SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Liatorp/Eneryda
3 - 0
Vederslöv-Dänningelanda IF B (9-m)
Liatorp/Eneryda3 - 0Vederslöv-Dänningelanda IF B (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 20 september, 15:00
Plats:Enevallen
Tävling:
Matchnummer: 142307083
Samling:13:45
Trupp:Alva Malmgren
Elin Svensson
Ella Bengtsson
Ellen Gustafsson
Emelie Stenemo
Emma Bengtsson
Emma Gustavsson
Frida Wilkens
Johanna Ylvén
Kajsa Bladh
Klara Jörnehag
Linnéa Andersson
Lova Gustavsson
Nora Lindqvist
Saga Vouti
Selma Wolff
Siri Vouti
Tella Fritzén
Tilde Iversen
Vendela Sjöberg
Wilma Gustavsson
2-3 seger i Eneryda
2020-09-20 20:15
Efter en hård kamp välte VD-damerna ännu en serieledare.
Idag stod vi upp bra mot ett tufft (brutalt) LEIF och gick i från med en 3-0 ledning och höll undan till en riktigt skön 3-2 seger.
Ett något övertaggat LEIF bjöd oss i dag till Enevallen. Där deras tanke var att säkra en serieseger. Detta blev det inte så mycket med då vi stod för en strålande match och med härlig effektivitet. Första minuten börjar med påspringningar och knuffar i ryggen från våra motståndare och när inte domaren stävjar detta blir nivån tyvärr därefter. Vi visar ändå att vi kan stå upp och pressar när det behövs. Riktigt skönt är det då när vi tar ledningen efter bara några minuter. Elin pressar på topp, stör back och målvakt så att bollen rullar ut ur straffområdet. Där möter Alva från sin vänsterkant och drar till med ett välavvägt skott i det tomma målet. LEIF:s spel går ut på att löpa i djupet och springa på och över så mycket som möjligt för att få bollen i mål. Det är också mycket tufft spel i ryggen gång på gång. De är nära att komma igenom emellanåt men Vendi och försvaret håller undan med tur och skicklighet. Spelmässigt så försöker vi rullar boll och kommer då ofta runt deras press. I 17:e minuten får vi så en efterlängtad avblåsning för frispark 20 meter från mål. Kapten Emelie kliver fram och borrar upp bollen i nättaket och två noll är ett faktum. Nu är motståndarna rejält konfunderade och frustrerade. De rår inte på oss trots sparkar och efterslängar. Vi är flera gånger upprörda för att det inte kommer någon signal från domaren. Det tristaste är när Vendi går ner och hämtar boll som Emelie täcker. Hon får då en rejäl tryckare och så när skadas Vendela när Emelie faller framåt. Inte heller nu något från domaren men Tobbe vrålar ut ett par sanningens ord som hörs över hela Eneryda, detta mötes endast av ett långfinger från nummer 10 i LEIF. Har svårt att förstå hur man kan ha en sån spelfilosofi... Kul sedan att samma spelare gnäller på straff när Frida bjuder tillbaka på en tröjdragning efter att ha blivit passerad. Vi kan bara tacka att det inte blåses nu heller.

Bara att försöka stå upp och kriga på i andra också. Emelie hinner ta ett litet snack med domaren innan starten och någon liten pollett trilla ner för han blåser i alla fall mer och hittar ett par gula kort. Tyvärr skriver han fel och i stället för två på nummer 4 blir det delat mellan mor och dotter då han plitat ner 14 vid första tillfället. Första kortet när hon drar Emma i håret andra när hon är med och manglar Johanna som får linka av med en präktig fläskläpp. Nog om det för vi har redan gjort tredje målet tidigt i halvleken. Det när Linnéa tjuvat åt sig en sidledspass och rullat bollen intill stolpen i friläget. Kampen går vidare och ett allt hetsigare och jagande LEIF sliter och lyckas i 57:e få till en reducering. Inte mycket att göra någonting åt då ett riktigt kanonskott går i ribba och stolpe ut till fri LEIF-spelare. Hetsiga ordväxlingar sker också titt som tätt och undertecknad får sina fiskar varma när mamma 14 kastar ett bedrövligt inkast som jag vinkar av. "Du är väl för i h**e ingen domare". Nä, säger jag, men det såg illa ut och domaren blåste ju... Det känns som vi har matchen och kan spela av den samtidigt som vi hoppas på att slippa fler skador. Det kommer chanser för fler mål åt båda håll men inte förrän med fem minuter kvar 2-3 kommer. Bra spel från nummer 10 samtidigt som vi inte riktigt orkar hålla vårt press och understöd gör att de fria på bortre kan rulla in bollen. Det blir lite nervöst på bänken det sista plus de tre tilläggsminuter som LEIF ville ha till fem. Slutsignalen kommer och vi kan jubla extra högt för en underbar seger.

Får återigen hålla fram kollektivet VD 2020 idag. Taktiskt och smart spelat och att vi vågar stå emot. Vendela spelar stabilt där bak i målet. "Hon är riktigt bra den där flaxiga målvakten" hörde jag från motståndarbänken säga mot slutet. Backlinjen är vass, mitten spelskicklig och anfallet jobbade hårt mot alla knuffar i nacken. Plussar lite extra kan vi ändå göra för Alva och Ella som idag, på olika platser, står för extra resoluta och effektiva insatser. Och så till Elin som med sin spelstil och sitt pillemariska smil verkar trivas med kamper av dagens slag.

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner