Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Växjö BoIS
2 - 2
Vederslöv/Dänn.IF
Växjö BoIS2 - 2Vederslöv/Dänn.IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 13 april, 19:20
Plats:Fagrabäck
Tävling:
Matchnummer: 141305003
Samling:17:50
Div. 5 Södra | Växjö BoIS - VDIF 2-2 (1-0)
2018-04-14 12:36
Så var seriepremiären avklarad. Nerverna var påtagliga, publiken strömmade till (66 åskådare) och ett revanschsuget Växjö BoIS stod för motståndet. Med den långa vintern vi haft är det tur att man kan spela på konstgräs och för dagen var spelplatsen Fagrabäcks konstgräsplan. Underlaget gjorde båda lagen som gärna vill rulla boll rättvisa.
Vi visste att vi ställdes mot ett spelskickligt lag som gärna rullar boll och är duktiga individuellt. Vi gick ut och försökte pressa dem högt för att inte låta dem hitta till sitt mittfält och första 20 minuterna fungerade till och med bättre än förväntat. Vi vann boll på offensiv planhalva flera gånger, ofta tack vara ett bra defensivt arbete av Mattias på vänsterkanten. När vi väl vann boll hade man kanske önskat att vi kunnat utnyttja de ytor som uppstod något bättre. Vi tog oss ändå till några halvlägen och något bättre läge och fick en hel del hörnor som inte var ofarliga. Men de stora chanserna uteblev.

När Växjö BoIS väl lyckades spela sig förbi vårt mittfält kändes de genast farliga, men vi lyckades ändå hålla dem borta från målchanser. I stora drag var det en match som höll till väldigt mycket mellan de båda straffområdena tack vare ett aggressivt och effektivt försvarsspel från de båda lagen. Efter 20-25 minuter av första halvlek började vi tröttna något och Växjö BoIS flyttade upp sina positioner och tog över mer och mer av bollinnehavet. Trots det skapade de inget överdrivet i chansväg. Tyvärr lyckades de ändå gå till pausvila med 1-0 efter att ha snappat upp ett löst bakåtpass och vunnit ett motlägg med en utrusande Emil Rönn. Trots underläget var det med en känsla av möjligheter att både utjämna och vinna vi stod där med.

Vi gjorde två byten i paus för att få in lite andra spelartyper och försöka få mer tryck offensivt. Jakob Gull och Filip lämnade plats för Jacob Roström och Anton Svensson efter att ha gjort det bra ifrån sig i första halvlek. Andra halvlek började lite som ett ställningskrig igen, kanske tog BoIS kommando lite mer. Men fotboll handlar om att göra mål och om vi bjöd lite på deras ledningsmål så var det precis vad de gjorde vid vår kvittering. I den 53e minuten stressade Daniel Andersson deras målvakt effektivt och fick in bollen efter att ha stulit den precis innan han lyckats rensa. För att få lite mer längd på anfallen och tyngd att stå emot fysiskt offensivt tog vi direkt in Rasmus istället för Johannes. Bebbe tog ett steg ner och Rasmus opererade som offensiv mittfältare. Detta gav oss fortsatt tryck och vi seglade lite på vågen av målet. Känslan var att vi tog över spelet och började trycka på.

Tyvärr är fotboll sällan logiskt och inte heller denna gången. Växjö BoIS lyckades återigen gå till ledning i matchen. Detta skedde efter att vi tappat boll högt upp i plan och de ställde om. En oerhört fin passning som skar genom vårt försvar till en framforsande högermittfältare ledde fram till ett bra läge och deras spelare satte bollen distinkt via den vänstra stolpen. Vi lät oss inte nedslås utan fortsatte med vårt spel. Oskar Månsson ersatte Mattias och lite senare kom Anton Rapp in istället för Rasmus som skadade foten. Vi forsatte att trycka på framåt och gick för en kvittering. Så på ett fint anfall hittade Claes fram till Bebbe som tittade upp och såg den lilla, lilla ytan vid bortre stoplen och med en utsökt höger yttersida smekte han in bollen bredvid den vänstra stolpen och det var kvitterat.

Vi fortsatte sedan gå för ett segermål samtidigt som vi försökte slå vakt om poängen vi hade. BoIS var inte alls ofarliga i sina omställningar och vi saknade det sista lilla för att få in ett mål till. Premiären slutade 2-2, något som nog ändå får ses som ett fullt rättvist resultat i en match som saknade de riktigt vassa målchanserna. Vi kan inte annat än vara nöjda med att lyckas komma tillbaka från underläge två gånger om. Och även om vissa delar av spelet kunde fungerat bättre så funkade andra delar bättre än förväntat. Samtidigt var det påtagligt att det var seriepremiär, vi var lite nervösa och slog bort passningar som vi normalt inte missar.

Det är skönt att vara igång på allvar med tävlingsfotbollen och det ska bli kul att se vad året har att bjuda på. Närmast väntar hemmamatch mot Furuby fredagen 20 april. Information om var matchen spelas kommer under veckan.

Startelva:

Emil Rönn
David Krieg - Filip Johansson - Tobias Söderberg - Daniel Håkansson
Johannes Svensson - Claes Åkesson
Jakob Gull - Erik Bebbe Svensson - Mattias Larsson
Daniel Andersson

Bänk:
Anton Svensson, Anton Rapp, Rasmus Lönnborg, Oskar Månsson, Jacob Roström

Målskyttar:

53 | 1-1 | Daniel Andersson
77 | 2-2 | Erik Svensson (ass. Claes Åkesson)

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner