SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

VDIF-Dagen 2019
2019-08-26 22:08
Efter förra årets lite tunna matchande så var det bättre fart denna gången. Med fyra inbjudna lag och två egna så fick vi dra igång redan vid 9. Vi var någon spelare kort per lag så några av tjejerna fick spela en extra match.
Efter åtta matcher så har vi lite svårt att analysera varje match för sig men det såg ut ungefär som vi är vana vid, bra fart och många mål. Vi ser att det är lite jämnare spel och inte alls så stor skillnad som vi sett i en del matcher tidigare. I år mötte vi Växjö BK, Alvesta och två lag från Hovshaga. Totalt blev det 4 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster.

Om knappt två veckor är det dags igen då vi gästar Hovshaga för ännu mer poolspel.

/Tränarna

Är det någon som har lite bilder så lägger vi gärna upp dom.

Lammhultscupen 2019
2019-05-22 18:35

Så var årets första cup avklarad. Som vanligt så bjöds vi på perfekt fotbollsväder med runt 20 grader och lagom mycket moln på himlen. Många tjejer var spelsugna och vi ställde upp med inte mindre än 14 tjejer fördelat på två lag, V/D IF grön och V/D IF vit. Vi hann spela hela åtta matcher ungefär tre timmar. 


I vår första match ställdes vårt gröna lag mot Hovshagas blåa. Efter en nervös inledning och ett tidigt baklängesmål så skärpte vi till oss. Vi vände matchen och efter ett nästan-självmål så vann vi med 2-1. Nu var vi igång och med fem minuter till nästa match så hann vi inte njuta speciellt länge.


I match två så mötte vårt vita lag ett för dagen väldigt duktigt Vrigstad. Även här såg vi lite vilsna ut från början och med ett starkt motstånd så får vi vara ganska nöjda med 0-1.


Nu börjar det stressa till sig lite då båda lagen spelar samtidigt. Vi kallar in lite föräldrahjälp så att vi hinner med alla byten. Det gröna laget ställdes mot Hovshaga vit medans vårt vita lag mötte Åryd. Nervositeten från första matchen var borta och två vinster inkasseras, 2-1 mot Hovshaga och 3-0 mot Åryd.


Efter lite vila var det dags för de gröna att möta Vrigstad. Nu märks det att vi är lite trötta efter intensivt matchande och inkasserar dagens andra förlust. Inte mindre än 4-0 efter att vi hänger lite läpp och inte hjälper varandra så bra som vi kan.


Dags för dagens tredje möte mot Hovshaga, denna gång de båda vita lagen. Efter väldigt många chanser och bra anfallsspel så skrivs slutresultatet ändå till 2-2. Lite orättvist men så är det ibland.


Nu är vi framme vid dom sista matcherna som även dessa spelas samtidigt. Precis som tidigare så inkasseras två vinster. V/D IF grön slår Åryd med 3-1 och V/D IF vit vinner med 2-1 mot Hovshaga blå.


Alla tjejer har som vanligt kämpat, sprungit, sparkat och framförallt haft väldigt roligt.


Tack för spelet tjejer, tack för hejandet alla föräldrar och lite extra tack till Alice pappa Pär som ställde upp lite extra.


Tränarna

Stadium Teamsales på Dänningevallen
2019-02-16 14:05

Hej


Onsdagen den 27:e februari mellan 18 och 19 har vi fått tid att prova ut träningsställ mm för den som önskar.


Observera att det i år är i klubblokalen på Dänningevallen.


På länken nedan ser ni vad som finns att välja på:

https://www.stadiumteamsales.se/vederslov-danningelandaif/fotboll


Betalning sker på plats. Enbart swish gäller. Har ni syskon som är aktiva så går det självklart att prova ut samtidigt.


Väl mött

/Tränarna

Tomtecupen i Väckelsång
2018-12-29 17:52

Då var tjejernas första Tomtecup i Väckelsång avklarad. Vilket år i ordningen den genomförs är svårt att sia om, men om vi säger att det var ca 30 år sedan vi tränare själva deltog så ger det ju en liten fingervisning om att den har några år på nacken. Förhoppningsvis blev detta inte den sista för vår del, med tanke på hur dagen utspelade sig.


Fyra matcher stod på agendan och första lag ut var Tingsryd United. Tros besvikelsen över att vara tvungna bära röda västar (då Tingsryd också var gröna) så var tjejerna taggade till tänderna. Det var fullt ös från start. Trots att vi som ledare försöker få tjejerna att inte fokusera så mycket på siffrorna så gick det inte att undgå att det blev vinst med 4-1. 


Näst ut var Rödeby. Detta var en jämnare match, men även här visade tjejerna kämpaglöden och matchen slutade 2-0 till V/D IF.


Därefter väntade Växjö DFF som vi mötte i Börjes Cup i somras. Då slutade matchen 1-1 efter en snöplig straff i slutsekunden. Denna gång stod sig 1-0 tiden ut och tredje raka vinsten var ett faktum.


Avslutningsvis väntade Ronneby. Här blev det betydligt tuffare och var mestadels av matchen tillbakatryckta. Kanske lite trötta och mätta efter tidigare matcher så slutade denna med en 2-0 förlust. Dock han inte tjejerna hänga läpp allt för många minuter innan det var "prisutdelning" och alla fick varsin medalj.


Vi tränare kan såhär efteråt konstatera att följande saker var idag extra trevligt (bortsett från resultaten):

-att vi medvetet försökte få till ett passningsspel

-peppningen från lagkamraterna på bänken

-att alla gjorde sitt bästa


Tack för föreställningen tjejer. En sann glädje att se idag.


Nu tar vi ett litet uppehåll och kör igång inomhusträningen i februari igen. Vi kommer i samband med en av de första träningarna ha ett litet "föräldramöte" med information om kommande säsong. Mer info kommer i slutet av januari.


Gott Nytt år på er.


/Tränarna

VDIF-dagen 2018
2018-08-26 06:46
Efter att ha haft problem med att hitta motståndare så blev poolspelet istället en drabbning mot Alvesta i två ronder. Nio tjejer var taggade på att för första gången visa upp sig för hemmapubliken. Och som dom gjorde det.

Den första matchen var jämn med något fler chanser för VDIF. Men det skulle dröja till sista minuten av andra halvlek innan utdelningen kom. Efter en situation i straffområdet så tar bollen olyckligt på en Alvestaspelares hand med straffspark som följd. Helga stegar fram och resolut placerar bollen vid stolpen. 1-0 till VDIF och glädjen är total.

-”Du har ju sagt att jag ska skjuta vid stolpen så då gjorde jag det” 

När tjejerna fått lite vila och den andra matchen drar igång så är det spel mot ett mål. Vi skapar mängder med chanser och Minna inleder målskyttet när hon gör 1-0. Bara några minuter senare utökar Helga till 2-0. Andra halvlek hinner knappt börja innan Helga lyckats få in både 3-0 och 4-0. Vi fortsätter trycka på och skapar många bra lägen men bollen vill inte in och matchen slutar 4-0.

Alla tjejer kämpade jättebra och var ordentligt trötta efter matcherna. Vi glömde inte heller bort det allra viktigaste, att ha roligt.

Tack för underhållningen tjejer!
Börjes Cup 2018
2018-06-09 21:43

Nio taggade tjejer stred hårt i värmen i Tingsryd på Börjes Cup idag. Trots att det var första gången och det var många nya regler så hade alla målet klart för sig: att vinna.

Första matchen mot Tingsryd var jämna. Båda lagen hade fina chanser men det slutade 0-0. I andra matchen så blev motståndet Alvesta 2 lit för tufft. Trots förlust och underläge med 2-0 i början av tredje matchen mot Alvesta 1 så slutade tjejerna aldrig att kämpa och fick till slut in en reducering. Lyckan var total. De kämpade tappert efter en kvittering, men det gick inte den gången.

I avslutningsmatchen mot Växjö DFF så hade dom hunnit bli rejält varma i kläderna och satte full fart. Vi tog ledningen med både 1-0 och 2-1, men en i sista sekund fick vi en olycklig straff mot oss och matchen slutade oavgjort.


Oavsett hur gärna alla ville ha en vinst med sig i bagaget hem så kan iaf vi ledare konstatera att med den viljan och de stora framsteg som visades enbart under denna dag så lär det inte dröja länge innan vinsten kommer. "Den som väntar på något gott"


Bilder hittar ni under "Bildgalleri"


Ledarna F11

Pehr, Mattias & Henke

 
Våra samarbetspartner