SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Listerby IK
1 - 5
Vederslöv-Dänningelanda IF
Listerby IK1 - 5Vederslöv-Dänningelanda IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 september, 12:00
Plats:Åsavallen
Tävling:
Matchnummer: 142306086
Samling:10:45
Trupp:Amanda Johansson
Ella Bengtsson
Ellen Gustafsson
Emelie Stenemo
Emma Bengtsson
Emma Gustavsson
Frida Wilkens
Johanna Ylvén
Kajsa Bladh
Linnéa Andersson
Lova Gustavsson
Nellie Bertilsson
Nora Lindqvist
Rosita Larsson
Saga Söderling
Saga Vouti
Tella Fritzén
Tilde Iversen
Tova Ek
Vendela Sjöberg
Wilma Gustavsson
Härlig säsongsavslutning i Blekinge
2020-09-26 20:21
"En för alla - alla för en"
V/D-damerna inkasserade en tämligen övertygande seger mot Listerby i årets sista seriematch. 
5-1 slutade matchen och siffrorna speglar matchbilden väl. Skönt också efter den grisiga matchen mot LEIF att det blev en juste och bra match med trevlig stämning både på och utanför plan. 
Matchen var viktig dels för att vi ville avsluta säsongen bra och dels placeringsmässigt i den mycket jämna och tuffa serien. En tredjeplats med mersmak är mycket väl godkänt! 
Spana in bilden ovan, visst är den vacker!
För mig symboliserar den många saker:
Tänk gemenskap - vi samlas på en grön matta kring en boll och gör något roligt tillsammans. 
Tänk laget - ingen spelare klarar sig ensam utan vi gör det här ihop. 
Titta på bilden igen och lek med tanken att de olika strumporna, färgerna och skomodellerna symboliserar olika egenskaper och sinne hos spelarna. Tänk vilken skön symfoni det blir när alla delar klaffar, när allt känns så lätt. Precis så var det idag. 
Trots en lite tafflig start var känslan i matchen hela tiden att det här grejar vi tillsammans för vi är ett välspelande lag i harmoni...

I första halvlek stämde inte spelet fullt ut då vi hade lite svårt att bemästra passningsspelet på den hårda och lite ojämna planen. Listerby hade bara släppt in tolv mål före dagens match och det märktes direkt att de låg rätt i pressen och krympte ytor. Vi fick lite bråttom framåt, spelade över mittfältet och anföll ofta med bara 2-3 spelare men skapade trots det många fina lägen. Linnéa gjorde två fina mål framspelad av Emelie. Listerby reducerade fullt rättvist på en snabb omställning. I pausen kunde vi summera en ledning något i underkant men att det spelmässigt fanns en viss utvecklingspotential.
Resterande 45 min är riktigt bra från V/D:s sida! Bra värderingar och beslut i passningsspelet - när det är läge att vända hemåt och när vi ska byta kant men också när vi kan bli mer raka framåt och straffa en oorganiserad motståndare...
Hemmalaget orkade helt enkelt inte stå emot och de tre målen kom som en logisk följd av det. 
3-1 nickade Emelie in efter en fint slagen hörna av Jonken. Hörnmål har varit höstsäsongens utropstecken!
4-1 gjorde Amanda i en grötig situation framför mål och återigen var vi på rätt ställe. Målet föregicks av att Söder inväntade kompisarna på hö-kanten, rullade den bakåt till Jonken som slog ut den till Tintin som skickade in ett mycket fint inlägg.
5-1 pangade Nora in och hon kan återigen utkräva en gó påse chips från Malmgren. Frida fick assist efter att hon bestämt drivit upp bollen från egen planhalva och skjutit på täckande back. Oj Frida så sugen du var på att göra ett mål där men trösta dig istället med hur många baklängesmål du förhindrat den här säsongen genom resolut backspel!

Som sagt känslan var att vi inte kunde förlora idag, så vad säger då statistiken? Henke satt på läktaren och specialgranskade avslutningssituationerna med följande resultat: 
V/D hade 37 avslut varav 25 i den "i den farliga boxen runt straffområdet". 12 av skotten gick på mål och fem av dem resulterade. Motståndaren hade 10 avslut varav fem i den farliga boxen. 

