SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

LGOIF/HGOIF
1 - 6
Vederslöv-Dänningelanda IF
LGOIF/HGOIF1 - 6Vederslöv-Dänningelanda IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 12 september, 11:00
Plats:Hovmantorps IP
Tävling:
Matchnummer: 142306076
Samling:09:45
Trupp:Amanda Johansson
Anna Färdig
Ellen Gustafsson
Emelie Stenemo
Emma Gustavsson
Frida Wilkens
Ida Stenemo
Johanna Ylvén
Kajsa Bladh
Klara Jörnehag
Linnéa Andersson
Lova Gustavsson
Nellie Bertilsson
Nora Lindqvist
Saga Söderling
Saga Vouti
Siri Vouti
Tilde Iversen
Vendela Sjöberg
Wilma Gustavsson
Storseger borta mot serieledarna
2020-09-12 18:19
Lessebo/Hovmantorp har gått som tåget i år och kunde inför matchen stoltsera med 18 poäng på sex matcher.
I dagens drabbning var de gröna bortatjejerna helt  överlägsna och slutresultatet 1-6 var rättvist utifrån matchbilden. Så gött!

Starten från V/D var bra och tjejerna visade direkt att de tänkte bjuda serieledarna på en tuff match. Vi kom först in i många dueller och under 25 min var det riktigt fin fotboll och ”spel mot ett mål”. Glädjande att se de många fina anfallen på kanterna där Wilma och Tintin gång efter annan sprintade förbi. Liksom mot Ronneby senast fattades tyvärr lite precision de avgörande passningarna och ibland togs skott i fel lägen (dålig vinkel eller långt utifrån). 

Känslan på bänken i det här läget var att vi ändå måste få utdelning på det fantastiskt fina spelet och minut 22 rasslade det. 

Linnea klackade in en fin hörna från Wilma och för tredje helgen i rad bjöds på hörnmål framåt!

Vi hade ett fint läge strax efter målet när Siri V osjälviskt spelade till storasyster Vouti som var knappt offside i fritt läge.

Frida krockade och ådrog sig en fläskläpp. Tyvärr kvitterade Hovmantorp när Frida klev av och vi inte hann få in en ersättare på vä-backen. 

Strax före paus (43’) kom så det förlösande 1-2 när Siri Vouti sköt klockrent i stolpen och Linnea vaket rakade in returen! 

Pausledning med uddamålet och vi kan summera en av årets bästa halvlekar. 

LGOIF/HGOIF:s ledare var däremot konfunderade och frustrerade och utskällningen hördes lång väg...


Skönspelet fortsatte i andra och Lova var nära två gånger om på inspel från Tintin.

Emelie gjorde fina framstötar från ovan position som högerback.

När vi inte fick utdelning var Hovmantorp nära att komma in i matchen genom nick i ribban och betydligt bättre rull. Backlinjen samarbetade bra och hindrade motståndaren från att komma nära Nellie i målet.

När de lyfte upp fick vi stora ytor framåt och Linnea hade två frilägen som sånär resulterade men hon skulle får sin revansch...

I det här läget avgjorde Saga V matchen med två snabba mål!

Det första var följden av ett långt anfall som började med Söders nickskarv till Vouti som sånär prickade Tintin i boxen. Tintin jobbade starkt tillbaka bollen och levererade den till Saga V som helt sonika pangade in ett långskott.

Det andra var på Linneas inlägg snett inåt bakåt (till Duvans stora glädje, som vi längtat efter det anfallsvapnet) och Saga tunnlade målvakten.

I 87:e satte Linnea femman och i 90:e avslutade kapten Stenemo med en bombsäker 

straff vid stolproten.


Vilken förmiddag det blev i Hovmantorp - underbart tjejer! Vi ledare konstaterar att det mesta satt som ett smäck i spelet idag. Tight och bra försvarsspel, fina passningar och härliga anfall. Hela laget gör en mycket gedigen insats så vi vill hylla kollektivet men också nämna två spelare som gjorde extra bra insatser:

Saga Vouti som gjorde 3-1, 4-1 och asssiterade till 5-1. Idag skoningslös framåt och en äkta matchvinnare.

Emelie som är allround och idag fick hon hoppa in på ny position på högerbacken. Fina brytningar, rena uppspel och vilja att delta framåt ger högsta betyg.


<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner