SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vederslöv-Dänningelanda IF
4 - 1
Växjö BK 2
Vederslöv-Dänningelanda IF4 - 1Växjö BK 2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 21 juni, 19:00
Plats:Dänningevallen, Dänningelanda
Tävling:
Matchnummer: 144206041
Samling:18:00
Trupp:Adam Magnusson
Albin Henningsson
Alex Gilmer
Alfred Lindahl
Alvin Berg
Carl Fransson
Casper Nilsson Holmgren
Elias Vouti
Gustav Fransson
Jakob Lindblad
Malte Fransson
Truls Lundin
Viggo Strömberg
Viktor Ylvén
V/D IF-Växjö BK 4-1
2022-06-21 22:32

Duvan har vilat sig i form vad gäller matchreferat så nu är det dags igen.
Det ska bli ett sant nöje att få rapportera om denna storslagna och fullt rättvisa seger mot Teleborgs gulsvarta stolthet.

Sommarkvällen målades grönvit då det var lantis-gänget som regerade på Dänningevallen!

De senaste matcherna har präglats av tveksamma starter och tidigt insläppta baklängesmål.
Därför extra glädjande att idag se V/D sätta upp ett bra tempo redan från start. Bra positioner och vältajmat presspel gör att vi gång på gång kan störa BK:s uppspel och vinna boll högt upp i planen. Det är på en sådan bollvinst som Alvin framspelad av Jakob skruvar in ledningsmålet redan i sjunde matchminuten. Så gött att få första målet!

BK lyfter nu upp spelet och drar ett gäng farliga långbollar och som dimper ner i ytan bakom vår backlinje. Casper och Alex samarbetar bra i mittförsvaret och avvärjer flera lägen. De som slinker igenom räddas med bravur  av bombsäkra Albin, Kalvsviks svar på Robin Olsen!

I 25:e minuten drar Casper en 40 meters frispark från egen planhalva till Adam vars nedtagning och tempoväxling förbi ytterbacken håller hög klass. Många trodde nog att han skulle lira in den snett inåt bakåt men i stället blir det ett lurigt skott ur liten vinkel. 2-0! 
Vi håller nollan fram till pausvilan och är nöjda med första halvlek, enda detaljen vi pratar om är att inte ha för bråttom framåt i alla lägen utan försöka få med fler spelare i anfall. Försvarsmässigt är det riktigt bra!

I 53:e minuten presenterar sig en av matchens förgrundsfigurer - Malte Fransson. Superfin förstatouch, dragning åt höger och sen lägger han skottet tillbaka vänster om målvakten. Otagbart och 3 upp! Jag minns inte när det hände senast (förutom på träning då förstås när Duvans lag krossar de andra gängen för det mesta).

4-0 kommer i minut 60 när Adam utnyttjar sin speed en mot en och helt enkelt sprintar förbi backen och lägger den upp i nättaket. 

BK reducerar till slut i minut 70 och de var nog värda ett tröstmål men sen var det stopp. Malte prickar ribban och Viktor Y nickar precis utanför på en hörna men ställningen står sig matchen ut. 
Tack grabbar för en fint genomförd match och i och med segern passerar vi både Hovmantorp och Växjö BK i tabellen! Returmöte stundar på Sportfältet på söndag. Ska bli kul! ⚽️💚🤍


<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner