SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vederslöv-Dänningelanda IF
vs
Konga SK 9-m
Vederslöv-Dänningelanda IFvsKonga SK 9-m

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 oktober, 15:00
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 144206050
Samling:14:15, Dänningevallen
Aktivitetsinfo: Dags för sista matchen för säsongen!
Kom ombytta men ta med duschgrejer och ombyte till lagavslutningen.
Nu kör vi!!!!!!
Trupp:Adam Magnusson
Albin Henningsson
Alex Gilmer
Alfred Lindahl
Arvid Wilhelmsson
Carl Fransson
Casper Nilsson Holmgren
Elias Vouti
Jakob Lindblad
Malte Fransson
Mateus Fritzén
Viggo Strömberg
Viktor Sjödahl
Viktor Ylvén
VDIF-Konga 3-0
2021-10-09 22:28

Ja vad säger man efter en sån här urladdning?
Orden stockar sig och känslorna tar överhand  - känslor av glädje, stolthet och högsta lycka över att äntligen få stå som värdiga vinnare. 3-0 segern är helt odiskutabel...

Men känslorna innefattar också en tomhet över att säsongen är slut, avslutningsgalan är över och killarna åker hem i mörkret från kära gamla Vallen.
Säsongen 2021 är slut och vi kan se tillbaka på ett märkligt år med covidrestriktioner och tunga resultat men det här laget har tillsammans gjort stordåd och det har varit alldeles, alldeles underbart! ⚽️🤍💚

Alla är inför matchen rörande överens om att vi ska göra en kanonavslutning på säsongen och känslan ända från omklädningsrummet ut till warm up är att idag kan inte Konga stoppa V/D! Dags för revansch efter den snöpliga  hjulfadäsen.

Tidigt står det klart att di gröne är det bättre laget idag. Tack vare betydligt bättre passningsspel och många vunna närkamper kommer vi gradvis allt närmare att tränga igenom deras kompakta och lågt liggande lag. 
Första halvlekens bästa chanser har Arvid som skjuter på täckande spelare, Casper klockrent i ribban, Tusse med fint skott mot vä kryss och Sjödahl med stolpskott efter en blixtrande omställning (utrusning Albin - Casper - Viktor Y - Viggo - genomskärare till Viktor S och returen sånär till Arvid). Totalfotboll!

 

Den första kvarten av andra faller vi lite bedrägligt in i Kongas eviga gnällande och tappar på så vis fokus på vårt eget spel. Det känns lite lurigt i det läget även om backlinjen överlag har en tämligen lugn eftermiddag.

 

Mycket lägligt får vi strax efter det en straff som Jakob sätter säkert! Att äntligen ta ledningen i en match ger energi och självförtroende och sista kvarten är riktigt bra!
Alfred pangar en frispark mot bortre där målis gör en fin räddning och stöter den utåt kortlinjen. Viktor Y dyker upp och klackar den på Zlatanvis snett inåt där en viss Vouti kastar sig fram och trycker upp den i nättaket. Ett grymt fint och härligt fotbollsmål med skottstyrka, teknisk briljans och finsk sisu i skön symbios!
Adam gör ett par minuter senare en soloprestation av sällan skådat slag och fastställer det odiskutabla slutresultatet 3-0.

 

Dags att kort summera säsongen i några punkter:

- Spelmässigt har det blivit bättre och bättre. Det är få matcher vi varit helt underlägsna i och på slutet har vi visat att V/D-grabbarna kan föra matcher och ta poäng. Passningsspelet har tagit stora kliv framåt. Likaså har försvarsspelet klickat och på de fyra sista matcherna har vi bara släppt in fyra mål.

- Träningsmässigt är det överlag en höjdare. Vi har hög träningsnärvaro (många spelare ligger över 80 % på hela 76 träningar) och kvaliteten/fokus är på de flesta momenten är mycket bra!

- Mentalt är vi starka. Camilla liknade laget vid en sån där docka med fjädrar som blir nedslagen gång på gång men reser upp igen. Underbar inställning och kämpaglöd!

- P0607 är laget där alla kan vara sig själva och kamratskapen är fin, känslan är att ihopslagningen av laget gått klockrent. 
- Trots coronaår har vi hunnit med mycket utanför fotbollen. Ishockey på Tävelsåssjön, Trestugespåret, fotbollsgolf, EM-match på storbild och dagens "gala" för att nämna några saker.

 

Klockan har precis passerat midnatt när Duvan sitter helt urlakad i fåtöljen - skrivkrampen släppte efterhand och vi kan summera en fantastisk dag som blev en värdig slutpunkt på fotbollsåret 2021.

Alla vi i ledarstaben tackar och bockar!


<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner