SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Föreningsbeskrivning

Vederslöv/Dänningelanda IF är en ideell breddförening, med upptagningsområde Vederslöv, Tävelsås och Kalvsvik med omnejd, där gemenskap och engagemang ska mötas i en trygg, trivsam och utvecklande miljö. Föreningen erbjuder fotboll, barngymnastik och motionsaktiviteter. Verksamheten bedrivs huvudsakligen på den egenägda Dänningevallen och i Vederslövs skolas gymnastiksal. Föreningens mål är att möjliggöra för idrott hela livet.  

 

Föreningens värdegrundsarbete finns beskrivit i Gröna tråden, som finns tillgänglig i Klubbstugan och på föreningens hemsida. Gröna tråden riktar sig till föreningens medlemmar, föräldrar, aktiva och ledare samt även till sponsorer, samarbetspartners och övriga med intresse för och i föreningen.  

I vår förening utgår värdegrundsarbetet från; 

  1. Glädje  

  1. Delaktighet 

  1. Ansvar 

  1. Hänsyn  

Hur värdegrunden ska omsättas i praktiken för ledare, aktiva och föräldrar finns beskrivit i Gröna tråden. 

 

I vår förening pågår ett ständigt förbättringsarbete för att utveckla V/D IF till en förening som präglas av inkludering och jämställdhet. Alla ska känna sig välkomna, oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. 

Om föreningen
Vederslöv/Dänningelanda IF bildades den 20:e mars 1932 och har genom åren bedrivit  fotboll, volleyboll, bandy, motionsgymnastik och barngymnastik.

V/D IF bedriver i dag fotboll med ca 170 aktiva spelare och har både herr- och damseniorlag samt 10 ungdomslag. Fotbollsverksamheten bedrivs på vår egen anläggning "Dänningevallen" i Dänningelanda. Vi har två 11-manna planer på gräs, en femmanna plan på gräs och en grusplan med belysning. På anläggningen finns även klubbstuga och omklädningsrum. 

Hösten 2017 startade V/D IF upp en Motionssektion som haft ett stort intresse bland folket runt om i byarna. I Idrottshallen i Vederslöv bedrivs blad annat barngymnastik, motionsgymnastik och grupp/cirkelträning.

Historik
Föreningens första ordförande var Viking Sällberg. Den första fotbollsmatchen spelades mot Tävelsås BK och V/D IF vann med 8-0.

Under 30-talet byggde föreningen en dansbana vid Västraryd i Dänningelanda. Här anordnades danser där föreningen sålde dansbiljetter för att få intäkter till sin verksamhet.

Från 1965 hade V/D IF bingoverksamhet i lokaler i Räppe, "Bertil Johanssons". Under de första 10 åren anordnades 535 bingokvällar och bingo var en viktig del i föreningens intäkter och ekonomi. Bingoverksamheten fick läggas ner i början av 90-talet på grund av bristande underlag.

Fram till 1967 bedrevs bandyspel på Vederslövssjöns is, men svårigheten att hålla en spelduglig sjöis tvingade till slut fram en nedläggning.

Volleybollsektionen bildades 1971 och hade sin storhetstid under 80- och 90-talet då herrlaget vid flera tillfällen kvalade till elitserien.

Damfotbollen startades upp i slutet av 60-talet, och laget tog sig till final i DM 1971.

Fotbollen har sedan föreningen varit den bärande idrotten som både bred- och tävlingsverksamhet. Under 70- och 80-talet låg herrlaget stabilt i division tre och kvalade ett år till division 2. Höjdpunkten var när laget i en vänskapsmatch mötte Tottenham Hotspurs på Dänningevallen 26:e juni 1988. En match där V/D IF tog ledningen med 1-0 men sedan föll med 1-4.
 
Våra samarbetspartner