Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Konga SK
0 - 2
Vederslöv/Dänn.IF
Konga SK0 - 2Vederslöv/Dänn.IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 mars, 11:00
Plats:Hovmantorps IP
Tävling:
Matchnummer: 143106004
Samling:09:30
Toyota Cup | Konga SK - V/D IF 0-2 (0-1)
2020-03-14 14:53
Som utlovat kommer här ett referat för dagens cupmatch mot Konga SK. Matchen slutade med vinst för V/D IF och vi är nu i ledning i gruppen med 6 inspelade poäng där motståndarna för dagen jagar närmst efter på 3 poäng.
Vi inledde matchen klart bättre än förra helgens cupmatch mot Skruv. Det var inget snack om att vi kom bättre mentalt förberedda denna lördagen. Vi tar genast taktpinnen och försöker driva spelet. Till en början lite slarvigt och ivrigt i några moment, något som gjorde att motståndarna fick ett par omställningslägen att nyttja dock utan resultat. I takt med att halvleken blev äldre började vi så spela bättre och bättre. Tålamodet blev större och vi lyckades hålla oss kvar på offensiv planhalva i längre perioder.

På ett offensivt inkast i höjd med straffområdet kom sedan 1-0 målet. Samuel kastade och fick tillbaka bollen. Han slog då in den hårt och lågt mot mitten och där spelade bollen flipperspel innan den hittade fram till Anton Rapp som kontrollerat friställde Oscar Hagberg. Oscar fick den ärofyllda uppgiften att sätta bollen i nätet från ca 3 meters håll och gjorde det med bravur. Vi fortsatte sedan spela bra resten av halvleken. Jättechanserna lyste kanske med sin frånvaro, men spelmässigt såg det klart bra ut.

Efter att fått möjlighet att slipa på lite detaljer i halvtid var förhoppningen att vi skulle kunna kliva ut och fortsätta vara spelförande. Istället bytte matchen skepnad. Första kvarten i andra halvlek bestod mestadels av kamp och fasta situationer. Något som drog ner tempot betänkligt och det gynnade inte oss.

Plötsligt fick vi lite fart under benen igen och spelade upp oss. Kort efter det kom sedan det matchavgörande målet. Bebbe vann boll på mittplan när Konga var på väg framåt och bollen gick vidare till Samuel. Samuel höll i lagom länge innan han friställde Adam som avslutade tidigt men behärskat och vi hade 2-0. Vi fortsatte sedan att ha kommandot i matchen och borde nog ha utökat vår ledning ytterligare.

Efter söndagens storförlust mot Åryd var det även glädjande att vi fick hålla nollan idag. Emil Rönn fick göra ett par viktiga ingripanden bakåt, men om vi ska lyfta fram någon spelare lite extra efter dagens match så är det mittbacken Daniel Håkansson som för dagen sprider trygghet och ihop med resterande defensiva spelare bäddar för den hållna nollan.

Matchinformation

Startelva:

Emil Rönn Gunnarsson
Filip Johansson – Daniel Håkansson – Tobias Söderberg – Anton Svensson
Linus Andersson
Erik "Bebbe" Svensson – Anton Rapp
Oscar Hagberg – Adam Thellsson – Samuel Häggbring

Bänk:
Emil Johansson, Erik Fransson, Jacob Roström, Noa Bertilsson

Målskyttar:
32 | 1-0 | Oscar Hagberg (ass. Anton Rapp)
63 | 2-0 | Adam Thellsson (ass. Samuel Häggbring)

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner