SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Damlagets hemsida!
Följ gärna oss på sociala medier! Hela föreningen har en gemensam Facebooksida: https://sv-se.facebook.com/vederslov/
 
Vi i damlaget har också en Instagram @vdifdam https://www.instagram.com/vdifdam/
 
Surfa till https://www.laget.se/VDIFDAMER om du vill se vad vi haft för oss genom åren.
Scandic Växjösparken 2022
2022-10-23 20:04

Efter en fin höstsäsong med många poäng var det så dags att avrunda fotbollsåret på sedvanligt vis med 7vs7-cup i Tipshallen. 
Duvan fick en fin inbjudan att gästspela som tränare och det visade sig vara ett genidrag från headcoach Henke. ⚽️

Jag tar mig härmed friheten att gästrefera dagen med några personliga reflektioner:

Duvans lag sprudlade av ungdomlig entusiasm (medelålder 18,1 år) och förstamatchen gav en easy win med 3-0 mot Araby. Målskyttar Selma 2 och Jonken 1. 

 

Ugglans lag kom ut starkt i första matchen mot Asarum i en match med furiöst tempo och bra spel från bägge lagen. Ellen NW gjorde enda målet med en välavvägd lobb, förarbete Södde som gjorde en fett nice nickskarv. 👌

Sen var det slut på flytet för det gänget - små marginaler gav uddamålsförluster mot Lessebo/Hovmantorp och Skabersjö och en klar förlust mot Rottne som var cupens dominanter (vilket kanske inte var jättemäkligt eftersom de kom med ett rent div 3-lag i en cup som var avsedd för div 4 🧐). En bonusmatch av träningskaraktär blev det också då Araby inte dök upp i sin kvartsfinal.😄

 

Duvans team vann en jämn match mot Borgeby med 1-0. När känslan var att skåningarna höll på att ta över kom Selma på ett friläge och avslutade säkert.
Sista gruppspelsmatchen mot Oskarström var också oerhört jämn och alla trodde att den skulle sluta mållös men efter viss palaver i slutsekunderna tilldömdes hallänningarna en straff. Vendela, som gjorde en toppenturnering, blev med rätta besviken när de gjorde 1-0 och berövade V/D gruppsegern. 

Kvartsfinal mot Asarum och tidigt underläge. Snabb replik efter Henkes hemliga plan - låååångt inkast från Maja och in med folk framför målvakten. Denna gång nickade Jonken den direkt i mål. Efter en mållös förlängning var V/D skoningslösa i straffläggningen. Vi minns särskilt när Alva tog typ ett steg i ansats och pangade den stenhårt in i hörnet samt förstås Tindras avgörande straff!

 

Semifinal mot Lessebo/Hovmantorp och återigen tidigt underläge.
Repliken till 1-1 även denna gång från Jonken i ett vackert anfall där Selma väggspelade fram till öppet mål 👍

Favorit i repris: Mållös förlängning och supersäkra straffar. Så kul att el Capitano Klara fick avgöra!

 

Finalen blev inte lätt. Efter 105 minuters spel med två avbytare ställdes vi alltså i en 30 min lång match mot ett div 3-lag som hade minst fem avbytare.
Tja 0-2 var ett logiskt resultat. Synd att domaren godkände ett mål som kom efter första halvleken var slut men det var inte det som avgjorde matchen utan Rottne var värdiga vinnare. 

 

Summa summarum en härlig dag i Tipshallen och det ser minst sagt ljust ut för V/D dam inför säsongen 2023!

Duvan 🕊️ 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra samarbetspartner