Ellen kvitterar ut ett omnämnande idag. Visserligen hade backlinjen inte så mycket att stå i men timingen i Ellens löpningar och brytningar var härlig att se! Dessutom har hon en fin passningsfot och enligt min mening är hon en av seriens bästa mittbackar.
Gusten kan man alltid lita på - så även idag. Låg rätt i defensiven och var stenhård i närkamperna. En klassisk "balansspelare" på mitten som hjälper lagkompisarna att bli bättre. 
Söder gjorde ett piggt inhopp. Var delaktig i mycket framåt och spelade smart många gånger, som tidigare nämnts inblandad i fjärde målet. Vi minns också ett fin hemlöpning på 30-40 meter som störde deras duktiga nr 9 i passningsögonblicket. 

Tävlingssäsongen är slut och vi kan kvittera ut två fina tredjeplatser. Om vi slår ihop serierna blir siffrorna såhär:
17 spelade 
11 vinster 
2 oavgjorda
4 förluster
74-42 i målskillnad

Som synes mycket imponerande siffror. Spelet har utvecklats oerhört mycket och vid en snabb analys såhär på lördagskvällen ser jag tre huvudförklaringar till det: 
1. Lagsammansättningen. Vi har 5-6 rutinerade något äldre spelare (ja långt ifrån lastgamla men ändå lite "mammafigurer" i laget). Spelarna födda 01, 02 och 03 är flest och de har några års seniorspel i kroppen nu. De har stor potential och har blivit starkare och smartare. Upptill det 04/05 som kom lite försiktigt i våras men har smält in i laget och tagit för sig på ett utmärkt sätt i höst. Kul också med hög träningsnärvaro, 20-22 spelare på en träning ger bra möjligheter. 
2. Ledargänget. Att vara många engagerade och positiva människor kring laget ger en bra energi. 
3. Speltekniska saker. En mycket konsekvent och sympatisk spelidé från Tobbes sida har gett resultat. Vi är laget som spelar fin fotboll, i och med att vi vågar tro på det kommer också resultaten - 4,3 mål framåt i snitt per match visar också på en effektivitet. 

Så återstår då det jobbiga. Duvan har gjort sin sista match med detta underbara gäng och jag kommer nästa säsong följa Er från läktaren istället.
Efter 12 år tillsammans skulle jag kunna sitta här hela natten och skriva om när Telia åt gräs, när Klara rullade sig i gyttjan på Gölarundan, om tackramsan "Riggadiggadingdingding, här glider V/D in" eller när Ugglan hoppade upp i min famn en underbar höstdag på Hagavallen 2015. Minnena är många...
Men det får bli en annan gång, jag ger Er istället ett kort tacktal.

Duvans tacktal
Jag vill tacka alla härliga spelare, inte bara för det ni presterar på planen utan minst lika mycket för att ni är så fina mot varandra. Sammanhållning och klubbkänsla som det glöder om!
Jag vill tacka alla runtomkring laget. Ni föräldrar som ställer upp oavsett om det gäller tvätt av matchkläder, som funktionärer på Muskelrocken eller ivrigt stöttande från sidan. 
Till sist vill jag tacka mina fina tränarkompisar. 
Fredrik tack för ditt ständiga engagemang, utan dig hade inte damlaget funnits. Tack Sten-Å för ditt uppfiskande språk och du har betytt väldigt mycket för våra målvakter. Henke tack för att du kommit in med ditt stora kunnande och goda hjärta. Tobbe du är en frisk fläkt som rört om i ankdammen på ett mycket bra sätt. 
Återstår mina vapendragare och kompisar sedan 12 år - Ulf och Arvid. Så mycket kul vi haft tillsammans och vilken resa det varit att få följa det här laget i med- och motgång. Tack!
Vederslöv/Dänningelanda IF:s damlag , jag önskar Er ett stort lycka till i framtiden!
/Duvan

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner