SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vederslöv-Dänningelanda IF
5 - 1
Tingsryd United FC B (9-m)
Vederslöv-Dänningelanda IF5 - 1Tingsryd United FC B (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 19 september, 11:00
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 142306085
Samling:09:45
Trupp:Alma Fransson
Amanda Johansson
Anna Färdig
Ella Bengtsson
Ellen Gustafsson
Emelie Stenemo
Emma Bengtsson
Emma Gustavsson
Frida Wilkens
Johanna Ylvén
Julia Karlsson
Klara Jörnehag
Linnéa Andersson
Lova Gustavsson
Nellie Bertilsson
Nora Lindqvist
Saga Vouti
Selma Wolff
Siri Gustafsson
Siri Vouti
Tella Fritzén
Tilde Iversen
Vendela Sjöberg
Wilma Gustavsson
Femetta i årets sista hemmamatch
2020-09-19 22:39
Tingsryd besegrades tämligen komfortabelt med 5-1 (2-0) denna soliga septemberlördag på Dänningevallen. Publiken bjöds på fint rull och fem hemmamål varav tre på fasta situationer. 
Vi avancerade upp till en tredje plats i den mycket jämna och tuffa Tingsryd/Blekingesserien. På åtta matcher har vi producerat inte mindre än 39 mål framåt! 
Henke berättade före matchen att han har aldrig vunnit mot Tingsryd som ledare och vi har alla respekt för de grönsvarta motståndarna. Tingsryd har tappat många spelare i år och satsar primärt på sitt div 3-lag så idag blev det 9-manna med några 06:or i TUFC. Med det sagt om motståndarna kan vi ändå konstatera att V/D gjorde en solid insats och vi kunde ganska enkelt bärga tre poäng - grattis Henke!

Matchbilden första kvarten blev massivt bollövertag för oss men uddlöst framåt då passningsspelet var för långsamt och förutsägbart. Det är ändå skönt att kunna ha ett tydligt possessionspel och trötta ut motståndaren för förr eller senare kommer lägena. Efter 1-0 målet i matchminut 30 var det aldrig något snack och utöver de fem målen noterades en halvfull stekheta chanser inklusive en straff. Vid ställningen 4-0 till oss fick motståndarna ett i det läget välförtjänt tröstmål då de hade en bra period i mitten av andra halvleken. Förutom de tio minuterna var det mestadels spel på offensiv planhalva och vi fick se en del fina anfall. Här följer en kort beskrivning av de fem V/D-målen:

1-0 min 30 av Siri Vouti, ass Wilma G. Återigen ett hörnmål och det är så skönt att få utdelning på fasta situationer. Vi har också steppat upp försvarsspelet på hörnor och helt plötsligt vänt en negativ trend till ett vinnande koncept!
2-0 min 41 av Linnea, ass Emelie. Hård frispark och styrning på "hockeyvis". Frisparken föregicks av dribbelshow från Jonken där mittbacken inte hade mycket annat alternativ än att kapa...
3-0 min 61 av Jonken, ass nr 8 Gustavsson. Fint anfall där Selma avancerade längs högerkanten och slog ett inlägg mot främre delen av straffområdet. Vouti den äldre spelade en smart boll vidare mot bortre stolpen där Wilma störtade fram och smart rullade den bakåt till Jonken som säkert prickade in den i högra hörnet. 
4-0 min 65 av Amanda, ass Wilma. Hörna igen... Kul att Amanda fick näta!
5-1 min 86 av Linnea, ass Wolff. Spelet stannade upp lite grann pga misstänkt offside men domaren friade och Selma passade snett framåt till Linnea som slutade kliniskt i bortre hörnet. 

"Vad fint ni spelar" sa domaren till mig mitt i andra halvlek och det är bra beröm!
Förra veckan tackade motståndarledarna  "för lektionen" och det är två bra exempel på hur spelet utvecklats i år och hur jobbiga vi är att möta när vi lirar som bäst... Duvan dansade i extas framför hemmaklacken och vi kan summera en väl genomförd match!

Det var återigen jämnt mellan spelarna men idag går ett extra omnämnande till Selma, Nellie och Wilma.
Selma spelade under matchen på flera olika positioner och gjorde det bra. Extra kul var att se när hon med sitt fina löpsteg avancerade längs kanten från högerbacken och självförtroendet verkar vara på uppåtgående. En av våra unga spelare med mycket stor potential!
Nellie gjorde några fina parader och hade bra igångsättningar av spelet matchen igenom. Det är svårt att vara målvakt när det egna laget pressar på och Nellie var matchen igenom "på tå".
Wilma noterades för tre assister och hon är en viktig kugge i lagmaskineriet. Bra fart på kanten, fina inlägg och bollvinnare på mitten. 

Tre tuffa bortamatcher kvar och vi ska ta den här sköna höstsäsongen ända in i kaklet. 
Ryktet säger att Ugglan ska dansa i händelse av seger - don´t miss it :-)


<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner