SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vederslöv-Dänningelanda IF B (9-m)
6 - 1
Sandsbro/Hovshaga B
Vederslöv-Dänningelanda IF B (9-m)6 - 1Sandsbro/Hovshaga B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 24 september, 19:00
Plats:Granvallen
Tävling:
Matchnummer: 142307087
Samling:17:45
Trupp:Alva Malmgren
Amanda Johansson
Elin Svensson
Ella Bengtsson
Ellen Gustafsson
Emelie Stenemo
Emma Gustavsson
Frida Wilkens
Johanna Ylvén
Julia Karlsson
Kajsa Bladh
Linnéa Andersson
Lova Gustavsson
Nellie Bertilsson
Nora Lindqvist
Rosita Larsson
Saga Söderling
Saga Vouti
Selma Wolff
Siri Vouti
Tella Fritzén
Tilde Iversen
Tova Ek
Wilma Gustavsson
Kylslaget och mörkt, men spelet värmde
2020-09-24 22:01
Det märks att vi närmar oss slutet av den här fotbollssäsongen. Exempelvis så hade det börjat skymma redan när matchen startade, och mörkare skulle det bli. Någon buse fick nämligen för sig att släcka lamporna 10 minuter in i första halvlek. Men ett par raska steg från Henke så skulle det snart vara åtgärdat. Som tur var så var det inte för mörkt för att vårt fina passningsspel skulle kunna fungera. 
Vi börjar dock matchen lite trevande. Till stor del får vi skylla detta på ovanan att spela på konstgräs. Bollen hoppar och studsar för oss, mottagen sitter inte riktigt som de ska, och missar man en passning med någon meter är det väldigt lätt att bollen går till en motståndare istället. Och på tal om motståndare så är det också dem som tar ledningen i minut 8 redan. Vi deppar inte ihop speciellt mycket över det, utan fortsätter leta efter våra vägar framåt. Efter ett litet tag så får vi även utdelning. Efter fint uppspel på högerkanten och ett par halvchanser som resulterar i lite kampspel så gräver Elin fram bollen och spelar bakåt till Wilma som från straffområdets kant säkert placerar in bollen i högra delen av målet. Utjämnat och vi har börjat vakna till!

Vi fortsätter trumma på, spelet fungerar bättre och bättre, SAIK/HAIF får spendera mycket tid med att hitta rätt i positioner och jaga boll. Vi tar över mer och mer av bollinnehavet vilket ska ge oss ytterligare ett mål innan halvtid. Denna gång är det Wilma som får bollen ute på vänsterkanten och sätter ett rappt inlägg fram till Siri V som kommer med fart in i straffområdet och där kan möta upp bollen och sätta dit 2-1. Vi har vänt redan innan halvtid vilket alltid är skönt! Sista kvarten har vi mycket boll, men har lite svårt att skapa riktigt bra chanser. Vi känner kanske att vi är något nummer större än vår motståndare för dagen, vilket gör att vi går väldigt rakt mot mål så fort vi får chansen. Men att dribbla förbi 4a spelare är inte speciellt enkelt och många ggr kör vi då fast i SAIK/HAIFs press och understöd.

Detta blir det dock ändring på i halvtid. Vi pushar på att vi måste ha tålamod och se till att byta kant om spelet har kört fast på ena eller andra sidan. Vi måste även se till att inte bli för sugna på att lösa allting själva. Det är trots allt 11v11a på planen.

Vi gör även lite byten, justerar några positioner och kommer ut taggade till andra halvlek. SAIK/HAIF har ändrat lite i sitt presspel och de är betydligt mer aggressiva, framför allt när vi försöker spela upp på kanterna. Vi försöker då i mitten, men lagom tills vi har fått dit bollen så har vi redan en spelare nära oss och detta resulterar i lite svajjig början på halvleken innan vi har lyckats anpassa oss. Men när vi väl gör det? Well, då har vi ett sånt där mål som man helt enkelt inte kan se för många ggr. Bollen går som på ett snöre upp genom laget, från vänster ytterback, upp till höger yttermitt. Ett försök till inlägg misslyckas, men Tilde vinner där tillbaka bollen, sprintar förbi sin bevakning och sätter sedan bollen snett in bakåt i banan där Emelie möter upp och borrar in bollen högt upp i nättaket otagbart för målvakten.

Snabbt därefter är det dags igen. Denna gång så är det Elin som spelar fram till Emelie som återigen sätter ett säkert avslut och vi har sprungit ifrån till 4-1. Det är även sånär att Emelie får sätta ett hattrick, även denna gång så är det Tilde som står för framspelet, snett bakåt och även här får Emelie på ett bra skott som sitter otagbart invid stolpen. Men vi har vart lite för tuffa i en närkamp så istället för mål så blir det frispark till SAIK/HAIF.

Men vi har fått vittring på mål. Och det märks tydligt i att vi ändrar på vårt spel igen. Från att ha börjat halvleken starkt med bra kombinationer så mycket passningar så börjar vi göra mer och mer själva. Vi ställer även upp en väldigt intensiv press, där vi jobbar helt och hållet ensamma, vilket direkt gör att vi blir totalt överspelade. Det är bara tack vare ett starkt försvarsspel av backlinje och Nellie som vi lyckas freda oss under den här perioden. Men som tur är så är vi väldigt bra på att ställa om vårt spel, presspelet lugnar ner sig, vi hittar tillbaka till bra rull och lägen börjar återigen dyka upp. Med 15 minuter kvar av matchen kommer vi i ett flygande anfall som avslutas med att Emelie sätter bollen ut till höger där Alva kan ta emot och sätta dit 5-1.

Matchen avslutas med att Siri lyckas på egen hand vinna boll, och därefter gå på avslut som resulterar i 6-1 som blir slutresultatet. En stark insats återigen och man kan inte annat än att imponeras av det spel vi lyckas prestera. Mest glädjande är att så många spelare har tagit stora steg framåt under året. Som vanligt är det svårt att lyfta fram några spelare extra mycket men den här gången så ger vi varsin stjärna till:
Siri V som med sin förmåga att dyka upp på rätt ställen och alltid är målfarlig. Siri har även utvecklat sin spelbarhet och visar sig hela tiden i bra ytor vilket gör att hon med rätta får mycket boll och ofta gör bra saker med den. 
Julia som gör en resolut insats på backplats. 90 minuter idag och delaktig i många av våra uppspel som sker via backlinjen. Dessutom stark i duellspelet och vinner många bollar för oss som vi kan starta anfall ifrån.
Amanda som idag får flytta runt lite mellan höger/vänster YM samt backplats och såklart gör det bra på alla positionerna. Tydlig i sin kommunikation när hon ska hjälpa medspelare och ger 100% varje gång hon är på planen ger dagens sista stjärna!

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner