Åkesson var kylig från punkten och avgjorde matchen. Sista 20 minuterna började vi tappa kontrollen lite, men det var egentligen inte riktigt farligt. Det enda de hade som var riktigt nära var en slumpboll som var på väg in över Emil som lyckades slå den i ribban.

Startelva:

Emil Rönn
David Krieg - Daniel Håkansson - Tobias Söderberg - Anton Svensson
Jakob Gull - Claes Åkesson
Jacob Roström - Erik Bebbe Svensson - Mattias Larsson
Rasmus Lönnborg

Bänk:
Linus Andersson, Anton Rapp, Florian Maug, William Karlsson, Oscar Hagberg

Målskyttar:

38 | 1-0 | Rasmus Lönnborg (ass. Jacob Roström)
47 | 2-1 | Erik Svensson (ass. Rasmus Lönnborg)
61 | 3-1 | Claes Åkesson (straff)

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner